Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

DIY


HOOOKED ZPAGETTIGod onsdag bloggvenner.
Jeg har akkurat gjort ferdig et lite DIY prosjekt som jeg har lyst til å vise dere. Dette er noe jeg har jobbet med en stund, litt nå og litt da. De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg liker å ha noe å henge fingrene i når jeg sitter forran TVen for eksempel, så dette prosjektt har vært perfekt sånn sett. 

Jeg har altså heklet meg en puff *LITT STOLT*. Jeg har ikke brukt noen oppskrift da jeg laget denne, men bare prøvd meg frem. Jeg har brukt et stoffgarn som heter hoooked zpagetti, og som er fra Kreativ. Det gikk med akkurat to ruller til denne puffen. Heklenålen jeg har brukt er er en trenål i str. 12mm. Når puffen var nesten ferdig heklet (jeg hadde bare en liten åpning igjen), fylte jeg den med tre billige dyner i Mysa Gras serien fra IKEA (19kr pr stk). Jeg puttet alle tre dynene i hulter og bulter inni ett dynetrekk i samme farge som puffen (dette fant jeg også på IKEA), også var det bare å stappe det hele inn i puffen. Til slutt heklet jeg igjen hullet, og klemte og moste puffen litt til den fikk en fin og rund fasong. 

Her ser dere det endelige resultatet. Puffen er akkurat passe hard, og akkurat passe stor, slik at den passer perket sammen med Stingray stolen min. Kan tro det er herlig å sitte her nå med bena på puffen og nyte en god bok!

*Koooose seg*

Jeg sender alle de herlige leserne mine at stort smil, og ønsker dere alle en nydelig onsdagskveld. 


BANANA CUPCAKESGod helg herlige lesere!

I dag har vi bakt cupcakes her i huset, banan og kanel cupcakes med kremost frosting med sitron og vanilje i. NAM sier jeg bare, de ble gode! I kveld er vi invitert på middag hos mor, så da meldte jeg meg frivillig til å ta med dessert, hehe :) 

Endelig fikk jeg brukt de stilige kakeformene mine fra Miss Etoile også. De er kjøpt hos Bohemia på Sola. Er dere ikke enige at dette ble enda stiligere enn de "vanlige" formene man vanligvis bruker til cupcakes? Bare så synd at de er engangs disse her...

Vi moret oss mens vi bakte, og drakk iste fra barte-sugerør...

Oppskrift: 5 dl hvetemel, 2 dl sukker, 3 ts bakepulver, 1 egg, 3/4 dl olivenolje, 2 dl melk, 1 dl creme fraishe, 2 ts kanel og 2 moste bananer. Rør alt sammen i en bolle til røren er glatt. Fyll opp formene til litt over halvveis. Stekes midt i ovenen på 220 grader i ca 17 min :)

Frostingen laget jeg litt på slump, hehe. Men det er sånn ca slik: 100g philadelphiaost naturell, 50 g smør, saft fra en halv sitron, frøene fra en vaniljestang, også puttet jeg oppi melis til jeg syns den ble tykk nokk. Kjøres i en mikser til frostingen er glatt. Til slutt tilsatte jeg en bitteliten dråpe konditorfarge i frostingen for at den skulle bli gul og fin. Den er faktisk litt gulere i virkeligheten enn den ser ut til på bildet. Nesten litt banangul :)

Så va er dommen da dere? Er jeg en godkjent cupcake-baker?


Sweet as can be...Hei dere.
Har dere hatt en fin julefeiring så langt? Det har i alle fall jeg! Julaften ble kjempevellykket, og jeg fikk mye skryt for maten jeg hadde laget. Vi hadde det faktisk så hyggelig at gjestene ikke dro før klokken var nesten to på natten, hehe.  Etter at vi hadde hatt utdeling av julegaver var det tid for kaffe og kaker. Jeg hadde laget et lite kake-tårn, som jeg syns ble riktig så søtt. Her serverte jeg både sjokolade, makroner og hjemmelagede julekaker :)Nam,nam,nam!


