Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

Interiør


Stem, stem, stem på meg...Jeg er med i BoligPluss-utfordringen!

Hver måned har BoligPluss en interiør-utfordring til sine lesere. Denne måneden er det soverommet de ber oss vise frem, og mange flotte bidrag strømmer inn. Det soverommet som får flest stemmer vinner flotte sengetøy, puter og pledd fra det norske merket Funkle. Det er vell en finfin premie! For å ha en sjangs på premien må man altså få stemmer for sitt bidrag, og derfor håper jeg at dere har lyst til å stemme på meg!

Dette bildet blir litt reprise for dere som har fulgt bloggen min en stund, men her er altså mitt bidrag i konkurransen:


Dersom du har lyst til å stemme på mitt bidrag, trykk på logoen under her. Du finner mitt bidrag hvis du blar deg litt bakover i albumet som åpner seg :) Du kan også trykke på stemmeknappen i sidemargen her på bloggen.

Tuuuusen takk for alle stemmer!

 


Påskekos på hyttaGod torsdag flotte mennesker!

I Sandnes er det iskaldt om dagen, men solen skinner og påskestemningen kommer snikende. I Norge er jo selve definisjonen på påskeferie å dra på hytta på fjellet, gå på ski, spise appelsin og kvikk lunsj, spille brettspill og lage viltgryte. Jeg og min kjære skal gjøre akkurat det, og jeg må si jeg gleder meg veldig.

Siden påsken faktisk er like om hjørnet tenkte jeg at jeg skulle dele litt flott fjellhytte-inspirasjon med dere i dag. Er ikke disse hyttene bare en drøm?

Ahh, drømme, drømme, drømme seg vekk......

Hva skal dere finne på i påsken da?


DRØMMEKJØKKEN?Drømmekjøkken?

Jeg bare spør jeg, for etter min mening kan det jammen ikke være langt unna!Foto: Mikkel Rahr Mortensen


Spring breezeEr det flere enn meg som er kommet skikkelig i vårstemning?

Denne helgen har lyset virkelig flommet inn i stuen hos oss, og jeg kjenner at energien stiger i takt med lyset :) Penstuen vår er kledd i vårlig drakt, med friske skandinaviske toner. Det er slik jeg liker det aller best! Det er foresten herlig å kunne ta bilder i godt dagslys igjen! 

Har dere hatt en fin helg? 

Klem til dere alle :)


Trust in your crazy ideas!Er teksturen myk eller hard....fargen er den sart eller mektig? Jeg vet jammen ikke. Alt jeg vet er at i dette treverket bor masse drømmer og historie, og at jeg elsker synet av det. Drivved bitene er tredd på en grov og røff tråd, og nå henger lenken med dem på det ene lingardinet mitt i stuen. Jeg syns det er så vakkert...Kanskje ikke noe alle ville kommet på å henge opp i stuen...men dagens kloke ord fra meg er:

TRUST IN YOUR CRAZY IDEAS!


GOD HELGJeg titter bare innom for å ønske dere en superfin helg!

Og for å dele dette herlige bildet med dere :)Bildet kom jeg over for flere år siden, og jeg har hatt det limt inn i interiørbibelen min. Jeg vet desverre ikke hvor jeg har funnet det, så hvis noen drar kjensel på det er det bare å rope ut :)
Jeg elsker i alle fall alt i dette bildet, for noen vakre farger og for en fin ro.  

Måtte denne helgen bli den beste :)


Ut med ull, inn med linENDELIG har vi fått gardiner på soverommet vårt, etter hele 9 måneder i det nye huset! Noen ganger er det virkelig slik at ting tar tid. Frem til nå har vi altså hatt et mørkeblått ullteppe teipet opp forran vinduet og døren, høres stilig ut eller hva? Når vi har hatt venner og familie på besøk og de har fått omvisning i huset, har vi fått mange morsomme reaksjoner på akkurat det. Noen bare ser rart på oss, noen blir litt brydd men sier ingenting og noen kommenterer at DE flotte gardinene må ha vært dyre, hihi. Jeg for min del er strålende fornøyd med å bytte ut ullteppet med hvite lin gardiner, selv om gardinene ikke akkurat er lystette. Jaja, noen ganger må estetikken gå forran det praktiske ;)

Gardinene kjøpte jeg som ferdigsydde lengder, men de måtte legges opp.

Jada folkens, jeg sitter på gulvet og legger dem opp for hånd, selv om jeg har en strålende fin symaskin stående i skapet. Jeg syns den symaskinen er litt skummel jeg, blir liksom bare rot når jeg prøver meg med den. Jeg kunne faktisk godt tenkt meg et symaskinkurs, noen som vet om et sted man kan ta det?

Hva syns dere om gardinene? Jeg gleder meg til det blir varmt nokk til å nye en kopp morgen-te på terrassen utenfor soverommet :)

Fin torsdag til dere fra meg :)


VÅRYRÅh, som jeg lengter etter vår, sol, varme og blomster...
Bildene er lånt fra pinterest og That inspirational girl

SMIL fra meg :)


3 SPROUTSHar dere hørt om 3 sprouts?

Jeg hadde ikke hørt om dette merket før for en liten ukes tid siden, da flinke May Helen bak bloggen KRONPRINSESSENE la ut et tips om det på bloggen sin. Dette er et merke som lager herlige kurver, nett og andre småting med søte dyremotiver på. Kanskje best egent til barnerom, men jeg syns at noen av produktene fint kan gå an å ha for oss uten barn også. 

Bare se på denne fine oppbevaringskurven:

Ganske søt ikke sant?

Jeg tror jeg skal la meg inspirere av motivene fra 3 sprouts, og kanskje dekorere noen puter med dyr i denne stilen. Det er jo slett ikke vanskelig dersom man klipper ut filt og syr på :)
Det var altså helgens tips fra meg, og jeg viser selvfølgelig frem resultatet når putene mine er ferdige!
 


From withinInteriør som er personlig, mitt eget, ekte og som berører...within. Dette bildet viser hvem jeg er. Dette er mine farger, dette er natur sammen med industri, dette er et selvprotrett som jeg selv har tegnet, sammen med mitt yndlingsmaleri av Svanhild Rhodin. Dette er den rosemalte keramikkgrisen som har gått i arv i familien, og glassvsene som jeg har spraymalt selv.

Da NIB ga oss januarutfordringe "vis oss ditt interiør, from within", var det klart at det var dette jeg måtte ta bilde av. For dette er meg, helt enkelt! 

Her er noen flere bilder av min herlige krok i penstuen...Jeg utfordrer dere alle til å vise frem deres interiør from within!


Marokko møter skandinaviaHvordan blir det hvis marokkansk interiør møter skandinavisk stil? Jo, da blir det slik som i gangen vår, for endelig er den Marokkanske lampen som jeg kjøpte for en tid tilbake på plass i taket. Lampen skaper nydelig dramatisk lys som leker seg på de hvite veggene. SÅ LEKKERT! Nå er gangen vår helt ferdig, og jeg virkelig elsker den! Skiferflisene på gulver et det samboeren min som har valgt ut, og det store sorte speilet hadde han i den forrige leilighetn sin. Veggene er malt i fargen AVIA, med fargekode FR1051.Jeg ønsker dere alle en superfin lørdagskveld! 


Inspirasjon og kloke ordGodt nytt år alle sammen!
Jeg starter 2013 (som jeg tror kommer til å bli et fantastisk år) med litt vakker inspirasjon og noen kloke velvalgt ord. Bildene er funnet hos That Inspirational girl, en side jeg anbefaler dere å besøke. Man vær advart, timene flyr når man sitter å titter på bilder, det ene vakrere enn det andre :) 

Hvordan har første hverdag etter ferien vært for dere da? Flere enn meg som syns det var tungt å stå opp i dag kanskje? ;)


Jul i vårt husJeg deltar i NIBs desemberutfordring med å vise dere julen slik den ser ut i vårt hus....Jeg sender ønsker om en fin første søndag i advent til alle mine fine lesere! 
 


