Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Juletre kompromis

I julen skal man være snille mot hverandre, og det innebærer også å inngå noen kopromier. Da jeg for en tid tilbake sa til min kjære at i år ville jeg ha et cedertre som juletre, var han ikke helt med på den tanken. Ville jeg virkelig ha et lite, spinkelt og kanskje litt skjevt cedertre? Jeg var ganske så bestemt på at det ville jeg. Men etter hvert som julen har nærmet seg, og jeg har kommet mer om mer i julestemning, så har jeg faktisk snudd litt om. Gleden var derfor stor da jeg sa at vi kunne ha en tradisjonell edelgran som juletre likevell. Vi ble enige om at vi skulle finne et som ikke var så stort og tykt da i alle fall, og at jeg kunne sette det i en potte i stedet for en juletrefot. Dette var jo finfint. Vi dro til juletreselgeren og plukket oss ut et nydelig lite tre (trodde vi). For det treet som så så lite ut ved siden av de andre trærne juletreselgeren hadde, var slett ikke så lite da det kom i hus, hehe.

I dag pyntet jeg juletreet vårt før kjæresten min kom hjem fra jobb, og dere kan tro han ble fornøyd. Han syns det var det flotteste treet han hadde sett, og jeg må faktisk innrømme selv også at dette var enda flottere enn et lite cedertre. 

Da jeg vokste opp var det alltid tradisjon å pynte juletreet på lille julaften, og jeg har egentlig følt litt at det var slik jeg måtte gjøre det nå også. Men så sa kjæresten min noe i går som jeg syns var så fint. Han sa det at nå er jo vi voksne, og har skapt oss vårt eget hjem der det kanskje også skal komme barn etter hvert, og nå er det jo vi som skal skape de nye tradisjonene. Så i dag er det 7 dager igjen til julaften, og vi har bestemt at det skal bli vår tradisjon. Akkurat èn uke før jul skal vi pynte juletreet vårt :) På juletreet henger en blanding av vintage juletrepynt, papirstjerner og "englehår". Alt i hvitt og sølv.Juletreet har jeg satt på jultrefot oppi en stor rund sølvfarget potte (ikke så lett å se på bildet men), jeg syns det ble kjempelekkert. Mye finere en den kjedelige sorte juletrefoten :) "Englehåret" som jeg har drysset over hele treet har jeg hatt i flere år. Hvert år plukker jeg det nøysommelig ned fra treet, tråd for tråd. Jeg syns det er så fint å ta vare på fordi det skaper en helt egen stemning på treet. Det ser nesten ut som vanndråper på grenene der det glitrer i lyset.For de av dere som nå tror at cedertreet jeg hadde i tankene ikke ble noe av i det hele tatt, kan jeg si at dere tar feil. For et jempefint lite cedertre har jeg fått meg, og det står nå på trappen vår sammen med en koselig lykt. Cedertreet skal pyntes med de fine tøy stjernene og hjertene dere ser nedenfor (og den lille grisen også da).

Så nå er vi strålende fornøyde, både min kjære og jeg!  

 

PS: det er noe eget med lukten av edelgran i stuen....

7 kommentarer

Postet av: MildaElise
Dato: 17.12.2012 Klokken: 21:14 - http://mildaelise.blogg.no


Fine bilder og fin blogg!

-Hadde vært koselig med en kommentar tilbake :))
Postet av: Maja Eriksen Moan
Dato: 17.12.2012 Klokken: 21:52 - http://majaeriks1.blogg.no


Veldig fine bilder!

Hadde vært koselig med en kommentar tilbake :D
Postet av: Solveig Ådneram
Dato: 17.12.2012 Klokken: 22:15 -


Det ble jo et kjempe fint juletre. Søte dere er, kompromis er en fin ting ;-)
Postet av: LiteHi
Dato: 17.12.2012 Klokken: 22:45 - http://litehi.blogg.no


Juletreet deres er jo helt nydelig - kanskje det var meningen at det skulle være stort? Vakkert! :)
Postet av: Christina
Dato: 18.12.2012 Klokken: 17:39 - http://hososss.blogg.no


Helt nydelig spør du meg :-) Og duften av juletre er bare helt magisk! :)
Postet av: Elise
Dato: 18.12.2012 Klokken: 18:19 - http://statements.blogg.no/


Christina: Tusen takk :)
Postet av: Elise
Dato: 18.12.2012 Klokken: 18:19 - http://statements.blogg.no/


Lite hi: Takk :) Ja, kanskje det var meant to be, hehe :)

Skriv en ny kommentar