Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Hverdagsliv


Feel good.......i dag er det onsdag, dagen hvor du er halvveis i arbeidsuken og hvor det fortsatt er en stund til du kan nyte helg. Jeg syns ofte at onsdager er den mest slitsomme dagen jeg... Hva passer vell bedre da en et helt enkelt lite feel good innlegg her på bloggen? Disse herlige bildene gir i allefall meg en veldig god følelse, så jeg håper at dere liker dem også :)

.....drømme seg bort.....


FjellvettregleneNå er det jammen lenge siden det har skjedd noe her på bloggen! Timene og dagene går bare så alt for fort om dagen, er det slik for dere også?

Årets påskeferie ble tilbrakt på hytta i Sirdalen, og været og skiføret var upåklagelig hele uken. Vi storkoste oss, og påsken brakte med seg masse fine minner :) Minnene de samler vi i hytteboka, for det er jo sånn at for å være en ekte hytteeier må man ha en skikkelig hyttebok! 

 Vi kjøpte en ny hyttebok nylig, og valget falt på denne superfine boka fra Palma. Jeg syns det er så flott at den har fjellvettreglene utenpå. Er den ikke fin?Nå gleder jeg meg bare til å fylle boka med bilder og minner fra hytta i årene som kommer!


Laser cut leather dreamJeg har nylig oppdaget en ny favoritt, nemlig svenske Love Warriors! Krigerne er fire utrolig dyktige og kreative mennesker som sammen skaper de nydeligste ting. Et av produktene som kommer i Love Warriors sin nettbutikk til våren er denne ubeskrivelig nydelige PC vesken i skinn. Er den ikke bare en drøm? Denne havner rett inn på ønskelisten min i alle fall.

Sjekk ut Love Warriors of Sweeden HER.


She who leaves a trail of glitter will never be forgotten...Det er fredag, det er sol, det er bobler og det er JENTEFEST! I alle fall snart....
Først skal jeg bare lakke neglene, mens jeg synger høyt til Taylor Swift og prøvesmaker litt på champagnen.

Jeg tror virkelig det er noe i det ordtaket som sier: she who leaves a trail of glitter will never be forgotten. Og vet dere, i kveld skal jeg jammen legge igjen litt glitter :)Flere spreke jentefester finner dere hos NIB


Color CoordinatedGod helg alle sammen!
I dag er jeg i full gang med å rydde og vaske huset. Det var egentlg på tide, siden det ikke er gjort noe her siden før vi dro på ferie. Kjjip jobb, men superdeilig etterpå! 

Kontoret vårt er et rom jeg liksom syns er rotete uansett hvor mye jeg enn rydder der inne. Har dere hatt det slik med et rom noen gang? Jeg fant ut at grunnen kanskje kunne være at vi har en kjempestor bokhylle på kontoret, med bøker i alle regnbuens farger. Så i dag satte jeg i gang å rydde i bokhyllen, og sortere bøkene slik at fargene ble mer rolige der. For de bøkene med veldig fargerike papircover tok jeg av papircoveret, slik at bare den sorte bokpermen er igjen. Nå er det bare sorte, hvite og blå bøker i bokhyllen, og jeg syns dette ble mye bedre. Kanskje jeg til og med skal gå ned til bare sorte og hvite bøker ved neste rydderunde.
Ellers har kontoret vært studieplass for min kjære i det siste, og papir og bøker har ligget over alt. Men nå skal kontoret bli litt mer hobbyrom for meg, for jeg skal lage ferdig alle invitasjonene til bryllupet vårt :) Og dere, jeg gleder, gleder, gleder meg til å vise dem til dere om litt. De blir så fine!

Sinkbøtten jeg brukte som juletrefot fikk også en ny funksjon i dag, nå fungerer den som oppbevaring for utstyr til mine små hobbyprosjekter. Smart eller hva?Jeg ønsker dere en fortsatt riktig god lørdag, måtte den bli fin!

PS: i morgen skal jeg gi dere et lite shoppingtips for en utrolig søt ting jeg kom over her om dagen :)


Glimt fra en annen verdenAllerede torsdag dere! Og første arbeidsuke etter ferien er snart over, puh! Hvordan har uken deres vært så langt?

Jeg tenkte jeg skulle vise dere det nydelige stedet vi bodde på mesteparten av ferien vår i Thailand, og den superfine suiten vår. Kan tro vi koste oss her, med eget boblebad på terassen. 

Landsbyen vi bodde i heter AoNang, og ligger i Krabi provinsen. Her var det stille og rolig, mye god mat, og superhyggelige mennesker. Jeg anbefaler en tur hit! På slutten av ferien hadde vi fire dager i Bangkok. Her kommer noen små glimt jeg knipset av dette vakre, spennende landet :)Ble dere fristet til ferie? Jeg lengter i alle fall tilbake! 


Nytt år, nye muligheterJulen er over for denne gang, og like før helgen ble alt som har med jul å gjøre ryddet bort her i huset. Jeg syns faktisk det var utrolig deilig, og enda bedre ble det da min kjære kom hjem med en stor bukett med hele 20 hvite roser til meg. Ingen sak å rydde bort julepynt når den erstattes av friske blomster. Og hvite roser, det er mine favoritt-roser :)

I tilegg har jeg inviet det nye året med nytt design her på bloggen. Har dere sett det? Jeg drømmer, forklarer og illustrerer hva jeg ønsker, også tryller min utrolig dyktige svigersøster og webdesigner Sharin (Linea Støyl) drømmene til virkelighet. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, og det er sant som man sier: Foradring fryder!
Tusen takk til alle dere som følger bloggen min, og som legger igjen hyggelige kommentarer til meg. Det betyr uendelig mye for meg. Jeg håper dere liker det nye designet mitt, og at dere har lyst til å følge meg i 2013 også!