It´s a wooden dreamHusker dere at jeg fortale dere om det spennende prosjektet vi hadde på gang på soverommet vårt? Det med den hjemmelagde sengegavlen fra stølen som måtte rives? Du kan lese om prosjektet HER.
Nå er altså sengegavlen vår ferdig og på plass på soverommet, og den er bare helt rååååååå! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd for å si det slik! Tom som har laget den har virkelig gjort et nydelig stykke arbeid, og det er kjempestas å ha noe som er så unikt. Også er jeg sikker på at gavlen bringer med seg en hel masse fine drømmer til meg, siden treet er så gammelt og spekket med historie. 

Her kommer et lite bilderas av den flotteste sengegavlen jeg vet om....Flott, eller hva?


Speil, speil, på veggen derHar dere en fin søndag?

Jeg måtte bare innom for å vise dere overraskelsen jeg kom hjem til i går (etter at jeg hadde vært på en samling med jobben på dagen). Mens jeg var borte hadde kjæresten min vært ute å handlet noe han viste at jeg ønsket meg. Så da jeg kom inn døren til stuen stod et stort flott industrielt speil på den lille skjenken vår ved peisen. Rammen er i sort jern, og med antydning til rust noen steder. Jeg har ikke vært helt fornøyd med speilet vi har hatt på skjenken før, fordi det har vært ganske lite, og med sølvramme. Så har jeg prøvd meg frem med å flytte det kjempestore speilet vi har i gangen inn i stuen., men det ble litt for dominerende. Bilder kan dere se HER. Men nå er jeg altså strålende fornøyd med resultatet. Tuuusen takk min kjære, for at du er så snill mot meg!Jeg må nesten skryte litt ekstra av kjæresten min, for han er egentlig ganske så tolmodig med meg når det kommer til huset vårt og interiør. For når jeg finner ut at jeg har lyst til å lage sengegavl av gammelt værbitt materiale fra en revet hytte, ja så gjør vi det, og når jeg vil legge reisntyrskinn på alle stolene våre, så skryter han av at det ble godt og varmt, og når jeg har lyst på et speil med rusten ramme, ja så er jammen det også greit :) Jeg er heldig sånn sett, syns dere ikke?

Nå går jeg å kribler i magen og gleder meg til kvelden, for da skal vi på konsert med favorittartisten min, Brad Paisley. Først kommer et vennepar på middag til oss, før vi drar sammen på konsert. Dette blir tredje gang jeg ser Brad Pailsey live, og jeg gleder meg bare mer og mer for hver gang. Er det flere som skal på konsert?

Jeg ønsker dere alle en nydelig kveld, måtte deres bli like fin som min :)

 


Den lille sorteVi kjenner vell alle til hvordan Audrey Hepburn gjorde Chanels lille sorte kjole til et must have verden over?Vell, jeg har latt den lille sorte spille hovedrollen i interiøret også i dag jeg. Ja, hvorfor ikke? Det er jo så lekkert med skinnende sorte detaljer som fokuspunkt. Her er noen av mine absolutte favoritter, som mer en gjerne kan få lov til å flytte inn hos meg :) 1. Skygarden pendel fra Marcel Wanders  2. Eams House Bird  3. Stingray gyngestol  4. Vannkaraffler Eva Solo  5. Eames gyngestol  6. Kitchen Aid 

 

"IN ORDER TO BE IRREPLACEABLE, ONE MUST ALWAYS BE DIFFERENT"   
Coco Chanel 

 


Hva slags tre skal man ha da?Hei alle dere fininger. I Sandnes er det skikkelig rufse-høst-vær om dagen. Det blåser og regner og løv ligger opp etter veggene ute. Men så er det desto hyggeligere å være inne da. Nå er det jo ikke så lenge til høsten er over heller, og da er det vinter og julesesong som står for tur. Jeg er egentlig ikke så glad i julen (jeg har faktisk reist til utlandet like før jul, og kommet hjem etter jul flere år). Men i år gleder jeg meg faktisk, for vi skal feire jul i det nye huset vårt for første aller gang. Familien kommer på besøk for en skikkelig tradisjons-julaften, og jeg skal være kokk og lage pinnekjøtt.

Jeg har allerede begynt å tenke på hvordan jeg skal stelle og pynte huset til jul, og en ting jeg har tenkt på er juletreet. Vanlig tradisjonell edelgran er selvfølgelig veldig fint, men jeg har lyst til å ha et litt anderledes tre i år. Jeg har snekret sammen litt juletre-inspirasjon under her, så kanskje noen av dere også blir inspirert til å tenke litt nytt på den fronten?

Først et bilde for å sette dere i den riktige julestemningen...Så har vi bilder av tre juletrær som jeg syns er aldeles nydelige alle sammen. Det første treet er jo så dekorativt i seg selv at man ikke trenger å ha pynt på engang. Jeg liker tanken om å ha et lite juletre som for eksempel nordmansgran, også sette det i en potte av et eller annet slag i stedet for i en juletrefot. Lekkert og dekorativt! Nordmannsgranen på bildet under er fra bloggen Lisettes perler.For de mest vågale kan kanskje noen av disse supermoderne juletrærne friste? Dette blir nokk litt i snaueste laget for meg, men stilig er det jo. Treet med de sorte stjernene er treet til damen bak bloggen Bohemian Sense.Aller mest har jeg falt for dette juletreet her. Dette er fjordårets juletre i hjemmet til bloggeren Elisabeth Heier, og det er et sedertre. Jeg elsker enkeltheten, at sedertreet nesten er litt blåaktig i barnålene, og at Elisabeth har laget vinpelrekken hun har pyntet treet med selv. Legg også merke til den fine sink potten treet står oppi. Ja, et slik tre i en slik potte har jeg lyst på i år. Da gjenstår det bare å finne ut hvor man får tak i det da, jammen godt det er en liten stund til jul enda... :)Da gjenstår bare det store spørsmålet, hva slags tre skal dere ha da? Eller jeg altfor tidlig ute med å tenke på dette? Kanksje jeg bare overkompenserer for flere år med tapt juleglede (selvvalgt som sådan, men dog)... 


Vipp mannens kjøkkenHer er kjøkkenet til sjefsdesigneren for Vipp, Morten Bo Jensen. Dette kjøkkenet er skarpt, moderne og har kontraster i fokus. Legg merke til benkeplaten i stål, med innebygde gassbrenere. Dette må da være et kjøkken selv den beste kokk vil bli inspirert av å være i? Leiligheten er skapt i det som er en gammel nedlagt blyantfabrikk, og jeg falt også veldig for vinduene i stuen bak kjøkkenet, med de sorte sprossene. Dette ble liksom prikken over i-en. *Drømme seg bort til dette fine kjøkkenet...*


Sweedish delightJeg er fullstendig bergtatt!
Bergtatt av en liten leilighet på bare 50 kvm som er til salgs i gamlebyen i svenske Malmø. Jeg elsker alt med den, fra fargekombinasjonen hvitt / rå brun, røffheten, lyset, ja jeg kunne fortsatt og fortsatt. Leiligheten fremstår som åpen og romslig til tross for den faktiske størrelsen, og grunnen til det er den ekstra takhøyden, og at mye naturlig lys strømmer inn fra flere kanter. Dette er virkelig en drømmeleilighet i byen spør du meg! 
Da gjenstår det bare å si: NYT BILDENE! 

Do you love it to?


MISSONI HOME

Jeg må innrømme at jeg har falt litt for denne serien fra Missoni. Det er kanskje på grunn av den høstlige fargekombinasjonen at jeg liker den så godt, jeg vet ikke. Prisene er selvfølgelig litt stive, og jeg vet ikke helt om dette hadde passet inn i mitt hjem, men jeg får dem liksom ikke ut av hodet likevell. Det hjelper vell ikke at jeg går forbi en butikk som har puff og pute fra netopp denne serien i utstillingsvinduet, hver dag når jeg går fra jobben og bort til der hvor jeg parkerer bilen. Men det er vell lov til å drømme, er det ikke?