JULEROSE OG PEPPERKAKE-KOSNår en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin
Oppi grya smelter smøret
og det neste han må gjøre
er å røre sammen smøret med en kilo med farin!

Og mens smør og sukker skummer tar han åtte eggeplommer
som han rører ut i gryta med en kilo hvetemel
Og til slutt i gryta slipper
han en liten teskje pepper
også rører han omkring og tømmer deigen på ei fjøl! 

I dag har jeg pyntet litt og laget julestemning på kjøkkenet. Jeg syns juleroser er så nydelige, og oppi den sorte papirposen min fra Uashmama, som jeg kjøpte i Haugesund syns at den virkelig kom til sin rett. Søtt og røft på samme tid, akkurat slik som jeg liker det. Jeg fant for øvrig også ut at jeg ikke har en eneste nøtteknekker i hus, da jeg skulle sette frem julenøttene. Det er jo litt rart siden jeg vitterlig hadde en i fjor.... Vell, vell, den har vell blitt borte i flyttingen da. Jeg ble uansett kjempefornøyd med det lille julehjørnet på kjøkkenbenken min :) Er det forresten noen som vet om einerbusker som denne tåler å stå inne en liten periode? Jeg tenkte å ha den inne nå i julen, for så å sette den ut i garasjen. Til våren vil jeg plante den i ett av bedene våre. Jeg krysser fingrene for at denne planen fungerer!Så har jeg også bakt pepperkaker i dag, og kost meg med å pynte dem med melisglasur. Ble dem ikke fine?Hihi, jeg kom forresten til å tenke på den reklamefilmen som 1881 hadde for et par år siden, med en liten harepus som skal bake pepperkaker. Jeg må bare le av den, den er så fin. Legger ved linken jeg i tilfelle dere også har lyst til å få dere en koselig pepperkakebake-latter :)

Trykk HER

 


Så enkelt kan det gjøresDa er det søndag igjen, og en litt slapp en som sådan hos oss. I går var det hæla i taket i dobbel 30 årsdag, og sent ble det. Men selv om energien ikke er på topp i dag, tenkte jeg likevell at jeg skulle vise dere en kjempeenkel DIY, som passer perfekt dersom dere har lyst til å sysle med noe ikke krever for mye. Dette passer jo også perfekt til å gjøre sammen med barn :)

Jeg har rett og slett limt dekorativt papir på fyrstikkesker. Det er bare å måle opp og lime på, og fyrstikkeskene blir så mye finere. 

God søndag til dere!


Guess what - DIYEr det noen som kan gjette hva dette skal bli? Tadaaa....en juleløper til betongbordet mitt. Linstoffet er kjøpt hos Kreativ, og julebåndet er fra Søstrene Grene. Hva syns dere?Jeg er veldig inspirert om dagen til å lage ting selv. Jeg har kjøpt inn litt mer av dette linstoffet, og tenkte å sy en pute også som matcher løperen :) Jeg syns det er fint med litt diskre julepynt, og også julepynt som ikke er masseprodusert. Er det flere enn meg som er i DIY-humør om dagen?

Jeg ønsker alle mine lesere en fin fredagskveld, og må også takke dere alle sammen for alle de fine kommentarene dere legger igjen på bloggen min. Jeg blir så glad, og setter pris på dem alle som en :) 
Så denne hilsenen er til dere:COLA KAKERI dag har jeg bakt årets første julekaker, og nå lukter det nydelig i hele huset her. Kakene jeg har bakt er for meg julekakene med stor J, for de er en sort som jeg husker at farmor alltid pleide å lage til jul. *Ah minner*.  Farmor kalte kakene for cola kaker (selv om de absolutt ikke inneholder Cola). Jeg er ikke sikker på om det faktisk er det disse kakene heter, men for meg vil det i alle fall altid være cola kaker :) Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere, da jeg anbefaler disse kakene på det varmeste, dem er helt gudommelig gode!

