Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Middelhavsbrød  • Postet 11.08.2013 klokken 14:10 Kategori Mat

Kjære lesere.....I´m back!!! Tusen takk for tolmodigheten deres i denne lille/store bloggpausen!

Jeg sparker det hele i gang igjen med å dele en aldeles nydelig oppskrift med dere, for jeg har nemlig hatt bakedilla denne uken. Får det rett og slett litt over meg noen ganger dette med baking! Så her i huset har det duftet av både nystekt brød, rundstykker og kaker denne uken... Oppskriften jeg skal dele med dere i dag er middelhavsbrød, et brød som er godt både med pålegg på til frokost, eller som tilbehør til en suppe etc. 

Du trenger: 1 pakke tørrgjær, 4,5 dl melk (jeg brukte helmelk), 1 ts sukker, 500 g hvetemel, 1 ts salt, 1 ss olivenolje. Til topping trenger du 1 eggeplomme, 2 ss melk, frisk oregano, havsalt og sesamfrø.

Slik gjør du: Varm opp melken til ca 40 grader, og løs opp gjæren i melken. Ha i resten av ingrediensene til deigen i bolle, og tilsett gjærblandingen til slutt. Elt deigen til den slipper kanten av bakebollen din. Om deigen er for bløt tilsetter du litt ekstra mel. Sett deigen til heving på en rist over et vannbad. Dekk bollen til med et klede. Deigen skal heve i ca 30 min, da har den blitt nesten dobbelt så stor.

Dryss litt mel på bakebrdet ditt, og del deigen opp i 8 like store deler. Rull boller av de 8 delene, og klem dem deretter ut slik at de blir flate (skal være 1,5- 2 cm tykke ca). 

Bland sammen eggeplommen med 2 ss melk, dette skal du pensle brødene med. Til slutt strør du frisk oregano, havsalt og sesamfrø over brødenen. Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter (eller til de er gyllebrune). Da gjenstår det bare å rope på familien, og nyte nystekte brød!

PS: om du ønsker å variere oppskriften litt kan du kanskje tilsette litt hakket soltørket tomat i deigen, eller toppe brødene med karvefrø og hvitløk.... Her er det bare fantasien som setter grenser!

2 kommentarer

Postet av: Linea Stöyl
Dato: 11.08.2013 Klokken: 14:37 - http://lineascorner.blogg.no/


Ser kjempegodt ut Elise!
Postet av: Elise
Dato: 11.08.2013 Klokken: 14:43 - http://statements.blogg.no/


Linea Stöyl: Tusen takk fine! Snart kommer enda en oppskrift som om mulig er enda bedre ;)

Skriv en ny kommentar