Hva sier dere da, tommel opp eller ned til denne Missoni Home kolleksjonen?


Hallways that I loveHva med litt torsdags-inspirasjon hvor gangen står i fokus? Disse flotte bildene får i alle fall meg til å drømme...

Det første bildet er tatt av Maria Reme for BoligPluss og det andre er tatt av Jonas Lundberg for BoligPluss.De to neste bildene her er jeg ikke sikker på hvem som har tatt, men jeg lar meg inspirere av begge de to stilene.God torsdagskveld da dere!


Norges vakreste hjemHer er det altså, hjemmet som er kåret til Norges vakreste hjem 2012. Magasinet Bolig Pluss kårer dette hvert år, og jeg må si vi har en verdig vinner her. Dette hjemmet som tilhører Monica fra Lillestrøm oser av personlig sjarm, kreative løsninger og varme. Selv om det selvfølgelig er noen ting jeg ikke ville hatt selv, må jeg innrømme at alt i alt er kanskje dette virkelig Norges vakreste hjem. Huset er totalrenovert av familein som eier det, men de har likevell klart å bevare sjelen til det gamle huset. Så hva sier dere, er dere enige i at dette er Norges vakreste hjem?

Bildene er tatt av Sveinung Bråten for Bolig Pluss:

Dersom du har lyst til å se flere bilder av dette flotte hjemmet, kan du gjøre det HER.


FREAULEIN-KLEINJeg har kommet over en helt fantastisk inspirerende blogg som jeg har lyst å tipse dere om. Desverre er denne bloggen på tysk, noe som betyr at jeg som ikke kan tysk kun kan la meg inspirere av bildene damen bak bloggen legger ut. Men til gjengjeld er bildene noe for seg selv. Her snakker vi sukkertøy for øyet! Dette er vell egentlig en matblogg, men bildene er et hvert desigblad verdig spør du meg. 

Dersom dere har lyst til å ta en titt, klikk på denne linken og nyt!

http://fraeulein-klein.blogspot.no/For en herlig høststemning disse bildene gir meg...


MugtailHei dere!
Jeg har funnet frem Mugtailsa mine som jeg liker så godt. Jeg syns liksom ikke at disse passer så bra inn i sommerinteriøret, men nå som høst og vinter står for dør passer dem perfekt. Jeg bruker dem til å tenne lys i, og syns det er så fint å se hvordan motivene kommer frem. Jeg har elger på begge mine Mugtails, men skulle gjerne hatt noen flere med andre dyr på også :)Hva syns dere, liker dere Mugtails?


Groenenberg KlaaswaalGod ettermiddag, har dere kommet dere hjem fra jobb? 

Det surt og kaldt ute, og jeg skal i alle fall fyre i peisen i dag. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle vise dere den flotte vedkurven min. Den er en gammel eplekasse fra Nederland fra 1959. Er den ikke bare superfin som vedkurv? Jeg elsker grovheten den bringer med seg. Kanskje dere også får lyst til å fyre i pesen når dere ser disse bildene :)Knitre, knitre i peisen hilsen meg....


TOLIX LOVEHei, og riktg god søndag!

Dagens inspirasjon skal handle om en stol som ligger mitt hjerte nær, nemlig Tolix-stolen. Tolix-stolene er både tidløse, pene og praktiske, og det enkle designet på dem gjør at de passer inn i et landlig hjem like godt som et minimalistisk hjem. Eller som hos meg, et hjem med et hint av factorystyle. Det som er så flott med disse stolene er at de kan fås i utrolig mange forskjellige farger, og de finnes også i forskjellige utførelser. Både med og uten armlener, som stol og som taburett. 

Se for eksempel på disse spreke fargene:Her er en oversikt over alle fargene Tolix kan levers i:Så må vi selvfølgelig ha litt Tolix inspirasjon (disse bildene er hentet fra forskjellige nettsteder som selger Tolix-stoler):

Den rådyktige dama bak bloggen Tyrifryd har noen prakteksemplarer av Tolix i sitt hjem (se det første bildet under) som i alle fall får meg til å smelte...Og til slutt må jeg jo vise dere noen av mine Tolixer. Hos oss har Tolix flyttet inn både i spisestuen, på soverommet og på det ene gjesterommet (man må vell ha en designstol i hvert rom, må man ikke?.....) Stolene som dere ser her er galvaniserte og er i fargen Brut Vernis Brilliant. Jeg må også fortelle dere at jeg i all hemmelighet går å drømmer om en knall gul Tolix til å ha på enden av spisebordet vårt, for det ville jo matchet så bra med den knall gule muggen jeg kjøpte på en antikkmesse nylig. Og tenk så deilig å friske opp med noe knall gult nå når de mørke årstidene står for tur :)
Jeg håper dere har en deilig søndag, og at været er bedre hos dere enn hos meg. Vi har så lyst å dra ut på tur til et sted som heter Månafossen ser dere, men det slutter jo bare ikke å regne. Jaja, jeg får vell vaske bad i stedet da... 


Min spa-soneHar jeg drømmebadet? Vell, kanskje ikke drømmebadet akkurat, men i alle fall et bad jeg er fornøyd med, og hvor jeg kan senke skuldrene og bare nyte litt meg-tid. Tidligere har jeg bare vist dere bilder fra gjestebadet vårt, men i dag vil jeg vise dere hovedbadet som hører til soverommet vårt. Min egen lille spa-sone. I den romslige dusj-nisjen flyr minuttene alt for fort, myke håndklær omfavner meg når jeg kommer ut og skuffene inneholder kremer som lukter godt.

NIB har valgt netopp bad som tema for sin oktoberutfordring, og jeg tenkte som så: Dette var jo et godt påskudd for å vaske badet, og igjen minne meg selv på hvor heldig jeg er som har det så godt der jeg bor. Derfor deltar jeg i utfordringen med disse bildene:

Dersom du har lyst til å delta i utfordringen kan du gjøre det her.


HøststemningDance like nobody`s watching, love like you`ve never been hurt. Sing like nobody`s listening, and live like it`s heaven om earth......

Høsten er her, og naturen har skiftet til sin fineste festdrakt i farger av rødt, gult og orange. Man kan jo velge å mislike denne årstiden, da det blir mørkere ute, luften er skarpere og vind og regn gjør sin ankomst. Eller så kan man omfavne den. Nyte alle de vakre fargene, kjenne friheten som skarpe vindkast har med seg, kose seg med te og stearinlys på kveldene og fyre i peisen for første gang på lenge. Jeg liker høsten jeg, så hos meg er den hjertelig velkommen! Jeg har til og med invitert litt av høsten inn i huset vårt, med epler som far har plukket til meg på gården, lyng og kvister. Med disse høstbildene deltar jeg i bloggutfordringen som Tips og Inspirasjon Til Hjemmet har gående i samarbeid med Multitrend. Dersom jeg skulle være så heldig å vinne ønsker jeg med denne flotte kjøkkenmaskinen fra Assistent i komplett hvitt eller basic sort som premie (krysse fingrene) :)Nå skal TVen nytes sammen med min kjære. God kveld til dere :)


PyntefuglerI år skal vi feire julaften for første gang i det nye huset vårt, og det gleder jeg meg stort til. Vi får besøk av verdens beste familie, og da må huset selvsagt pyntes. Jeg har falt helt for å bruke slike gammeldagse små fugler som julepynt. Desverre er de ofte dyre, dersom man skulle være så heldig å komme over dem på et bruktmarked. Jeg har to slike gamle fugler, som jeg har kjøpt på en antikkmesse, også har jeg fått tak i noen nye slike, som er laget for å ligne på de originale gamle fuglene. Jeg vet også om en liten bruktbutikk her i Sandnes hvor jeg skal prøve lykken når julen nærmer seg. Damen som driver butikken har lovet meg å holde dem av dersom hun skulle finne noen fugler (butikken er som et skattekammer, så hun som eier den vet ikke helt hva hun har...hehe). Jeg viser dere bilder når jeg får fuglene mine på plass :)


Tips og inspirasjon til hjemmetJeg vil si tusen takk til Beate bak facebooksiden Tips & Inspirasjon Til Hjemmet for at hun har valgt å gi bloggen min superhyggelig oppmerksomhet for noen dager siden!

