Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Huset


Gyllent av vintersolFor en herlig dag!
Minus 5 grader og strålende vær gjør at kjøkkenet mitt bader i den lave vintersolen i dag. Det er så fint hvordan lyset flommer av og til å skaper spennende og nye kontraster. Jeg benyttet selvfølgelig anledningen til knipse noen bilder :)Om litt drar vi ut til stranden for å gå tur, og for å knipe enda flere bilder av denne flotte dagen. Kanskje vi er heldige å få med oss en vakker rosa solnedgang også *krysser fingrene*!

Dagens tips: Nyt dagen og de små øyeblikkene :)


Work in progressGod søndag kveld tl dere. Her på bloggen har det vært litt stille i det siste, men det betyr ikke at det ikke skjer ting. Tvert i mot skjer det store ting på Storasteinen. Vi er nemlig i full gang med å fikse tomta vår, slik at den blir like fin som huset. Det første som er gjort er å legge beleggningsstein i gården, og i garasjen, samt å bygge opp noen bed ved inngangspartiet. Jeg gleder meg allerede til å plante noen små trær eller busker her. Vi har ikke helt bestemt oss for hva vil ha, men siden jeg har en tante som er gartner, kan kanskje hun gi meg noen gode tips :) Dersom noen av dere også har tips om fine små trær, pyntegress ol. så tar jeg imot dem med takk!

Her er noen bilder av hvordan det så ut hos oss før vi begynte å jobbe med tomten, og inngangspartiet:Slik ser det ut i dag:Det kommer flere bilder fra resten av toten etter hvert som ting tar form. Stay tuned :)


Høst-stemning på StorasteinenSkarp høstluft, blå himmel og sol, slik har dagen i dag vært på Storasteinen. Med disse bildene av huset som soler seg ønsker jeg dere en fin lørdagskveld :)
Fargepalett soverommetGod torsdag dere!
Både på forrige innlegg og på tidligere innlegg har jeg fått spørsmål om fargen på kontrastveggen vår på soverommet vårt. Fargen er hentet fra et fargekart hos Fargeriket, som heter Halvars favoritter. Kontrastveggen vår er i en farge som heter "Longyearbyen", og de hvite veggene er malt i en farge som heter "Avia", fra samme fargekart. Denne har fargekode FR 1051. Jeg syns alle disse fargene er så nydelige :)


BeisHei dere, da er jeg tilbake etter en liten bloggpause i helgen. Vi har vært på hytta, og det var deilig. Vi hadde strålende sol hele helgen, og fikk både badet, fisket og dratt på stølen til venninna mi for å grille pølser på bål. Så kos! Men nå er det hverdag igjen, med jobb og arbeid med huset.

I dag har jeg prøvd meg på noe nytt. Jeg har begynt å beise huset. Og vet dere, det er en skikkelig drittjobb! Jeg trodde at å beise og å male var så og si likt, men der tok jeg smertelig feil gitt. Det har jo gått så fint med malingen av huset, og vi har fått ferdig hele garasjen, og den ene siden av huset. Riktig fint blir det, og jeg syns ikke jobben er så ille egentlig. Men denne beisingen er anderledes. 

Vi har altså noen felter mellom vinduene og slikt, som skal beises, for å skape litt liv og blikkfang på huset. Men beisen er så flytende, og uansett hvor godt jeg dekker til lister med plast og teip, sniker den seg liksom inn under likevell. Noe kliss er det, rett og slett. Jeg føler nesten at jeg står å smører flytende sjokolade utover veggen, hehe. Men, det skal sies at jeg syns det blir veldig fint da. Så jeg får nokk bare bite tennene sammen, og gjøre ferdig prosjektet. 

Her er noen bilder av det jeg har beiset i dag:

Hva syns dere? Blir det fint, eller ville dere hatt alt hvitt?


Inspirerende uteromHuset vårt begynner å bli ferdig innvendig, men utvendig er det fortsatt litt en byggeplass. Vi har mange planer da, og har begynt å hente inn litt tilbud fra anleggsgartnere. Slik ser det ut i dag:I gårdsrommet har jeg lyst å legge belegningsstein, og kanskje mure opp et bed på denne måten. Jeg syns det er veldig fint med bark i bedene, og kun noen enkle planter og små tre.

Litt terrasse inspirasjon:

I hagen på baksiden av huset kunne jeg tenkt med en levegg noe ala denne, og en liten terasse. Vi har utgang til denne hagen fra soverommet, og jeg tror det ville vært koselig å sitte her med en kopp te på morgenen :)

Jeg syns det er fint når man styler og legger litt innsats i uterommet også. Jeg liker denne typen hagemøbler, selv om stylingen på dette bildet er litt for sommerhytte til å passe hos oss. Men slike møbler med sorte, grå og hvite puter ville passet fint. Kanskje med et halvtak eller et seil over. 

Hvordan ser deres drømmeuterom ut?


Male, male, male.....Ja, slik er det med nytt hus. Man må male! Nå har ikke været akkurat vært på vår side, og hver gang vi har tatt på oss maleklær og funnet frem utstyret, har det kommet regndråper. Men nå er vi altså i gang.

Vi valgte å gå for oljedekkbeis fra Flugger i fargen NCS S 0502-Y, så huset skal altså bli hvitt. 

Som dere ser har vi mye hus igjen å male.... 

Feltene mellom vinduene som har en annen type kledning enn resten av veggen, skal beises med transperang brun. Da kommer disse feltene til å få samme farge som terassen. Jeg tror det kommer til å bli fint, og skulle det ikke bli det maler vi bare over med hvitt der også :)

Noen som har lyst å komme å hjelpe oss?


Et hus blir tilSommeren 2010 ble første spadetak tatt på Storasteinen, dette var det første steget mot vårt nye hus! Her kommer et lite bildeinnlegg fra byggingen av huset vårt, steg for steg :) 

ENJOY!Beklager den varierende bildekvaliteten!

 


StorasteinenDe som kjenner meg vil kanskje karakterisere meg som en bondejente fra byen (eller en byjente fra landet). Grunnen til dette er at familiegården jeg har vokst opp på grenser til Sandnes by, dette både på godt og vondt. Det er flott å vokse opp på landet, og likvell være sentrumsnær, men dette betyr også at gården ligger utsatt til i forhold til byutviklingen. 

For en del år siden ble en liten del av familiegården fraskilt fra gården og omregulert til et nytt boligfelt. I den forbindelse var jeg så heldig å få arve en tomt i dette feltet, og dermed var veien mot mitt første drømmehus i gang. I dag står huset ferdig, og fra TV stuen i andre etasje kan jeg se bort på gården og mimre om mine barneår. Det er litt rart å tenke på at det som i dag er moderne boliger kun for få år siden var utmark, hvor jeg og farmor ruslet rundt sammen med dyra og plukket ville bringebær og fant firkjøvere for lykke. 

Så hvorfor heter så det nye huset Storasteinen? Jo, det er fordi at det ligger ved siden av nettopp dette -en kjempestor stein. Denne steinen var fra gammelt av grensen mellom byen på den ene siden, og bydga på den andre. I dag er den lekeplass for små og store barn i feltet vårt. 

Det er fint å endelig ha flyttet hjem igjen. Og hvor heldig er ikke jeg, som hver eneste dag kan bli minnet om en slik herlig oppvekst?