Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Kan jeg by på en duftende hvitløksknute?



  • Postet 12.08.2013 klokken 09:19 Kategori Mat

Bakedilla fortsetter her i huset, denne gangen var det duftende hvitløksknuter som ble laget. Om jeg ska si det selv er dette faktisk noe av det beste jeg har bakt så langt, så disse vil jeg anbefale ALLE å prøve seg på! Jeg serverte disse til familien min som kom besøk for søndagsbrunsj, og de gikk ned på høykant :)

Dette trenger du for å lage 10 hvitløksknuter: 5 store fedd hvitløk, frisk oregano, 300 g speltmel, 100 g fullkornsmel, 175 g hvetemel, 1 ts salt, 1 pakke tørrgjær, 5 dl melk, 5 ss olivenolje. 



Slik gjør du: Skrell hvitløksfeddene og finhakk dem (eller riv dem på den fine siden av et rivgjern), hakk også opp oreganobladene. Du kan gjerne bruke ganske mye frisk oregano, det setter bare ekstra god smak. Ha hvitløk og oregano i bakebollen din, og tilsett deretter alt det tørre. Varm opp melk til ca 40 grader og løs opp gjøren i melken. Ha gjærblandinegn oppi bakebollen, og tilsett til slutt olivenolje. Elt deigen til den slippen kanten i bakebollen, og sett deigen til heving på en rist over et vannbad. Kle bollen med et klede. Deigen skal heve i ca 30 min. 

Del deigen i 10 like store deler. Så ruller du hver del til en pølse (den skal være ca 2 cm tykk hele veien). Slå en knute på deigpølsen, og legg knuten på et stekebrett med bakepapir. Jeg valgte å pensle knutene med eggeplomme som jeg blandet med litt melk. Så drysset jeg litt tørket og litt frisk oregano på toppen.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 15 min. Følg godt med så det ikke blir brendt!

Håper dere liker rundstykkene like godt som meg. Og dere, jeg lover at det dufter aldeles nydelig i huset når disse herlighetene stekes!

8 kommentarer

Postet av: Linea Stöyl
Dato: 12.08.2013 Klokken: 10:33 - http://lineascorner.blogg.no/


Nå ble jeg ganske sulten!

Dette tror jeg vi skal prøve å lage :)
Postet av: Oldemorbloggen
Dato: 12.08.2013 Klokken: 12:01 - http://vinhone.blogg.no


Dette såg godt ut, men eg reagerar på at du har tørrgjæren oppi veske, eg har alltid høyrt at den skal blandast med mjølet og ikkje i veske. Kanskje eg er feilinformert?
Postet av:
Dato: 12.08.2013 Klokken: 12:32 -


Høres gode ut gitt! synd jeg aldri gidder og bake :P
Postet av: Elise
Dato: 12.08.2013 Klokken: 13:14 - http://statements.blogg.no/


Oldemorbloggen: Hmmm, det står da på pakken at den skal blandes me veske. Det er i allefall slik jeg alltid har gjort det, og baksten hever som bare det :)
Postet av: Oldemorbloggen
Dato: 12.08.2013 Klokken: 13:22 - http://vinhone.blogg.no


Eg gjekk sporenstraks ut på kjøkenet og fann fram mi Idun tørrgjærpakke, og der står det: bland alt det tørre, tørrgjæren er tørr, har eg tenkt. Men det spelar sikkert ingen rolle, berre bakverket hevar seg. :-))
Postet av: Helen
Dato: 13.08.2013 Klokken: 09:14 - http://helenoggutta.blogspot.com


dette så jo bare knallgodt ut, mmmm skal absolutt testes ut :-)
Postet av: Casino6000
Dato: 13.10.2013 Klokken: 17:47 - http://www.casino6000.com/


Utrolig flott blogg!
Postet av: Fabelaktig
Dato: 12.11.2013 Klokken: 15:36 - http://www.fabelaktive.com


Dette så helt yammi ut!

Takk for fine ord inne hos meg - du gjør meg glad!
Postet av:
Dato: 07.05.2014 Klokken: 08:21 -


Her var det koselig:-) Bli med på konkurransen som du finner på min facebook side!

Skriv en ny kommentar