Tips & Inspirasjon Til Hjemmet er en inspirasjonsside på facebook som har nesten 65 000 følgere. På siden legges det ut spennende interiørbilder som inspirerer, konkurranser, linker til fine interiørblogger, og linker og informsjon om forhandlere av forskjellig interiør. Å like denne siden på facebook gir deg mulighet til å komme i kontakt med andre interiør interesserte, og dele tips med hverandre. 

På fredag viste Beate bilder av den nye stingray stolen min på facebooksiden, og flere av dere fant veien til bloggen min på grunn av dette. Tusen takk Beate!

Ta gjerne en tur innom facebooksiden eller bloggen til Beate og bli inspirert du også!Jeg håper alle sammen har hatt en like fin helg som meg!

 


Pure perfectionI helgen kom verdens mest perfekte møbel til meg i en kjempestor eske (så stor at den nesten ikke gikk inn døren). Jeg har ventet i 4 uker på den, men er strålende fornøyd fordi det skulle faktisk ta 6 uker før den kom :) To tomler opp til DFU som leverer varene før tiden! Dette møbelet er sensuelt, røfft, estetisk, har nydelige linjer, ja jeg kunne fortsatt i en evighet. Jeg snakker selvfølgelig om Stingray stolen som jeg fikk til bursdagen min. Her kommer et lite bilderas av herligheten:Jeg er hodestups forelsket (ja jeg vet at det er veldig materialistisk av meg), men se på den da!

Er det flere enn meg som er begeistret? 


Vis meg din favorittFlinke Camilla bak bloggen Små øyeblikk med cams har utfordret oss til å vise frem vårt favorittmøbel. 

Denne utfordringen tar jeg på strak arm, og jeg viser gjerne frem min favoritt.Min favoritt akkurat nå er altså betongbordet mitt fra Studio Slettvoll. Jeg elsker røffheten i bordet, sjatteringene i fargen på det, og at det er litt utenom det vanlige. Hva er deres favorittmøbel?

Dersom dere har lyst til å delta i utfordringen kan dere gjøre det HER.


Soverom del 2Hei dere.
Jeg har vært i gang med malerkosten igjen og vært en liten fikser up :) For en tid tilbake viste jeg dere bilder fra soverommet vårt som er under arbeid. Soverommet er fortsatt ikke ferdig, men vi er nokk et steg videre. Jeg har malt nattbordene våre i en fin og litt kald hvitfarge. Nye knotter har jeg også satt på, eller det vil si nye for meg. Knottene er faktisk fra et gammelt kjøkken, og jeg kom over dem på et loppemarked for mange år siden. Jeg syns de var så søte at jeg kjøpte dem alle sammen (og det var ganske så mange). Knottene har ligget i en pose, og vært med meg gjennom ikke mindre enn 3 flyttinger. Endelig har noen av dem kommet til sin rett på soverommet :) Jeg har vell egentlig gått for en litt moderne factorystyle på interiøret i huset, men en liten dæsj romantikk må til likevell. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd selv. 

Slik så nattbordene ut før makeoveren, brunt tungt tre.Jeg har foresten et annet spennede prosjekt på gang på soverommet, det skal jeg fortelle dere mer om senere :)


Fototapet, tommel opp eller ned?I dag tenkte jeg at jeg skulle spørre dere om hva dere egentlig syns om fototapet. Jeg er litt usikker selv, men noen steder passer det jo. Jeg har funnet frem et knippe bilder som jeg syns er stilige, og hvor jeg syns fototapet er helt riktig. Men så har jeg jammen sett mange eksempler på at det ikke er særlig stilig også.

Disse fototapetene er fra Mr Perswall

Disse tepetene er fra EjiffingerHva sier dere til fototapet, tommel opp eller ned?


Drivved inspoDet hender at drivved som ligger å flyter i vannkanten får nytt liv når de havner i hendene på kreative sjeler. De blir til unike møbler, og bare fantasien setter grenser for hva disse vakre værbitte naturmaterialene kan brukes til. Det handler vell bare om å se mulighter, gjør det ikke? 
Jeg har satt sammen et lite inspirasjonsinnlegg, og håper at du lar deg inspirere og fasinere.

Bildet er lånt fra www.hjemmekjr.blogspot.no

Bildene er lånt fra www.sivssanser.blogspot.no og regineskreativiteter

Bildet er lånt fra www.nettiii.blogspot.noJeg syns denne siste kisten her er så søt, og jeg kunne godt tenkt meg denne. Og jeg er helt enig også, man kan virkelig gjøre alt bare man har riktige sko :)


Det lille gjesterommetHei godtfolk!
Da begynner det å bli lenge siden jeg har vist dere ett nytt rom fra huset vårt. I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere noen bilder fra det minste gjesterommet vårt. Her har jeg valgt å ha en litt maritim stil, og grunnen til det er at jeg fant et fint stoff som jeg ville sy gardiner av. Tilfeldigvis var det båter på dette stoffet, og da var det jo bare å fullføre stilen da :) Den hvite kommoden fant jeg på et bruktmarked på Birkelunden i Oslo, og den ble min for den nette sum av 300 kr. Kommoden var opprinnelig i mørkt tre, og jeg har pusset og malt den selv. Dette rommet er så luftig å fint, for det har et stort vindu, og det er veldig høyt under taket.Så får vi se da, om dette rommet kanskje blir et barnerom en vakker dag :)


HedersplassenI TV stuen vår i andre etasje har strikketøyet mitt fått hedersplassen. Skjenken er viet til farmors gamle syskrin, trådsneller og en stoooor kurv med garn og små prosjekter. Og jeg syns det har blitt så koselig! Også er det så lett å ta frem, og jobbe med prosjektene mine når dem er så lett tilgjengelige :) 

Tusen takk til mor som ga meg den fine kurven i innflyttingsgave!


Something blueJeg vil male dagen blå, 
med en solskinnsstråle på.
Velge lyset fremfor skyggen,
gi meg selv et dytt i ryggen,
tro på lykken og på hyggen.
Jeg vil male dagen blå. 

Jeg har atså invitert noen blå detaljer inn i TV stuen min, og finfint ble det. For meg er blått en beroligende og stille farge som får meg til å slappe av. Kanskje en av mine favorittfarger faktisk! 

Hva er deres favorittfarge?


Typographic printsSom jeg har vist dere før ønsker jeg meg veldig en plakat fra Andy Warhol med teksten "I like boring things". Jeg har satt en designbutikk her i Sandnes på saken, og de har lovet meg å trylle frem (skaffe) en slik plakat til meg. I mellomtiden nyter jeg litt annen grafisk inspirasjon. Disse grafiske printene er laget av blandt annet Therese Sennerholdt.

Jeg har forresten prøvd meg på å lage mine egne hjemmelagede prints, viser dere når de er ferdige :)Wallstickers derimot er en trend jeg ikke er glad i! Den trenden kommer i alle fall aldri inn i mitt hjem....hehe. Ønsker dere en finfin dag!