Selveste julaftenDa er pinnekjøttet i ovnen, bordet er dekket og huset pyntet. Riskremen er ferdig og vi venter spendt på at familien skal komme for å feire den aller første julaften i vårt nye hus. Åh som jeg gleder meg :) Jeg håper alle der også koser dere på selveste julaften, og at kvelden blir fylt med glede og kjærlighet!

RIKTIG GOD JUL ALLE SAMMEN!


May your holidays be the bestLitt rød juleinspirasjon fra pinterest, samt noen små julehilsener til de fine leserne mine!


Cherry red christmas wishes from me....


Juletre kompromisI julen skal man være snille mot hverandre, og det innebærer også å inngå noen kopromier. Da jeg for en tid tilbake sa til min kjære at i år ville jeg ha et cedertre som juletre, var han ikke helt med på den tanken. Ville jeg virkelig ha et lite, spinkelt og kanskje litt skjevt cedertre? Jeg var ganske så bestemt på at det ville jeg. Men etter hvert som julen har nærmet seg, og jeg har kommet mer om mer i julestemning, så har jeg faktisk snudd litt om. Gleden var derfor stor da jeg sa at vi kunne ha en tradisjonell edelgran som juletre likevell. Vi ble enige om at vi skulle finne et som ikke var så stort og tykt da i alle fall, og at jeg kunne sette det i en potte i stedet for en juletrefot. Dette var jo finfint. Vi dro til juletreselgeren og plukket oss ut et nydelig lite tre (trodde vi). For det treet som så så lite ut ved siden av de andre trærne juletreselgeren hadde, var slett ikke så lite da det kom i hus, hehe.

I dag pyntet jeg juletreet vårt før kjæresten min kom hjem fra jobb, og dere kan tro han ble fornøyd. Han syns det var det flotteste treet han hadde sett, og jeg må faktisk innrømme selv også at dette var enda flottere enn et lite cedertre. 

Da jeg vokste opp var det alltid tradisjon å pynte juletreet på lille julaften, og jeg har egentlig følt litt at det var slik jeg måtte gjøre det nå også. Men så sa kjæresten min noe i går som jeg syns var så fint. Han sa det at nå er jo vi voksne, og har skapt oss vårt eget hjem der det kanskje også skal komme barn etter hvert, og nå er det jo vi som skal skape de nye tradisjonene. Så i dag er det 7 dager igjen til julaften, og vi har bestemt at det skal bli vår tradisjon. Akkurat èn uke før jul skal vi pynte juletreet vårt :) På juletreet henger en blanding av vintage juletrepynt, papirstjerner og "englehår". Alt i hvitt og sølv.Juletreet har jeg satt på jultrefot oppi en stor rund sølvfarget potte (ikke så lett å se på bildet men), jeg syns det ble kjempelekkert. Mye finere en den kjedelige sorte juletrefoten :) "Englehåret" som jeg har drysset over hele treet har jeg hatt i flere år. Hvert år plukker jeg det nøysommelig ned fra treet, tråd for tråd. Jeg syns det er så fint å ta vare på fordi det skaper en helt egen stemning på treet. Det ser nesten ut som vanndråper på grenene der det glitrer i lyset.For de av dere som nå tror at cedertreet jeg hadde i tankene ikke ble noe av i det hele tatt, kan jeg si at dere tar feil. For et jempefint lite cedertre har jeg fått meg, og det står nå på trappen vår sammen med en koselig lykt. Cedertreet skal pyntes med de fine tøy stjernene og hjertene dere ser nedenfor (og den lille grisen også da).

Så nå er vi strålende fornøyde, både min kjære og jeg!  

 

PS: det er noe eget med lukten av edelgran i stuen....


JulabygdspeletEndelig helg dere!

Nå skal jeg snart avgårde til flyplassen, for denne helgen skal vi tilbringe med svigerfamilien! Det blir kos. Men før jeg drar vil jeg vise dere noen flotte bilder som jeg tok på torsdag da vi dro til Malmheim (hjembygda mi)for å se på Julebygdspelet. Det var fantastisk flott, og vi storkoset oss i snøen. Vi fikk varm gløgg, teppe til å tulle oss inn i, og stemningen var fantastisk med snøen som lavet ned. Julebygda kapell var nydelig lyssatt, og skapte en fin ramme bak kulissene. Er den ikke flott?

Jeg anbefaler Julebygdspelet på det varmeste :)

Jeg ønsker dere alle en nydelig helg! Og til dere som bor på Jæren og som ikke kommer dere ut, nyt innekosen :)


Det snør, det snør, tidelibom....De siste dagene har det virkelig vært unntakstilstad her i Sandnes, snøen har bokstavelig talt lavet ned. Det er jammen ikke ofte vi ser slikt her! Jeg syns det er superkoselig, og jeg får julestemning til tusen :) I dag tidlig var det ikke mulig for meg å komme ut med bilen nå jeg skulle på jobb, så da måtte jeg ta beina fatt. Heldigvis er ikke jobben min så langt unna, så jeg brukte vell ca 30 min på å gå. Det var faktisk en utrolig fin start på dagen :) Haha, jeg må også fortelle dere at jeg gikk skikkelig på trynet ca halvveis på veien, og en eldre mann som stod og måkte oppkjørselen sin lo seg nesten i hel. Jeg så vell morsom ut da der jobbvesken min fløy gjennom luften og jeg landet langflat i brøytekanten...hihi.