300 gr smør
300 gr sukker 
450 gr hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts natron
6 ts mørk sirup

Til å pynte kakene trenger du perlesukker, kanel og hakkede mandler.

Rør sammen alt det tørre i en stor bakebolle. Ha deretter oppi smør, og smuldre dette godt. Her er rene og pene hender det beste verktøyet syns jeg. Tilsett til slutt sirup, og elt godt til du får en fast deig. Jeg bruker indusjonstoppen min som underlag når jeg elter, da det er så enkelt å greit å vaske den etterpå :) Lag en tykk pølse av deigen, og del den deretter i fire like store deler. Rull så fire tynne pølser av bitene (pølsene skal være like lange som stekebrettet ditt). Klem deretter ut deigen med fingrene slik at du får to rektangler som vist nedenfor. Strø på perlesukker, kanel og hakkede mandler. Nå er kakene klare for å steke. De skal stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Når kakene er ferdig stekt, tar du dem ut og setter dem til avkjøling. Etter ca 1 min kan du dele dem opp i passe tykke staver. Avkjøl videre på rist. Kakene er myke rett etter at du tar dem ut av ovnen, men etter hvert som de avkjøles stivner de.Da gjenstår det bare å nyte ferske kaker sammen med et deilig glass melk :) Jeg har nesten kommet i julestemning jeg nå, og det lukter liksom jul i hele huset. Håper jeg har klart å friste dere også til å prøve å lage farmors cola kaker :)

Jeg ønsker dere alle en fin lørdagskveld i høstregnet!


BestemorruteHei fininger!
Jeg har sett flere flinke bloggere som hekler nydelige tepper og puter av bestemorruter. Jeg syns disse er så fine, og vurderte faktisk å kjøpe et slik teppe av en annen blogger. Men så tenkte jeg, hvis andre klarer å lage slike, hvorfor skulle ikke jeg også klare det? Ikke det at jeg trenger flere hobbyer, for den har jeg mildt sagt nokk av... Men det er jo så gøy å lære seg nye ting, ikke sant? Så da bar det hjem etter jobb i dag, og inn på youtube. Her fant jeg en video som viser hvordan man hekler slike ruter. Det skal sies at jeg aldri har heklet før, så jeg hadde ikke store forventningene til meg selv. Men jeg syns egentlig ikke dette  var så vanskelig jeg...

Slik ser altså min aller første heklede ting ut:

Den ble vell ikke så verst? 

Jeg måtte forresten smile litt her i går, da jeg fikk en melding av samboeren min hvor det stod: 
"Er super stolt av jenta mi som jobber, strikker, beiser, innreder, pusser opp møbler, maler og finner på nye retter på kjøkkenet...imponert". Dette var jo ganske beskrivende da, da jeg må ha noe å holde på med heeeele tiden, hehe. 

Uansett, jeg gleder meg til heklingen min resulterer i noe ala dette:


To lapper ble til en puteHusker dere lappene jeg viste dere, som jeg strikker til lappeteppe? Vell, i går ble skapertrangen litt for stor, og plutselig hadde to av lappene blitt til en pute gitt... Hva syns dere?

En side er grå, og en side er hvit :)

Nå må jeg løpe, for jeg får besøk av bestekompisen min :)  Jeg ønsker alle dere har en fortsatt strålende fin mandag!


Mine malerierHele mitt liv har jeg tegnet og malt, og jeg er helt og fullt selvlært. I dag tenkte jeg å vise dere noen av mine malerier og tegninger. 

Maleriet "Den blå mannen" fikk jeg inspirasjon til da jeg var på en kunstutstilling i Tyskland for mange år siden. Her så jeg et maleri av en slik blå mann, men jeg syns ikke anatomien var riktig, og det var noe som ikke stemte for meg på dette maleriet. Da jeg kom hjem ville jeg male den blå mannen slik jeg mener at den burde se ut, hehe. Malerier er laget med akryl på lerret. Bildet ved siden av er nå døpt "In a bubbles mind", takk til Linea for navnetips! Dette bildet er laget med akrylmaling, gips og blekkpenn. Jeg har også forseglet bildet med å decopagelakk utenpå.