JærstrendeneAlle som har besøkt Jærstrendene vet at disse strendene er intet mindre enn fantastiske. Og i strendenes ånd har jeg laget et lite inspirasjonsinnlegg om nytelse på stranden. På grunn av flytting, maling, besøk, ny jobb og mye praktisk som måtte gjøres har vi desverre ikke fått til en eneste deilig dag på stranden i sommer. Det syns jeg er litt trist. Men jeg satser på mange gode muligheter fremover og til neste sommer, hvor vi kan ta med oss lykter, minigrill, tepper og puter og lage en deilig piknik på stranden.

Bildene er hentet fra potterybarn, Impressionen og West Elm.Kanskje det er Thailandsturen vi akkurat har bestillt oss som gjør at jeg er i strand-inspirasjon-modus i dag :) Ha en fin dag da dere!


Give away hos DraumesideneDet finnes utrolig mange flotte interiør blogger, og jeg har mine klare favoritter. En av dem er bloggen til dyktige Elin som du finner HER. I disse dager har Elin en liten give away gående på bloggen sin, hvor man kan vinne nydelig sengetøy fra BeachHouseCompany. For å bli med på give awayen må du legge igjen en kommentar på konkurransen på bloggen hennes, hvor du svarer på to spørsmål:

1. Hvor henter BeachHouseCompany inspirasjonen sin fra?

2. Hva er din favoritt interiørbutikk?Meld dere på da vell! Det har i alle fall jeg gjort :)


The luckiest girl in the worldPå fredag hadde jeg bursdag, og da ble jeg vekket tiiidlig, tidlig av samboeren min. Han stod der med en stor innpakket flyttekasse som var bursdagsgaven min. Dette var selvsagt en lurepakke, for inni esken lå et innpakket kort som så slik ut, og med en tekst på baksiden:Oh yes folkens, gaven min var en Stingraystol! Jeg tror jeg glemte å puste et lite øyeblikk der da dette gikk opp for meg. Tenk at jeg skal bli eier av dette vidunderlige, elegante, sensuelle og rå møbelet. Jeg har allerede begynt å planlegge hvor den skal stå, men for å si det slik, passer den ikke inn skal jeg med glede ommøblere stuen for å tilpasse stuen til stolen...hehe. Nå teller jeg bare ned dagene til stolen kommer (den har 6 ukers leveringstid).

Er jeg verdens heldigste eller?


Valgets kvalerHei dere, vil dere hjelpe meg med å si deres mening?

I gangen vår har vi et stort speil med sort ramme, også fikk jeg en ide om å ta dette speilet inn i finstua vår, og bytte ut det lille sølv speilet som stod der fra før. Men jeg er jammen ikke sikker på hva jeg syns ble penest. Med det lille sølvfargede speilet og lyse detaljer er rommet lett og luftig, men med det store sorte speilet og mørke detaljer fikk rommer mer dybde. Valgets kvaler....Jeg blir kjempeglad for deres meninger!


ColorsplashDa jeg våknet i dag tidlig hørte jeg regnet tromme på soveromsvinduet mitt. Kaldt er det også, og jeg føler nesten at høsten er her allerede. Hva passer vell bedre da enn ett inspirasjonsinlegg som får sommerfølelsen til å vare litt lenger? I mitt hjem er det ikke så mange farger, men jammen sysn jeg disse fargeklattene er flotte likevell. Og hvem vet, kanskje det kommer til å flytte inn en knallgul tolix hos meg også når høsten og vinteren setter inn for fullt...

Anyway, enjoy the colosplash!


Jeg fant, jeg fant......en marokkansk lampe, akkurat en slik jeg ønsket meg! Jeg trodde jo jeg måtte til å bestille på nettet, da jeg har letet og letet, men ikke funnet en slik lampe i noen butikk. Så her om dagen skulle jeg kjøpe tapet til amerikakofferten min, og der hang den! En nyyydelig marokkansk lampe til halv pris!!! Gjett om jeg ble gira! Stor og fin var den også :) Nå venter jeg bare på at en flink elektriker skal komme å henge den opp i taket i gangen vår, og da er gangen helt ferdig. LYKKE!

Her er lampen:

Jeg ønsker dere en fin søndagskveld!


Amerikakoffert del 2God helg fine dere.
Husker dere amerkakofferten som jeg arvet fra morfar? Nå er jeg i gang med restaureringen av den! Kofferten er ca 100 år gammel, og har stått i en kjeller i maaange år. Dere kan kanskje tenke dere til lukten inni kofferten? Jeg prøvde å vaske den godt med grønnsåpe, men det var til ingen nytte. Jeg måtte bare innse at en lukt som det har tatt 100 år å opparbeide, ikke hadde tenkt å forsvinne i løpet av en ettermiddag. Jeg måtte gå mer drastisk til verks. Første steg i veien mot amerikakoffertens nye liv, var en real oppussing innvendig. Som dere ser var den gamle tapeten inni kofferten veldig slitt og falmet. Jeg skrapte bort all den gamle tapeten, og ca 4 mm tykk papp bak den. Slik så det ut underveis:

Denne skrapen brukte jeg inni kofferten. Og dere, dette var tungt så her snakker vi skikkelig god trening for biseps og triseps altså. Jeg måtte fukte kofferten innvendig for i det hele tatt å ha sjangs til å skrape bort pappen.

Slik så kofferten ut da jeg hadde skrapt bort alt helt inn til tre finéren. På bilde to ser dere tapetet jeg valgte å bruke. Jeg var lenge i tvil på hvilken type tapet jeg skulle ha. Skulle jeg lete å finne en som var mest mulig lik den originale, eller skulle jeg kjøpe en eksklusiv stoff tapet i stedet. Valget falt til slutt på denne tykke stoff tapeten. 

Jeg kjøpte nye plater med tykk bokpapp som jeg tapetserte. Så limte jeg platene inni kofferten med sterk trelim. Dette var en pirkejobb (jeg var veldig nøye), men jeg ble utrolig fornøyd med resultatet. Jeg tror det lønner seg å feste ny bokpapp i kofferten, slik at den blir som den var før jeg gikk løs på den. 

Her er resultatet etter ca 15 timers jobb på kofferten (kanskje enda litt mer når jeg tenker meg om). Ble den ikke fin vell? 

Åh, som jeg gleder meg til å vise den frem til morfar når han kommer på besøk neste lørdag :)

Utenpå er det fortsatt mye jobb som gjenstår på kofferten, så det får jeg vise dere senere! Ha en fin kveld da dere!


Rolled up curtainsGod kveld dere!

Vi har endelig fått opp gardiner på kontoret, og jeg er strålende fornøyd. Jeg ble spesielt fornøyd med rull-opp gardinene i det høye smale vinduet. Jeg var litt usikker først på om det ville bli fint med to forskjellige gardier på et så lite rom, men siden de er samme farge og stoff syns jeg det ble riktig så bra :) 

Nå skal jeg slenge beina i sofaen, og finne frem strikketøyet. Håper kvelden deres er fin!


DrømmekontorDa har jeg tatt første steg på veien mot mitt eget lille drømme-hjemmekontor/ hobbyrom :)

Jeg har brukt kontorpult og stol som vi hadde fra før i den forrige leiligheten. Den lille kommoden oppå pulten er et loppisfunn til 20 kr, som jeg har malt sort for å matche pulten. Den stilige bladhyllen har jeg kjøpt på IKEA, og her har både interiørbladene mine og surfemagasinet til kjæresten fått plass. Gardiner er kjøpt inn, men de har jeg ikke fått tid til å henge opp enda. Jeg viser dere dem når de er oppe :)

Enn så lenge er den store bilderammen tom, men heg har en plan for hva som skal inn der...
Jeg syns stolen ble SÅ mye stiligere med denne grafiske puten fra IKEA oppi.  

Jeg liker at kontoret får et litt maskulint preg. Hva syns dere?