Jeg liker vinteren, og snø er topp, men som "gressenke" (med samboer som er mye på jobbreise), er det ingen som måker hjemme hos oss akkurat nå. Så i dag måtte jeg ta ansvar når jeg kom hjem fra jobb, og måke hele gårdsrommet vårt selv. Her var det ca 50cm med snø. Jeg brukte vell ca 2 timer på dette, og er rimelig stolt av meg selv! Snømåke var jeg innom på felleskjøpet å kjøpte på vei hjem fra jobben, så den dro jeg med meg der jeg trasket hjem. Følte meg virkeig som et syn.

Uansett, jeg må jo vise dere noen skrytebilder av hvor flink jeg har vært til å måke!Ganske bra dette vell til å være gjort for hånd med en liten håndmåke?Til slutt laget jeg til litt koselig stemning på trappen. En fin lyslykt og et Cedertre i en kurv skapte kjempefin stemning syns jeg. Kanskje Cedertreet får noen små tøyhjerter på seg til julaften også :)Hvordan er det med dere da, er det snø hos dere?


Winter wonderland....just wanted to wish you a happy saturday....Bildene er funnet på pinterest

....in winter wonderland.....


VINNER AV GIVE AWAYDa er det endelig tid for å avsløre hvem den heldige vinneren av hovedpremien i min november give away er.
Er dere spendte?

Med hjelp fra random.org er vinnerloddet trukket ut, og det ble lodd nr 8, som er ett av loddene til Mari Johanne med bloggen Vimså. Gratulerer så mye til deg. 
Mail er sent, og så fort jeg får din adresse er denne flotte vinnerpakken levert av KULL på vei i posten. Så har vi en liten trøstepremie, og vinnerloddet ble:


Lodd nr. 42 som er ett av loddene til Animartine. Gratulerer! 
Du er kontaktet via bloggen din, og så fort jeg får din adresse er denne lille krabaten på vei i posten til deg.

GRATULERER TIL BEGGE DE HELDIGE VINNERNE!

 


Minner om GIVE AWAYTitter innom bloggen for å minne dere om give awayen jeg har gående :)Frist for å delta er 30. november, og trekning vil skje en av de første dagene i desember!

For å komme til give awayen trykk HER.


Bare en liten hilsen....God formiddag!

Jeg har vært litt på jakt etter noen fine sorte papirstjerner en stund. Det har jo blitt så populært å pynte med papirstjerner, og "oppskrifter" for å lage stjerner selv er å finne over alt på nettet. Desverre så har ikke jeg fått helt til å lage disse selv, så lykken var stor da jeg kom over nettbutikken til bloggen Keiserens nye trær. Her var det akkurat slike stjerner som jeg har jaktet på, og jeg klikket hjem noen. Også må jeg jo skryte litt da, for stjernene dumpet nemlig ned i postkassen min allerede dagen etter. Og sammen med stjernene lå denne lille hilsenen fra Keiseren :) Det var jo bare så hyggelig, og denne lille hilsenen her gjorde opplevelsen med å handle i nettbutikken veldig bra. Slik får man lyst til handle flere ganger av :) 

Nå er fine sorte stjerner på plass i finstuen min, sammen med litt annen diskre julepynt. Det fine printet bak stjernen er det Mrs. Hardy som har laget, og dette var en gave jeg fikk av henne når vi var å juleverksted. I kveld skal vi dobbel 30 årsdag til bror og svigersøster, og det gleder vi oss veldig til. Mens jeg skriver dette innlegget baker jeg min spesial gulrotkake for anledningen. Håper den blir vellykket!

Hva skal dere i kveld da?


GIVE AWAYHar dere hørt om KULL

KULL er en nydelig interiørbutikk dere finner du på Tvedtsenteret på Forus i Rogaland. Her finner du alt hva et kvinnehjerte kan begjære, og enda litt til. Høyprofilerte merkevarenavn kjennetegner butikken, de blide damene som jobber der brenner for det de jobber med, og ikke nok med det....de har til og med kaffen varm når du kommer! 
I samarbeid med KULL har jeg gleden av å sette i gang en spennende give away her på bloggen. 

En heldig vinner vil få en flott premie som består av kjøkkenhåndkle og to serviettring-stjerner som også fungerer som bordkort fra by nord, og en kjempestilig Geometry Cup fra ferm living. KULL jentene legger også med en liten personlig hilsen til den heldige vinneren.

Her er noen av de flotte juleproduktene KULL har fått inn i butikken nå. Er ikke de små dyrene fra by nord til å henge på juletreet bare helt herlige? 

Jeg skal gi bort den lille krabaten dere ser under til høyre til en heldig trøstepremie-vinner :)  Da lurer dere sikkert på hva dere må gjøre for å delta i konkurransen? Det dere må gjøre er å tjene lodd for å være med i trekningen. Lodd tjener du på følgende måte:

1. Lik KULL på facebook = 1 lodd

2. Lik STATEMENTS på facebook = 1 lodd

3. Del give awayen på din facebookside (med link til konkurransen) = 2 lodd

4. Del give awayen på egen blogg (bruk det første bildet) = 2 lodd

Det er altså mulig å tjene 6 lodd totalt. Husk å skrive i kommentarfeltet på denne konkurransen hvor mange lodd du har tatt, og for hva. Skriv også mail adressen din slik at jeg kan kontake deg hvis du vinner. Fortell gjerne hvorfor nettopp du ønsker deg denne gaven :)

Fristen for å delta er 30. november 2012. 

