Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Forening med fine jenter  • Postet 15.09.2012 klokken 17:06 Kategori Mat

Hei dere.
I går kveld hadde jeg forening hjemme, og det var stas. Jeg lurer litt på om forening er et litt sånn rogalandsfenomen, for her er det slik at alle damer er med i en forening. Har jeg rett? For dere som ikke vet hva forening er, så er det rett og slett at man samles en damegjeng, også spiser man, prater, og gjerne holder på med litt håndarbeid. Det skal sies at vi har lagt foreningene til fredager, så da koser vi oss gjerne med litt god vin og sitter ved bordet lenge. I går ble vi faktisk sittende der hele kvelden, så hobbytingene kom aldri frem. 

Her er bordet dekket før jentene ankom.

Jeg er veldig glad i å lære meg å lage nye matretter, og i foreningen serverte jeg general Tso chicken. Oppskriften har jeg lært meg gjennom youtube. Vell og merke var videoen der på kinesisk, så det er mulig at jeg har bommet litt på noen av ingrediensene da jeg prøvde å lage en norsk tolkning av retten. Men den ble i alle fall veldig god, og smakte slik som jeg husker at den skal smake. Dersom dere har lyst til å prøve dere på denne retten er oppskriften slik (til to personer):

Du trenger: 2 kylling fileer som er skjæresi biter, 1 egg, hvetemel, olje til frityr, vårløk, hvitløk, chili, ingefærrot og sesamfrø. Til sausen trenger du: 1 stor kopp kyllingkraft, 2 ss riseddik, 3 ts sukker, 1 ss hoisin saus, 1 ss sesamolje, 2 ss soyasaus og 2 ts maizenamel.

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene til sausen, og sett dette til siden. Knekk egget over kyllingen, og bland godt. Snu hver kyllingbit i hvetemel. Varm ojlen i en gryte, og når det bobler rundt en tresleiv er ojlen varm nokk til å fritere kyllingen. Friter kyllingbitene til de er gyllenbrune, og legg dem på et kjøkkenpapir til tørk. Skjær opp vårløk, hvitløk, ingefær og chili, og stek dette i olje i noen minutter. Tilsett sausen og kok til sausen tykner. Ha i kyllingen og bland godt. Strø over litt sesamfrø og rå vårløk før servering. 

Jeg pleier å servere denne retten med ris til :)

Til dessert laget jeg gulrot muffins. Dette prosjektet var egentlig ikke helt vellykket, da røren hevet så mye i ovnen at den rant ut av formene, og det ble kakedeig i hele stekeovnen min... Ja,ja, noen av dem så i alle fall noenlunde ok ut, og smaken var helt fortreffelig. Det er forresten utrolig hvor mye skade man kan skjule med litt krem også :)

Den fine kjæresten min hadde kjøpt nydelige hvite roser til meg til å pynte bordet med. *Elsker roser*

En utrolig hyggelig kveld ble det,og jeg gleder meg allerede til neste forening :) Håper dere også hadde en fin fredag. Hva skal dere i kveld forresten?

 

9 kommentarer

Postet av: ingaalove
Dato: 15.09.2012 Klokken: 17:09 - http://ingaalove.blogg.no


Så koselig!!

Ta en titt på min blogg? har linkrunde!!:)
Postet av: Sissel
Dato: 15.09.2012 Klokken: 17:22 - http://www.sisselnokland.blogg.no


Såvidt jeg vet så er det endel som er med i forening her på østlandet og:-) Maten ser kjempegod ut:-) Jeg skal bare slappe av i kveld. Ha en fin kveld:-)
Postet av: boojaa
Dato: 15.09.2012 Klokken: 17:22 - http://boojaa.blogg.no


Jeg hadde en kjempe bra fredag =) Som du/dere sier forening, kaller vi det jentekveld/syklubb. Kommer i grunn helt ann på hva som står på agendaen. I dag skal vi ha jentekveld, hvor vi skal ut og spise god mat og så sitte og kose oss med noe godt i glasset, før vi tar turen til plassens utested. Håper du får en fin lørdag videre =)
Postet av: synnove1
Dato: 15.09.2012 Klokken: 17:38 - http://synnove1.blogg.no/


Dette så veldig koselig ut, maten så god ut å bildene var fine :D
Postet av: Elise
Dato: 15.09.2012 Klokken: 17:51 - http://statements.blogg.no/


synnove1: Takk Synnøve for hyggelig kommentar. Håper du har en kjempefin helg.
Postet av: Elise
Dato: 15.09.2012 Klokken: 17:52 - http://statements.blogg.no/


boojaa: Så hyggelig. Slike gode kvelder med jentene er skikkelige vitamininskudd :) Kos deg så masse!
Postet av: Elise
Dato: 15.09.2012 Klokken: 17:53 - http://statements.blogg.no/


Sissel: Ja, det er nokk det, men her er liksom ALLE med i en, hehe. Jeg skal også slappe av i kveld :) Kos deg fine!
Postet av: Solveig Ådneram
Dato: 15.09.2012 Klokken: 19:39 -


Takk for en super koselig forening! Det var kjempe hyggelig og maten var helt fantastisk! Anbefaler ALLE til å prøve retten vi hadde - F-A-N -T-A-S-T-I-S-K!!!
Postet av: Þormóðr
Dato: 15.09.2012 Klokken: 21:11 - http://pormodr.blogg.no


Jeg liker bedre "Forening for fine jenter". :-)

Skriv en ny kommentar