Kontor inspoArbeidskrok, hjemmekontor, hobbyrom....ja, vi har tenkt å bruke det ene lille soverommet til dette. Enn så lenge er det bare plassert litt random gamle kontormøbler der inne, men planene, de er på plass. Jeg kunne tenkt meg et kontor/hobbyrom som ligner bildene under. Gleder meg til å sitte her å være kreativ når rommet er ferdig :)

Håper tirsdagen deres er fin!


GarnkulerPå jenterommet mitt har jeg hatt noen fine garnkuler i glass (som brukes til fiskegarn). Jeg syns de er så fine, at jeg bestemte meg for å pynte opp i TV-stuen i det nye huset med dem. TV-stuen vår har jo blå innslag i bilder og slikt, så kanskje dette rommet skal få et litt maritimt preg etter hvert? Jeg syns det ble fint, og gleder meg til å se hvordan det blir når jeg tenner stearinlys i lykten ved siden av :)I dag etter jobb drar jeg om min kjære til fjellet og hytta vår, for en langhelg der. Det gleder jeg meg til! Mulig det blir en lite bloggpause i helgen da...

Vi skrives!


Kreativt interiørHva om man kunne ta en helt vanlig gjenstand som alle vet hvordan skal brukes, og bruke den til noe heeeelt annet. Hadde ikke det vært gøy? Vell, det er noen som har gjort akkurat dette, og skapt et helt eget kreativt interiør på denne måten. Bare se på disse bildene her!

Hva med å bruke en gammel skolebenk som bord et sted hvor det er litt trangt...

...eller bruke en gammel dør som bord eller sengegavl....

...en sliten stige som har sett sine beste dager kan bli en meget fin pyntehylle for dine yndlings gjenstander...

...en hvitmalt gammel terassetrapp blir fin som stuebord, og tenk så praktisk for barn å sitte her....eller hva med å bruke en hesjestaur som lampe....

Ja, det er vell bare kreativiteten som setter grenser.

Har dere noen slike morsomme, anderledes og kreative ting i deres interiør? Jeg har lyst å høre om dem!


DIY - peace puteGod kveld dere!

Da vi fikk sydd gardiner til stuen, ble det litt stoff til overs. Nå har jeg tatt dette restestoffet og sydd min egen peace-pute i lin. Jeg har brukt gamle knapper fra farmors syskrin til å lage peace tegnet.
Jeg ble kjempefornøyd med resultatet, og syns det ble SÅ fint med en pute som matcher gardinene :) 

Hva syns dere?


BlackballoonHar dere vært inne på den svenske nettbutikken www.blackballoon.se? Her er det SÅ mye fint, og jeg har satt sammen noen inspirasjonscollager til dere. Er dere like fristet som meg?

Ta en titt da vell :)


Høst betyr innekos og stearinlysDet er syns å si det, men snart går vi høsten i møte. Da er innekos og stearinlys en sikker vinner, og jeg har allerede laget klar noen lysfat på bordene mine. Den hvite rosen har jeg hentet ute på trappen min, hvor jeg har en nydelig liten rosebusk som jeg fikk av kolegaene mine på den gamle jobbe da jeg sluttet der. Etter hvert som høsten kommer blir nokk denne bytet ut med lyng som jeg tar med meg hjem fra hytta.

Det første fatet her er forøvrig et loppefunn, og det samme er de små lysholderne/bordbrikkene i sølv. Da jeg bodde i Oslo syns jeg det var loppemarkeder hele tiden, men her i Rogaland finner jeg ingen. Har noen av dere tips til loppemarkeder i dette området?

Håper dagen deres blir fin!


FotokonkurranseHer er mitt bidrag til fotokonkurransen som Tips og inspirasjon til hjemmet har i disse dager. Temaet er inspirasjon.

For å delta i konkurransen du også kan du gå inn på Tips og inspirasjon til hjemmet sin facebookside, eller www.tipsoginspirasjontilhjemmet.blogspot.no. Lykke til :)


Dette er mitt hjem - fotogalleriHåper alle har en fin søndag!


AmerikakoffertHei alle dere fine!

Husker dere at jeg nevnte at jeg skulle arve en gammel amerikakoffert av morfaren min? Vell, nå har morfar og jeg vært på skattejakt i kjelleren i det gamle huset hans, og hentet frem kofferten. Den er stor og fin :) Men, den trenger helt klart en liten (eller stor) restaurering. I tilegg til kofferten fant vi også noen gamle bilder, og en fikenvin som morfar hadde lagret i 20 år... 

Jeg syns det er utrolig gøy at jeg har fått arve denne kofferten, for den er gammel og kommer med masse historie. Kofferten tilhørte opprinnelig min oldefar, og han og familien kjøpte den da de utvandret/dro til amerika på begynnelsen av 1900-tallet. Kofferten kommer fra New York, og på skiltet fra produsenten står det at den er "unbreakable". 

Jeg gleder meg til å sette i gang med restaurering, og vise dere bilder av kofferten når jeg har gitt den nytt liv. 

PS: jeg kom over en amerikansk hjemmeside som handlet om å restaurere akkurat slike kofferter. Her var det masse gode tips :)


Bring naturen inn!Ved å trekke elementer fra naturen inn i huset skaper du et lunt, varmt og innbydende interiør, i tilegg til at interiøret og eksteriøret harmonerer. Jeg er veldig glad i denne stilen, og har selv trukket flere naturelementer inn i hjemmet. 

Slik innreder du med inspirasjon fra naturen:

Her er litt inspirasjon hentet fra bloggen til dyktige Elin (http://draumesider.blogspot.no). Dette er en av mine yndlingsblogger, og jeg anbefaler dere å ta en titt!

Jeg har lyst å høre om deres tips til hvordan man kan bringe naturen inn. Tar dere utfordringen?

 


Nytt spraymalingsprosjektJeg har hatt en tanke om hvordan jeg skulle style den nye skjenken min, og en del av planen var å ha noen svarte vaser der med trollhassel oppi. Jeg fant liksom aldri noen vaser som jeg syns passet helt eller som var slik jeg så for meg. Så en dag fant to stk i lilla glass. De passet jo liksom ikke helt inn hos meg da, så jeg var nær ved å gå fra dem i butikken da jeg plutselig kom på boksen min med svart spraymaling. Mon tro om man kunne spraye disse svarte? Jeg tok sjangsen, og før jeg viste ordet av det var jeg i gang med spraymalingsboksen igjen. Og vet dere, jeg syns det ble riktig så bra.

Nå har skjenken fått litt stasj på seg, og det mangler kun noen fine familiebilder i sort/hvitt så er den komplett.

Lurer på hva neste ting som blir sprayet er....


Da fuglen flyttet innVi har fått et kjæledyr...i alle fall nesten. 
Jeg klarte ikke dy meg da jeg var ute å handlet her om dagen og kom over denne lille fuglen på salg. Jeg tenkte at jeg har jo et fuglebur stående på soverommet, og det ville vell vært litt koselig om noen bodde i det. Og slik ble det, fuglen flyttet inn hos oss. Fin ikke sant?

Jeg håper dere har en fin kveld!
 


PutedillaHar du putedilla?

Vell, jeg også! I dag har jeg har lyst å vise dere noen av de putene som bor hos oss, men jeg ser ikke bort fra at flere vil flytte inn etter hvert :)

Disse to putene og teppet er fra GANT, og dem kjøpte jeg til kjæresten min til jul før vi var blitt samboere. Han hadde dem på soverommet sitt da, og nå har han tatt dem med seg til vårt felles hjem.

Dette er puten min i ekte kaninpels. SÅ myk! Denne bor i penstuen.

Her er en pute i flettestrikk som jeg kjøpte på interiørbutikken Hus og Hage i Drammen, og det siste puteinnkjøpet mitt, en "teppepute" fra GANT.

De to første putene her er kjøpt på Kid interiør (ta to, betal for en, det kan vi like), de andre putene er diverse lin puter.