 

LYKKE TIL ALLE SAMMEN!


SWEET NOVEMBERJeg ønsker mine fine lesere den skjønneste november kvelden med disse inspirasjonsbildene...Bildene er lånt fra OiSoiOi.


SÅ STOLT

I dag har jeg altså blitt medlem av Norske interiørblogger, endelig! Jeg er så stolt og glad, og gleder meg til utfordringer, nye bekjentskap og alt som følger med :)

Nå er det hjemmelaget tapas og vin som står på tapetet, kanskje jeg viser dere noen fristende bilder etterhvert :)
Jeg ønsker dere alle en kjempefin fredagskveld så lenge!


Prosjekt gjenbrukHei alle sammen.

Jeg har et kjempespennende lite prosjekt på gang sammen med handyman Tom (mannen til venninna mi) som jeg har lyst til å fortelle dere om. Tom eier nemlig en nydelig liten støl med ei gammel hytte på. Ved siden av hytta stor det tidligere en liten hytte til, men denne var desverre i så dårlig forfatning at den måtte rives.

Så var det det at vi alle sammen storkoste oss på stølen en fin solskinnsdag i august, da Tom fortalte at han skulle brenne materialene fra den gamle hytta som var revet. HVA, tenkte jeg, skal du brenne de flotte materialene??? Jeg mener, se hvor flotte materialene er på den hytta som står igjen. Treverket har blitt værbitt, og fått en farge som bare naturen selv klarer å skape. Man kan da ikke la en slik skatt gå til spille!!!Bak min kjære kan dere skimte haugen av vakre værbitte, nesten sølvfargede planker fra den gamle hytta. 

Så da måtte jeg altså på med mitt fineste smil, og spørre pent om Tom heller kunne tenke seg å lage en sengegavl til meg av noen av materialene. Og jovisst, det kunne han vell (nevnte jeg at vi snakker om en skikkelig handyman her?). Jeg sendte Tom bildet nede til høyre her, og forklarte at en slik sengegavl ville jeg ha. Dette er sengegavlen til Elin bak bloggen Draumesidene.Nå har Tom vært på stølen og hentet hjem materialer, og jeg venter spendt på det jeg er overbevist om at kommer til å bli den fineste sengegavlen i manns minne. 

Glede seg, glede seg, glede seg!

(Og tusen takk til Solveig som lar meg låne mannen).


London babyDa var det lillelørdag allerede, og jeg er i full gang med å pakke kofferten min, for i morgen tidlg drar jeg til LONDON! Hele lørdagen har vi satt av til shopping, og da skal både klær, sko og kanskje litt interiør godis få bli med meg hjem. Jeg har allerede tenkt meg ut noen interiørbutikker jeg har lyst til å ta turen innom. 

Jeg syns nesten ikke det går an å besøke London, uten å dra innom Liberty. Dette er et magasin hvor du finner både mat, mote, og alt annet du måtte ønske deg, men det er først og fremst interiøravdelingen jeg skal prioritere. Lett er den å finne også da den ligger like ved Reagent Street.

En annen butikk jeg har kjempelyst til dra innom er Anthropologie. Det er ikke mer enn et par år siden denne amerikanske butikkkjeden kom til England, men den har allerede blitt superpopulær og en favoritt blandt interiørfrelste. The Cross har lenge vært en favoritt blandt stylister og trendsettere innen interiør. I denne butikken kan man finne en eklektisk miks av mote, interiør og masse smånips. Jeg håper virkelig det bli tid til en liten tur hit også. Jeg gleder meg til tur, og lover å vise bilder når jeg kommer hjem. Enn så lenge får dere tilgi en liten bloggtørke mens jeg er borte :)


Frk EltonDENNE fine bloggen er det en spennende give away på gang.

Du kan vinne:

Chocolate Fondue, Milk Chocolate & Caramel fra Nicolas Vahè og en eske Coffee Stones. 

Nam sier jeg bare!

Jeg er med, er dere?


Høsten er herEt fargerikt teppe kler skogen til fest
En vinter i vente men høsten er best
En tornado av farger gir sjelen min ro
for her vil jeg bygge
ja, her vil jeg bo 

Naturens stier de skal vi gå
men husk at du alltid litt varsomt må trå
Naturen har krefter i vann og i vind
Så gå ut og se den
med åpent sinn.

Høsten er her for fullt, og vi koser oss inne på kveldene med stearinlys og deilig varm te. Med disse bildene ønsker jeg dere også en fin høstkveld.
SkattejaktDa er fredagen her igjen da dere. Går ikke ukene utrolig fort?
Jeg startet dagen min med et frokostkurs hos Projure advokatfirma om foreldelsesfrister ved overtakelse av ny bolig. Jeg skal innrømme at det var noe heftig så tidlig på en fredag morgen, men det var utrolig interresant også :) Rett etter jobb dro jeg på skattejakt. Jepp, en skikkelig skattejakt! Det er nemlig antikk og samler messe her i nærheten nå i helgen, og den åpnet kl 5 i dag. Jeg var vell så og si først i køen da dørene åpnet, og jeg fikk virkelig med meg noen skatter hjem. Det som var så fint var at de bare slapp inn noen personer om gangen, så det ble ingen trengsel, og man kunne virkelig få tid til å titte på alt i fred og ro. 

