Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Fine folk og god mat  • Postet 20.08.2012 klokken 18:19 Kategori Mat

Vi har hatt to besøk av to fine folk i helgen, Vegard og Kjersti. Og kost oss, det har vi jammen!

Da de kom med fly fredag kveld, hadde jeg stelt i stand litt god mat. Jeg bakte focaccia brød, som jeg syns er utrolig godt. Og det er jo lite som slår nybakt varmt brød til maten. 

Oppskriften er som følge:

Du trenger: 60 g gjær (eller nesten to poser tørrgjær), 6 dl lunket vann, 2 ts sukker, 2 ts salt , 2 ss olivenolje, 9 dl hvetemel, Frisk rosmarin og havsalt.

Slik gjør du:
Smuldre opp gjæren i det lunkne vannet. Ha oppi sukker, salt og olivenolje. Bland inn melet litt etter litt, til deigen klumper seg og slipper veggen i bakebollen. Kna deigen, og hev den over vannbad i ca 30 min. Finn frem en langpanne, og kjevle deigen ut i denne. Deigen skal være ca 2 cm tykk i langpannen. Lag små fordypninger i deigen med fingeren, pensle den med olje, strø over frisk rosmarin og havsalt. Stekes midt i ovnen i 20 min på 250 grader. 

Bordet er dekket og jeg venter bare på gjestene. Litt godis er satt frem i en liten arvet fløtemugge :)

Sammen med focaccia brødet serverte jeg en thai inspirert kyllingsuppe som jeg har diktet oppskrift på selv.

Denne lager du slik:

Du trenger: 2 løk, 1/2 hvitløk, 2 chili, 1/4 hodekål, Ingefærrot , 2 ts gurkemeie, 2 ts spisskummen, 1 l hønsekraft, 2 bokser kokosmelk, 2 ss soyasaus, 1 lime, 4 kyllingfileter, 2 gulrøtter, 1/2 purreløk og frisk koriander.

Slik gjør du:
Hakk hvitløk, løk, chili og ingefær, og fres det blankt i bunnen av en stor gryte. Tilsett krydder, hønsekraft, kokosmelk, soyasaus og saft + revet skall fra limen.  Ha også oppi kål, gulrøtter og purreløk som er delt i skiver/biter. La det koke lett i noen minutter. Skjær kyllingen i biter, og stek i panne. Ha dette i suppen når de er ferdig stekt. La suppen småkoke i noen minutter til. Tilsett frisk koriander like før servering.

Da gjenstår bare å helle noe godt i glassene, og nyte det hele :)

Håper dere også har hatt en fin helg!

7 kommentarer

Postet av: marenogmarit
Dato: 20.08.2012 Klokken: 18:22 - http://Marenogmarit.blogg.no


så koselig :-D fine bilder
Postet av: elinerf
Dato: 20.08.2012 Klokken: 18:22 - http://elinerf.blogg.no


Så godt ut! hadde blitt glad for en kommentar tilbake!
Postet av: mathildetia
Dato: 20.08.2012 Klokken: 18:27 - http://mathildetia.blogg.no


NAM! :) Kos dere.
Postet av: Nekii
Dato: 20.08.2012 Klokken: 19:29 - http://aniiimefreak.blogg.no


Nam :P
Postet av: Elise
Dato: 20.08.2012 Klokken: 21:01 - http://statements.blogg.no/


Nekii: Den suppen er veldig god :)
Postet av: Miss K
Dato: 27.08.2012 Klokken: 12:45 -


Utrolig flott hjem og blogg du har:) Jeg har vært på leting etter et rundt fat til å ha på bordet med lys på osv. så du hadde et flott på et av bildene å lurte på hvor det er fra?
Postet av: Elise
Dato: 27.08.2012 Klokken: 13:21 - http://statements.blogg.no/


Miss K: Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding. Det runde fatet jeg har på spisebordet har jeg kjøpt på en liten lokal ting og tang butikk i bygda jeg kommer fra. Den heter Huset på landet, og har en flott facebookside. Du kan ta kontakt med de som driver butikken, og jeg garanterer at du får god hjelp av de kjekke guttene :) Fatet jeg har på salogbordet er rett og slett et loppisfunn. Lykke til i jakten :)

Skriv en ny kommentar