Lurer på hvordan min neste pute ser ut :)


Bilderas fra TV-stuenTV- stuen vår er det rommet hvor vi slapper av, jeg sitter og blogger, vi koser oss med god mat i helgene, ser film og bare koser oss. Vi har blitt veldig glad i dette rommet, og jeg er også veldig fornøyd med hvordan interiøret har blitt her. Her kommer et lite bilderas, så jeg håper dere også liker det!

Hva syns dere?


Soverom inspoJeg er veldig i dekorere soverom modus om dagen, og hva er vell da mer ritkig enn å la helgens inspirasjon handle om nettopp soverom? (Helgens inspo kommer litt seint fordi jeg rett og slett ikke hadde tid til å blogge i går. Da var vi på gladmat festivl i Stavanger hele dagen og kvelden, og kosa oss i hel. Har dere vært på denne festivalen? Hvis ikke anbefaler jeg det på det sterkeste :)

Anyway, det finnes jo så mye fine soverom der ute, og da er det er vanskelig å bestemme seg for hvilken stil man skal ha. Skal man gå for hvitt og dust, skandinavisk design eller røff, enkel og litt maskulin stil?

Det eneste jeg vet er at detaljene er viktige, og at rommet må være gjennomført for at det skal bli bra. 

Her har vi noen lyse fine soverom, hvor sengegavler er laget på litt kreativt vis. På det ene soverommet er sengegavlen laget av en gammel dør, og på det andre er det drivved som har blitt til sengegavl. Jeg liker drivved varianten, og vurderer å stjele denne ideen til mitt soverom. Jeg har forresten arvet en gammel amerikakoffert av morfar, som kanskje skal flytte inn på soverommet. Jeg har ikke fått hentet den hjem enda, men morfar og jeg skal dra ut i det gamle huset hans en dag og hente den. Det gleder jeg meg til. Kanskje den skal få stå i fotenden av sengen slik som kisten på det ene bildet her.

Men så må jeg innrømme at jeg er ganske svak for denne røffe stilen også. Men det er nokk litt for sent å få denne på mitt soverom nå med tanke på fargene jeg har malt med, og skjelluroen. Så jeg får nyte andres soverom med denne stilen i stedet. Fint er det i allefall!

Legg merke til detaljene!Håper dere er like inspirert som meg!


Uro på soverommet......ja, det er akkurat det vi har hengt opp. En stor uro laget av skjell.
Jeg hadde denne på soverommet i leiligheten min i Oslo da jeg bodde der, og jeg er så glad i den. I Oslo hadde jeg lys inni den også, men det tror jeg ikke at jeg vil ha nå. 

Bitene faller sakte men sikkert på plass på soverommet, og det gjør meg glad. Mye hyggeligere her nå :)

Uroen var egentlig enda større, men jeg har tatt bort det ytterste "laget", da jeg syns den ble litt for stor. 


Tripp trapp"En trapp er en samling trinn som fører enten opp eller ned i høyde"

Nå har jeg vist dere en god del bilder fra huset vårt, men jeg har ikke vist dere det som kanskje er det viktigste møbelet av alt, nemlig trappen. Vi brukte lang tid på å velge ut trapp til huset, og jeg ville ha en trapp som ikke alle andre har. Det var også viktig at trappen ikke stengte for lys, at den var moderne og stilren, og at den ga et inntrykk av å sveve litt. Valget falt til slutt på en trapp fra Hagen trappestudio, modellen er italiensk design, og heter Escalia Bolbao. 

På denne trappen ligger bæringen i vangen på veggen, samt i rekkverket. Dette gjør at vi slapp å ha en vange ut i rommet, og vi fikk dermed et mye mer svevende og åpent preg. 

Jeg elsker vikrelig trappen vår!


DIY- From white to blackDa har jeg vært i gang igjen med et lite DIY prosjekt. I dag var det et speil med hvit treramme i shabby chic stil som måtte til pers. Jeg syns egentlig den var fin som hvit, men jeg har blitt litt lei den (pluss at jeg strengt tatt ikke er noen storfan av shabby chic). I tilegg tenkte jeg å ha den på gjestebadet vårt, og da tror jeg den blir finere i sort. Litt mer edgy liksom.... Så da var det frem med sort spraymaling, og spray,spray, så var rammen helt forvandlet. Og jeg har selvsagt dokumentert prosessen til ære for dere :)

Slik så rammen ut før:

Underveis:

Og tadaaaaa, speilet ferdig og på plass på gjestebadet:

Hva syns dere? Tommel opp eller ned?


Favoritter blandt høstnyheteneDet har allerede i flere sesonger nå vært trendy å ta naturen med inn i stua, og denne stilen holder stand.  Denne høsten er trenden blandt annet innslag av treverk, gjerne lyst, lin og andre naturmaterialer og strikking. Mange har tro på en ren, skandinavisk og nordisk stil på interiøret i høst. Denne stilen tar utgangspunkt i en hvit base med innslag andre duse toner. I tillegg er den grafiske trenden fortsatt populær, og vi ser mye sort/hvitt og grafiske print i interiøret.
Årets høstnyheter begynner å komme både i butikkene og på nett. Dette syns jeg er morsomt, og jeg har derfor laget noen collager med mine høstfavoritter fra forskjellige nett butikker. Kanskje dere finner noen favoritter også :)
Disse favorittene er fra H&M Home:
Disse favorittene er fra Hviit:
Disse favorittene er fra Lexington:Stein inn i stuenFar har vært på tur til Stavern, og plukket stein til meg. Fine rullestein. Og steinen, den havnet her:

Hva syns dere om å bringe naturen inn i huset på denne måten?


Interiør inspirasjon Da er tiden inne for litt påfyll med interiør inspirasjon. I dag er det inspirerende stuer som står på tapetet. 

ENJOY!

De to bildene under er hentet fra www.bo-laget.se

Bildet under er hentet fra www.slettvoll.no

Bildene under er hentet fra www.bonytt.no 


In the spotlight......eller ikke helt spotlight da, men dette innlegget handler i alle fall om noen nydelige lamper. Jeg viste dere noen bilder fra gangen vår for ikke så lenge siden, og spurte om noen av dere hadde noen gode tips til hvor jeg kunne få tak i en marrokanskinspirert lampe til taket. Og jeg fikk et veldig bra tips fra søte Linea om en dansk nettbutikk (www.somo-art.dk). Her var det fine lamper, og jeg har allerede funnet meg en favoritt.

Denne tror jeg blir fin i taket i gangen (det er veldig høyt under taket i gangen vår). Så er det bare å krysse fingrene for at butikken sender varer til norge da. Det må jeg finne ut av.

Siden vi først ser på fine lamper i denne stilen, vil jeg vise dere en annen også som jeg har falt veldig for. Denne kunne man tidligere kjøpe på Hviit sin nettbutikk, men det ser ut som de er utsolgt. Om noen vet om andre steder lampen kan kjøpes, blir jeg kjempeglad om dere vil gi meg et tips.

KjøkkenetGod lørdag fine lesere!

Her kommer ett lite bilderas fra kjøkkenet vårt. Kjøkkenet er en blanding fra flere levarngører, da stammer og fronter er fra HTH og benkeplaten er fra Designa. I tilegg er det egne leverandører på lys, hvitevarer og blandebatteri og vask. Til sammen måtte vi koordinere 5 forskjellige leverandører samtidig, for å få kjøkkenet akkurat slik vi ville. Jeg er utrolig fornøyd med resultatet, og kjøkkener et uten tvil hjertet i huset vårt. Håper dere liker det!
Jeg ønsker dere en fortsatt fin lørdag :)


Feeling blueFeeling Blue er navnet på et maleri som har fått en helt egen vegg i det nye huset vårt. Jeg elsker dette maleriet, og historien om hvordan det ble mitt har jeg lyst å dele med dere. 