Her er noen bilder fra messehallen, og som dere ser var jeg tidlig ute:Jeg vil ikke vise dere alle skattene jeg fant i dag, men noen av dem skal dere få se nå :)Jeg kom over en knall gul mugge fra Stavnger flint som jeg falt helt for, den gleder jeg meg til å servere iste og lemonade i :) Melkespannet er fra en gård i Telemark, og det kan jeg skrive under på at var et røverkjøp! Jeg fant også noen veldig gamle sarte juletrekuler, og noe annet fint til jul som jeg skal vise dere senere. Jeg syns kulene var helt nydelige, og damen som solgte med dem tipset meg om en ny antikkmesse som skal være om en måneds tid, hvor hun skulle ha med mange flere slike gamle kuler. Mon tro om jeg må ta en tur.....Jeg ønsker dere alle en kjempefin fredag.


Heia NorgeJeg har vært på loppemarked, endelig! Jeg trenger liksom en liten dose loppemarked med gjevne mellomrom. Loppisen var på grendehuset i bygda jeg har vokst opp, så jeg møtte på både den ene og den andre av gamle kjente. Desverre fant jeg ikke så mange skatter denne gangen, men noen store Norgesglass fikk bli med meg hjem. Disse har flyttet inn på kjøkkenbenken min, og inneholder nå pasta, ris og mel. 

Jeg fant også denne fine lille flasken, med proselenskork. Jeg vet ikke helt hva jeg ska bruke den til enda, men ser for meg at den blir søt med litt rød saft oppi og et sugerøer :) Eller så kan jeg bruke den til å ha melk i, eller en blomst. Vi får se.

Regner med at det blir flere loppemarkeder i tiden fremover, for høsten er jo loppetid :) 


Forening med fine jenterHei dere.
I går kveld hadde jeg forening hjemme, og det var stas. Jeg lurer litt på om forening er et litt sånn rogalandsfenomen, for her er det slik at alle damer er med i en forening. Har jeg rett? For dere som ikke vet hva forening er, så er det rett og slett at man samles en damegjeng, også spiser man, prater, og gjerne holder på med litt håndarbeid. Det skal sies at vi har lagt foreningene til fredager, så da koser vi oss gjerne med litt god vin og sitter ved bordet lenge. I går ble vi faktisk sittende der hele kvelden, så hobbytingene kom aldri frem. 

Her er bordet dekket før jentene ankom.

Jeg er veldig glad i å lære meg å lage nye matretter, og i foreningen serverte jeg general Tso chicken. Oppskriften har jeg lært meg gjennom youtube. Vell og merke var videoen der på kinesisk, så det er mulig at jeg har bommet litt på noen av ingrediensene da jeg prøvde å lage en norsk tolkning av retten. Men den ble i alle fall veldig god, og smakte slik som jeg husker at den skal smake. Dersom dere har lyst til å prøve dere på denne retten er oppskriften slik (til to personer):

Du trenger: 2 kylling fileer som er skjæresi biter, 1 egg, hvetemel, olje til frityr, vårløk, hvitløk, chili, ingefærrot og sesamfrø. Til sausen trenger du: 1 stor kopp kyllingkraft, 2 ss riseddik, 3 ts sukker, 1 ss hoisin saus, 1 ss sesamolje, 2 ss soyasaus og 2 ts maizenamel.

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene til sausen, og sett dette til siden. Knekk egget over kyllingen, og bland godt. Snu hver kyllingbit i hvetemel. Varm ojlen i en gryte, og når det bobler rundt en tresleiv er ojlen varm nokk til å fritere kyllingen. Friter kyllingbitene til de er gyllenbrune, og legg dem på et kjøkkenpapir til tørk. Skjær opp vårløk, hvitløk, ingefær og chili, og stek dette i olje i noen minutter. Tilsett sausen og kok til sausen tykner. Ha i kyllingen og bland godt. Strø over litt sesamfrø og rå vårløk før servering. 

Jeg pleier å servere denne retten med ris til :)

Til dessert laget jeg gulrot muffins. Dette prosjektet var egentlig ikke helt vellykket, da røren hevet så mye i ovnen at den rant ut av formene, og det ble kakedeig i hele stekeovnen min... Ja,ja, noen av dem så i alle fall noenlunde ok ut, og smaken var helt fortreffelig. Det er forresten utrolig hvor mye skade man kan skjule med litt krem også :)

Den fine kjæresten min hadde kjøpt nydelige hvite roser til meg til å pynte bordet med. *Elsker roser*

En utrolig hyggelig kveld ble det,og jeg gleder meg allerede til neste forening :) Håper dere også hadde en fin fredag. Hva skal dere i kveld forresten?

 


JobbfinDet er viktig å føle seg fin på jobb, og i mitt yrke er det klassiske antrekk som fungerer. Jeg har invistert i noen fine sko og en veske for å gjøre mine jobbantrekk komplette. Sort fungerer til stort sett alt, og ved å legge litt ekstra penger i ekte skinn med god kvalitet, har du sko og veske som varer lenge! Jeg er kjempefornøyd.

Har dere jobber hvor dere må kle dere på en spesiell måte?