Dette er to selvprotrett tegninger. Eller jeg har brukt megselv som modell.

Det første maleriet her heter naturlig nokk "My secrets are", og er laget av gips og akrylmaling. Også her har jeg forseglet bildet med decopagelakk. Det neste heter "Isfiske i nord", og er en blanding av akryl og akvarell på tre-lerret.

Det siste bildet her har egentlig ikke noe navn enda, men er laget med akrylmaling på lerret. Har noen av dere navnetips tar jeg imot dem med takk :)

Jeg setter ekstra stor pris på kommentarer og tilbakemeldinger på dette innlegget, da maleriene mine er noe av det mest personlige jeg kan vise frem. Jeg hadde en liten skal, skal ikke med meg selv, men tenkte at jeg bare hopper i det. Kanskje jeg viser dere flere av maleriene mine dersom dere liker disse.

Ønsker dere en fin lørdag!


Min interiørbibel del 2Tidligere har jeg vist dere litt bilder fra interiørbibelen min. Nå syns jeg det er på tide å vise dere noen fler! Denne gangen fokuserer jeg litt på de sidene i bibelen som er litt mer røffe, og disse er nokk de sidene jeg liker best. Håper dere også liker det dere ser :)

Hmmm, bibelen min har nesten blitt litt glemt den etter at jeg startet denne bloggen. Kanskje det er på tide at jeg setter med med og skribler litt i den igjen snart, det er jo tross alt noe av det kjekkeste jeg gjør :)

Ha en fin dag da dere!


Oppskrift på tøffler DIYEtter å ha lest flere blogger ser jeg at utrolig mange av dere er kreative og lager ting selv. Derfor tenkte jeg at jeg skulle vise dere noen tøffler som jeg har laget. De er strikket etter en oppskrift jeg har fått av en venninne som er utrolig flink til å strikke. Jeg er ikke så flink, og dette er så og si det eneste jeg får til, men de er i allefall utrolig deilige og varme. Jeg har laget flere par i forskjellige farger og fasonger, men jeg har desverre ikke bilde av dem da jeg har gitt dem bort som gaver. Men her er  iallefall bilder av de tøflene jeg har laget til megselv :)

Hvis dere har lyst å prøve dere på å lage disse tøfflene er oppskriften slik:

  • Kjøp ullstråd som kan toves i vaskemaskin. Min favoritt er fritidsgarn fra Sandnesgarn, men det finnes mange andre gode typer også. Det viktigste er at tråden er litt tykk og kan toves. 
  • Legg deretter opp 44 masker på en vanlig rundpinne (en som er litt sånn mellomtykk). Så strikker du 24 riller, strikk bare med rette masker, frem og tilbake. 
  • Etter 24 riller har du et strikket rektangel, som skal bli ryggen på tøfflene. For å lage sole  feller vi nå av 17 masker, strikker 10 og feller av 17 nye. Vi står nå igjen med 10 masker på midten av rektangelet. 
  • Så strikker vi 17 riller med rette masker.
  • For å lage tådelen av tøffelen skal vi ta opp igjen masker fra kortsiden på rektangelet vårt. Legg soledelen inntil rektangelet, slik at hjørnet på solen kommer inntil hjørnet på kortsiden av rektangelet. Vi tar opp 14 masker på hver side, slik at vi ender opp med 38 masker som skal strikkes. Nå strikker vi frem og tilbake til vi har strikket 14 riller, før vi begynner med å felle av for å avrunde tåspissen. 
  • For å felle av her strikker vi 5 masker, og strikk deretter to masker sammen,  strikk 5 nye masker på vanlig måte, og to nye sammen osv helt til du kommer til enden. Når du skal strikke tilbake strikker du alle maskene på vanlig måte. Neste runde strikker vi 4 masker på vanlig måte, og deretter to sammen, fire vanlig og to sammen osv. Tilbake strikkes alle på vanlig måte. Neste runde er det tre på vanlig måte og to sammen osv. Dere forstår gangen i det :)
  • Til slutt står vi igjen med kun noen få masker på strikkepinnen vår. Vi ryker nå stråden og trer den gjennom de maskene vi har igjen for å feste. 
  • Nå kan dere se at dere har fått en tøffel. Da gjentsår bare monteringen og å feste alle løse tråder.