Jeg har forresten lagt til en liker knapp under innlegget og øverst i bloggmenyen min, og blir kjempeglad om akkurat du har lyst til å like  innlegget eller bloggen min :)


Bord dekk deg!Hei dere.
Jeg har lekt meg litt med borddekking i dag, og latt meg inspirere av høst og vinter. Materialene og kontrastene mellom dem spiller hovedrollen i borddekkingen, sart mot røfft, industielt mot natur, mykt mot hardt....

Likte dere det?


"Nøtteblanding"....eller Tarzan-miks som far i huset har valgt å kalle den....

 

 

 

 


If you chase two rabbits you will catch none...Jeg koser meg med smak av lakris....håper dere har en fin kveld også!


Frøken heldig har vært heldig igjen!Ja, det er vell ikke annet å si enn at jeg er heldig. For se hva jeg har fått av far. Denne te-kannen og sukkerskålen har han arvet fra sin farmor, altså min oldemor. Og nå har han gitt dem videre til meg. Er de ikke utrolig søte? Jeg er veldig glad i å ta slike gamle ting i bruk, i stedet for at de bare skal stå å støve ned i skapet. Nå gleder jeg meg til å servere te til mine kjære. Kanskje allerede til fredagen, da jeg skal ha jentene over på forening :) 

Hvordan er deres lørdag formiddag? Og har dere noen hyggelige planer for kvelden?


Flor og fjæreDet har seg slik at jeg har verdens beste kjæreste, og på bursdagen min hadde han virkelig gått all in for å lage en fantastisk dag for meg. Etter at jeg var ferdig på jobb tok han meg med til en liten tropisk øy utenfor Stavanger som heter Flor og fjære. Og jeg skal fortelle dere at jeg virkelig elsker blomster, så dette var helt perfekt. Denne øya er dekket av blomster og planter fra hele verden, og det er som å komme til et fantasisted. Etter en liten omvisning på øya nøt vi en deilig tre retters middag, før vi fikk tid til å utforske øya på egenhånd. Vi ble faktisk værende her helt til sola hadde gått ned. 

Her kommer et lite bilderas fra min fantastiske dag:

Tusen takk kjære, jeg elsker deg!


Det er på tide, på tide, på tide.........å gjøre huset i stand til gjester og bursdagsfeiring! Vi skal feire bursdag, og får besøk av familie både i dag og i morgen kveld. Jeg gleder meg! I tilegg til å rydde og vaske, har jeg dekket et fint bord til kveldens selskap. Jeg må forresten fortelle om dette fantastiske lyset fra Tine K, med duft av fiken. Dette lyset lukter helt fantastisk, og jeg anbefaler alle å ha et slikt hjemme!


Jeg tenkte jeg skulle vise dere hva vi skal ha til dessert i kveld også. Jeg har laget hjemmelaget panacotta, og se de søte glassene panacottaen skal serveres i! Disse fant jeg på kremmerhuset, og de bare måtte bli med meg hjem. Jeg har gledet meg til en anledning til å bruke dem :) Panacottaen serveres med bringebærsaus...nam,nam.Til middag blir det viltgryte, dessert blir som sagt panacotta, og til kaffen etterpå blir d nybakt gulrotkake. Nå gleder jeg meg bare til gjestene kommer!

Håper kvelden deres er fin!


StrikkedillaJepp, med jevne mellomrom får jeg strikkedilla. Og nå har jeg altså fått den igjen. Jeg syns det er utrolig avslappende å sitte i sofaen forran TVen og strikke noe fint. Også er det jo bra å være litt produktiv selv om man slapper av :) Det har vært en periode nå med flytting og dete hele hvor jeg ikke har strikket noe, så det er gøy å være i gang igjen.

Jeg strikker tøffler....

.... i alle mulige farger....

....jeg har startet på et lappeteppe i ull med stooore lapper....og en liten barnekjole (kjære mor, svigermor og venninner, det er ingen grunn til å ta av for nei, jeg er ikke gravid...)

Jeg vet at mange av dere også strikker. Tips meg gjerne om deres strikkeprosjekter, for jeg har veldig lyst å se :)


Snart bursdag ønskelisteJeg har snart bursdag, og da er det vell lov å drømme litt er det ikke? 
Her er i alle fall hva som står øverst på min ønskeliste om dagen: Drømme, drømme, drømme....

 


Fine folk og god matVi har hatt to besøk av to fine folk i helgen, Vegard og Kjersti. Og kost oss, det har vi jammen!

Da de kom med fly fredag kveld, hadde jeg stelt i stand litt god mat. Jeg bakte focaccia brød, som jeg syns er utrolig godt. Og det er jo lite som slår nybakt varmt brød til maten. 

Oppskriften er som følge:

Du trenger: 60 g gjær (eller nesten to poser tørrgjær), 6 dl lunket vann, 2 ts sukker, 2 ts salt , 2 ss olivenolje, 9 dl hvetemel, Frisk rosmarin og havsalt.

Slik gjør du:
Smuldre opp gjæren i det lunkne vannet. Ha oppi sukker, salt og olivenolje. Bland inn melet litt etter litt, til deigen klumper seg og slipper veggen i bakebollen. Kna deigen, og hev den over vannbad i ca 30 min. Finn frem en langpanne, og kjevle deigen ut i denne. Deigen skal være ca 2 cm tykk i langpannen. Lag små fordypninger i deigen med fingeren, pensle den med olje, strø over frisk rosmarin og havsalt. Stekes midt i ovnen i 20 min på 250 grader. 

Bordet er dekket og jeg venter bare på gjestene. Litt godis er satt frem i en liten arvet fløtemugge :)

Sammen med focaccia brødet serverte jeg en thai inspirert kyllingsuppe som jeg har diktet oppskrift på selv.

Denne lager du slik:

Du trenger: 2 løk, 1/2 hvitløk, 2 chili, 1/4 hodekål, Ingefærrot , 2 ts gurkemeie, 2 ts spisskummen, 1 l hønsekraft, 2 bokser kokosmelk, 2 ss soyasaus, 1 lime, 4 kyllingfileter, 2 gulrøtter, 1/2 purreløk og frisk koriander.

Slik gjør du:
Hakk hvitløk, løk, chili og ingefær, og fres det blankt i bunnen av en stor gryte. Tilsett krydder, hønsekraft, kokosmelk, soyasaus og saft + revet skall fra limen.  Ha også oppi kål, gulrøtter og purreløk som er delt i skiver/biter. La det koke lett i noen minutter. Skjær kyllingen i biter, og stek i panne. Ha dette i suppen når de er ferdig stekt. La suppen småkoke i noen minutter til. Tilsett frisk koriander like før servering.

Da gjenstår bare å helle noe godt i glassene, og nyte det hele :)

Håper dere også har hatt en fin helg!


Til loppe elskereEr det flere enn meg som er glad i dra på loppis? Tenkte meg det ja.
Jeg har lyst å dele en facebookside jeg ble tipset om med dere. På denne siden kan du lese om alle loppemarkeder som kommer i Stavanger området. Er ikke det genialt? 

For å komme til facebooksiden, trykk HER

 


Pakke i postenI dag har jeg fått pakke i posten fra Hviit, og timingen kunne ikke vært bedre. Jeg har nemlig begynt å bli syk, også er jeg hjemme alene så det er ingen her til å pleie meg (jeg syns litt synd på meg selv i dag). Da var det som bestilt at det kom en pakke til meg som en liten oppmuntring. Pakken inneholdt skåler til det nydelige servicet fra Tine K Home som jeg har ønsket meg. 

Nå skal jeg krype under ullteppet på sofaen, og spise lakrisis i ny skål. Det er god medisin det.

Nam, nam!


Etter jobb nytelseI dag har jeg jobbet overtid, og nå er jeg hjemme alene. Hva er vell da bedre enn dette:

Dette får i allefall meg til å senke skuldrene!

Hva er deres ultimate avslapping og kveldskos etter en lang dag?


Spicy blåskjellsuppeHei alle sammen. Har dere en fin fredagskveld? 

Jeg var helt utslitt da jeg kom hjem fra jobb i dag, for denne uken har vært hektisk. Så da hadde jeg bare lyst til å være hjemme i kveld, og kose meg med en film og god mat sammen med kjæresten. Det er veldig deilig av og til.  Vi bestemte oss for å bruke litt tid på kjøkkenet og lage noe vi begge syns er utrolig godt, nemlig min spicy blåskjellsuppe. 

Oppskriften har jeg diktet selv, men jeg har lyst å dele den med dere. Så here it goes, og jeg prøver meg på et aldri så lite matblogg-innlegg.

Du trenger:
Ca 1 kg blåskjell
Olivenolje
4 store fedd hvitløk
 1/2 flaske hvitvin
Saften av en sitron
Saften av en lime
1 boks grovhakkede tomater
Finhakket ingefærrot
1 Grovkuttet løk
2 grovkuttede chili
Frisk basilikum
Salt og pepper 

Surr løk, hvitløk, chili og ingefær i en stor gryte med litt olje til det er blankt. Tilsett hvitvin, og la det koke til vinen har redusert med ca 1/3. Tilsett grovhakket tomat, limesaft, sitronsaft, frisk basilikum, salt og pepper. La dette koke litt. Ha i blåskjell, og la dem dampe under lokk til de åpner seg.

Jeg har forresten laget min egen kokebok, som stort sett består av hjemmelagede oppskrifter :)

Bon apetite!


SjokoladepikeneÉn ting som er viktig er å kose seg! Vi hadde besøk i dag, og besøket hadde med seg nydelig sjokolade fra Sjokoladpikene. Så da fikk vi jammen kosa oss litt i dag også :)

Ønsker dere en dag fylt med kos!


Walk-in closetEt hvert hus med respekt for seg selv må ha et skikkelig walk-in closet, er dere ikke enige?

Vi har selvsagt skaffet oss et slikt, om enn ikke så stort.

Kommoden skal males hvit, og et speil skal opp på veggen, men det får bli om litt. Slik ser det ut der nå:

Her har vi 6 kvm med plass, DET er deilig!

Skoene er veldig fornøyde med sitt nye hjem...Det er nesten litt utrolig hvor lykkelig et skap kan gjøre en jente :)


Munthe plus Simonsen & Karl LagerfeldJeg vil vise dere min nye haremsbukse fra Munthe plus Sinonsen. Den er deilig å ha på den, også syns jeg den er utrolig stilig. Med denne kan jeg skille meg ut litt, uten at det blir for mye. 

Det morsomste da jeg kjøpte denne var at jeg fikk med en flaske cola, som Karl Lagerfeld har designet :) Dette er vist et samleobjekt, da cola lar forskjellige designere lage limited editions av sånne små colaflasker iblandt. Er den ikke bare supersøt?