 

Voila, en tøffel er ferdig! 

 


Et maleri uten navnHei fine lesere. I dag behøver jeg deres hjelp! 

Jeg er en liten hobbykunstner om jeg kan kalle meg det, og har både tegnet og malt helt siden jeg var liten jente. Da jeg skulle begynne på videregående startet jeg faktisk på grunnkurs tegning, form og farge fordi jeg elsket dette så høyt. Desverre viste det seg at dette ikke var noe for meg, da det å måtte tegne "på komando" passet meg dårlig. Jeg droppet derfor tegnelinjen, men har likevell fortsatt med hobbyen min. Nylig ble jeg ferdig med et maleri som nå henger i TV-stuen vår. Problemet er bare at jeg ikke finner på en god tittel til bildet.... Og det er her jeg trenger deres hjelp.

Vil dere hjelpe meg å finne tittel?

 

Maleriet er laget på lerret, og jeg har brukt gips for å lage struktur, samt akrylmaling og sort penn. Maleriet er "forseglet" med decopagelakk. Bildet ser litt rødere ut på bilde enn i virkeligheten (det er ganske kaldt i fargene i virkeligheten).

Tusen takk for alle innspill jeg får på tittel til bildet!


DIY nattbordÅ dra på loppis er noe av det morsomste jeg vet, og lite er bedre enn følelsen av å gjøre et skikkelig kupp. Sist jeg var på loppis fant jeg et slitent lite nattbord, som jeg betalte 30 kr for. DET er et kupp! 

I går satte jeg i gang et lite DIY prosjekt for å pusse opp nattbordet. 

Det førtse jeg gjorde var å pusse hele nattbordet med grovt sandpapir, jeg brukte sandpapir med koring 80 til dette. Poenget med denne pussingen er å gjøre overflaten ru slik at heftegrunnen skal sitte skikkelig. Deretter malte jeg ett strøk med heftegrunn på nattbordet, og lot dette tørke. Slik så nattbordet ut da:Etter at heftegrunnen hadde tørket malte jeg første strøk med interiørmaling. Jeg brukte Lady supreme finish i fargen bomull (fargekode S0502-Y 1453). Jeg brukte en matt variant, med matthet 15. Jeg malte to strøk med interiørmaling på dette nattbordet, og pusset forsiktig med et fint sandpapir mellom strøkene. Dette sandpapiret hadde koring 240. 

Til slutt skrudde jeg på søte små håndtak. Slik ble resultatet:Nå skal nattbordet stå på det ene gjesterommet vårt, dette viser jeg dere bilder av senere.

Ha en fin dag dere!


Min interiørbibelJeg er lidenskapelig opptatt av interiør, og for et par år siden bestemte jeg meg for å lage min egen lille interiørbibel. Dette skulle være en bok hvor jeg samlet bilder, beskrev og satte sammen interiør og inspirasjon akkurat slik jeg liker det. Boka er fortsatt et ongoing prosjekt, som er mest ment til glede og inspirasjon for megselv, men etter hvert som jeg har vist den frem til andre har jeg alltid fått samme tilbakemelding: denne bør du vise til flere! Så, nå som jeg har tatt steget og startet en blogg, tenkte jeg at jeg skulle gi dere en sneakpeak fra interiørbibelen. So here it goes:Kanskje jeg skal vise dere mer en annen gang?