Ønsker dere alle en strålende dag!


Ukens blogg, anbefalingen og topplisteSom ny blogger er det utrolig hyggelig at bloggen min har blitt tatt så godt imot. Jeg er overveldet, stolt og glad.

Tusen takk til redaksjonen hos Blogg.no som valgte netopp min blogg å fronte som helgens blogg.

Jeg vil også takke Annelin Stangeland bak bloggen annsta.blogg.no, og Mia Merethe bak bloggen mijo1.blogg.no for at de begge har anbefalt min blogg for sine lesere.

Til slutt må jeg jo tilføye at jeg syns det er veldig morsomt at jeg ligger på topplisten i Sandnes :)

Om dere har ønsker om ting dere vil at jeg skal lage innlegg om, gi meg et vink, så skal jeg se hva jeg får til :)

 

 


Glimt fra sommerdager på HellesyltDet var solnedgang
det var latter det var sang
det var sommerfri
det var sjø og magi
Det var deg og det var meg
det var minner som aldri vil dø
det var evighet
og en sol som farga himmelen rød....

Det var idyll!Jeg har funnet en skatt!Oppi farmors gamle strikkekurv lå den, skatten. Jeg har hatt strikkekurven i flere år, men det var først i dag jeg bestemte meg for å gå gjennom innholdet i den og rydde litt. Og der, helt i bunnen og sammenkrøllet lå skatten. To nydelige små hekleduker som farmor har laget. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Det begynner å bli noen år siden min kjære farmor døde, hun var min beste venn! Alt som minner meg om henne betyr derfor utrolig mye for meg, så disse små dukene er virkelig verdagsskatter som ikke kan kjøpes for penger. Se så nydelige de er!

Hva er deres hverdagsskatter?


Mørk dampende lykke i søt pastellJeg står på kjøkkenet og lager en kopp mørk dampende kaffelykke til min kjære samboer. Det lukter SÅ godt, men det beste med dette er faktisk koppen den skal oppi. En pastellfarget drøm av en mokkakopp fra Figgjo Flint. Disse koppene fikk mormor og morfar da de giftet seg i begynnelsen av 1950- tallet, og porselensfabrikken de er laget på er for lengst lagt ned. Nå har mor og jeg arvet koppene, 12 stk hver, og jeg bare elsker dem. Koppene finnes i seks forskjellige farger, og jeg har to av hver. Er de ikke bare helt herlige?

Jeg tror den gule er min favoritt :)


Innflyttningsgaver til en heldig frøkenDet er mange som har lyst å komme på besøk å se hvordan vi har fått det i det nye huset vårt. Spesielt nå som det meste av møbler er på plass og huset begynner å se ut som et hjem. Selv om jeg har sagt til HELE familien at innflyttningsgaver ikke er nødvendig, er det selvfølgelig ingen som hører på meg. For jeg har fått superfine innflyttningsgaver fra både mor og svigermor.  

I dag har jeg lyst til å vise dem til dere :) 

Jeg samler på vinglass fra Hadeland glassverk i en serie som heter Sentimento. Disse er designet av Cecilie Moi Sindum, og serien skal representere sanselighet. Glassene er utviklet av glassverket i samarbeid med fagfolk fra vinbransjen for å tilfredstille krav til funksjon, og for å få frem vinens aroma på best mulig måte. Det er også litt morsomt at glassene er oppkalt etter øyene rundt Sicilia, hvor det er mye god vin å smake på. Fra svigermor Nina fikk jeg fire rødvinsglass i denne serien. Vi hadde planer om å innvie dem i går kveld, men det glemte vi helt bort da vi skulle dekke bordet. Jaja, vi får innvie dem en annen kveld :) Slik ser de i allefall ut:

Er de ikke fine?

Fra mor har jeg fått noen nydelige kurver i forskjellig størrelse. Jeg bruker den største som aviskurv, og den minste som lyskurv. Denne har jeg planer om å fylle med hvite små rullesteiner, også sette kubbelysene oppi, men enn så lenge er det bare lysene som bor her :)

Og som om ikke dette var nokk har jeg også fått bestikk fra Hardangerbestikk som jeg samler på. Serien jeg har heter Kristin, og jeg liker den litt bonderomantiske stilen på dem. Slik ser disse ut:

Hva syns dere forresten om tøyposene jeg har til å ha bestikket oppi? Jeg syns de er superpraktiske, og det beste er at bestikket ikke blir ripete.

Jeg er en heldig frøken eller hva?  


Besøk av verdens besteI tre dager nå har vi hatt besøk av den fine familien til samboeren min, og det er utrolig hyggelig. Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra dagene vi har hatt sammen :)

Vi har besøkt Stavanger by, fineste byen ever på sommeren :)Morgan og Nina "svigermor". Så gode da :)Vi besøkte Borestanda. Vi var litt uheldige med været her, men naturen er mektig likevell. Rogaland strendene er mil på min med hvit sand.Vi har kost oss med masse god mat. Her er balsamikomarinerte jordbær og kako. NAM!Det har også blitt tid til omvisning på gården jeg har vokst opp på, og gjestene fikk til og med prøve seg på litt fjøsstell. Nå må jeg løpe, for nå er det snart tid for kveldsmat: hjemmelaget risengrynsgrøt laget på melk rett fra kuene på gården. Det blir ikke bedre enn det :)

Vi skrives!