Maleriet er malt av kunstneren Svanhild Rohdin, og første gang jeg så dette bildet hang det på en utstilling, det er flere år siden nå. Jeg ble helt betatt av maleriet, men den gang var jeg student, og å kjøpe et slikt maleri kunne ikke lommeboken tillate. Så jeg tok et bilde av maleriet med kamera mitt og tenkte at da hadde jeg i allefall et lite minne om det. Fotografiet er fremkalt og bevart i fotoalbummet mitt.

Like etterpå var maleriet borte fra utstillingen, men jeg glemte det aldri!

Så skjedde det noe utrolig, i fjor var jeg på en interiørbutikk i Drammen som heter Hus og Hage, og der på veggen i butikken hang maleriet. Hjertet mitt hoppet bokstavelig talt over noen slag. Jeg fikk kontaktinfo til kunstneren, og kontaktet henne for å høre om maleriet var til salgs. Jeg fortalte henne historien min med bildet, og vi fikk god kontakt. Svanhild er en kunstner som legger sjel i maleriene hun lager, og for henne betyr det mye at maleriene kommer til noen som virkelig vil sette pris på dem, og som ser noe mer i dem enn "bare et bilde". Til slutt ble vi enige om at bildet var meant to be for meg, og jeg fikk til min store glede kjøpe det av henne.

Nå henger bildet på en egen vegg i finstuen vår, og jeg nyter det hver eneste dag. Og vet dere, jeg blir bare mer og mer glad i det :)Da jeg spurte Svanhild om jeg kunne få lov til å lage et innlegg om maleriet, fikk jeg et utrolig nydelig og rørende svar fra henne. Jeg vil dele det med dere, for Svanhild er virkelig et vakkert menneske. Jeg spurte henne også om hun vil fortelle litt om bakgrunnen for at hun laget bildet, og hvorfor hun driver med nettopp kunst.

Dette er hva hun skrev til meg:
"Du vet at det er dette som gjør det verd å gjøre det jeg gjør :) At maleriene mine betyr noe spesielt for de som har dem og at de knytter dem til sine egne liv!!! De tilbakemeldingene betyr såååå utrolig mye. TAKK, det varmer meg veldig det du skriver. Jeg kan gjerne fortelle litt om min bakenforliggende historie også, men jeg synes kanskje at din historie er viktigst på bloggen :) Som kunstner gir jeg mye av meg selv og mine prosesser inn i maleriene, og det er akkurat fordi jeg ønsker å møte andre i deres liv, fra menneske til menneske. Hvis vi er ærlige mot oss selv har vi så mange grunnlag å kommunisere med andre på. Alle mennesker går gjennom grunnleggende følelsesmessige prosesser, så gjennom disse kan vi virkelig forstå hverandre.

Jeg er så glad for å få denne mailen, og for at maleriet betyr noe for deg i hverdagen.
Du gir meg en til god grunn til å fortsette min prosess."
 
Dersom dere har lyst å se på flere fine malerier laget av denne kunstneren kan dere gå inn på hennes hjemmeside: www.srkunst.no
 
Tusen takk Svanhild for at du har laget noe som gjør meg glad, hver eneste gang jeg ser på det!

Helgens inspirasjonInteriørinspirasjon får jeg aldri nokk av, og i dag kom jeg over en leilighet jeg virkelig syns var flott. Sånn vil jeg ha det hjemme!
Leiligheten ligger ute for salg, og jeg kom over den på den svenske nettsiden www.bo-laget.se. 

Jeg er veldig fan av sort/hvitt stilen, og har lyst å bringe litt mer av den inn i hjemmet mitt også. 

Håper dere også ble inspirert :)

 


Soverom del 1Det nye soverommet er et rom som jeg liksom ikke har fått helt til. Det har ikke blitt koslig der, og jeg har ikke klart å bestemme meg for hva jeg vil gjøre med det. Men nå tror jeg at jeg begynner å lande noen ideer. Jeg vil vise dere bilde av hvordan soverommet ser ut nå, men husk at det ikke er ferdig!

Tre av veggene har jeg malt hvite, her har jeg brukt en hvitfarge som heter "Avia" og har fargekode FR 1051. Den blå kontrastveggen har en farge som heter "Longyearbyen" og har fargekose FR 104. Begge fargene er henter fra fargekartet Halvards favoritter på Fargeriket. Jeg liker den litt støvete blåfargen veldig godt. Nattbordene er kjøpt på Bohus, men disse har jeg tenkt  å male hvite. Jeg viser dere bilder av dette når de er ferdige :)

Jeg er så glad i dette sengetøyet fra Lexington, det gir en deilig følelse av myk kvalitet!

Her ser dere inngangen til badet som hører til hovedsoverommet. Det er deilig med et helt privat bad, som ingen andre får bruke....he,he. I hjørnet ved døra skal jeg henge opp en stor nydelig skjell uro som jeg har. Det gleder jeg meg til. Også gleder jeg meg til å lage et innlegg som heter soverommet del 2, for da skal alt være ferdig. Håper dere har lyst å se.

 


Nye te-kopper fra Tine KJeg har hatt så veldig lyst på et service fra Tine K Home som jeg viste dere i ett tidligere innlegg. På vei hjem fra jobb i dag gikk jeg forbi en butikk hvor de hadde koppene som hører til dette servicet PÅ SALG! Jeg ble såklart gira og kjøpte meg nye fine te-kopper. Desverre hadde de ingen andre deler til servicet, så det får jeg fortsette å jakte på. Jeg syns de er så stilige. Har dere forresten smakt på den nydelige teen fra Pukka? Det er masse gode smaker å velge mellom, og te som passe både til sommer og vinter. 

Kanskje jeg skal bestille skåler til på nettet :)


Interiør for farDet er vell ikke så stor tvil om at det er jeg som styrer interiør-showet her i hjemmet. Men så har samboeren min sagt flere ganger at han har så lyst på en god lesestol i skinn. Og det bør han vell få, syns dere ikke? Jeg har funnet litt inspirasjon på skinnstoler jeg syns er fine (ingen stressless skal inn i dette hjemmet, hehe....). Hva syns dere om disse?

Jeg tror jeg liker stolen med emblem best, men syns også den øverst til høyre er fin. Den er fra Studio Slettvoll.


Sneak peak fra gangenI dag har jeg lyst å gi dere en liten sneak fra gangen vår. Den er ike så stor, men den er veldig koselig :) Vi mangler lampe i taket, og jeg ser for meg en stor litt rund marrokansk-inspirert lampe som er sølvfarget. Er det noen som har et godt tips til hvor man kan få ta i en slik?

Vi skrives!


GANT har blitt en del av putefamilienJeg har investert i den mykeste puten noensinne, og jeg må bare vise dere den. Puten har jeg kjøpt hos Riviera Maison og den er fra GANT. Tipper denne blir deilig å snugle inntil med en varm kopp te i høst.

Liker dere den?


Black and white - gjestebadGjestebadet vårt er ikke helt ferdig enda, men jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra det likevell :) Badet er holdt i black and white, noe som jeg syns er veldig stilrent. Jeg har også prøvd å holde mest mulig rette linjer på badet, og prøvd å få til et litt "sømløst" preg. Jeg er nesten blitt mer glad i dette badet enn hovedbadet vårt, men det er kanskje fordi det er så deilig å synke ned i badekaret her og bare slappe av. 

 


Detaljer fra hjemmet mittI dag tenkte jeg at jeg skulle gi dere en liten sneak peak av noen detaljer i finstuen vår :)

Den lille "skjenken" er skapet "Bestå" fra IKEA, som jeg har montert på bittesmå ben. Denne bruker jeg til å oppbevare stearinlys og servietter og slikt inni. Jeg er glad i duftlys og disse ligger inni her, og det lukter så godt av vanilje, kanel og lavendel hver gang jeg åpner skapet. God følelse :)Tegningen er et selvprotrett jeg tegnet i 2005. Bordet er laget av resirkulert tre og kan kjøpes hos Home & Cottage og Living.Designsofaene våre er fra Italia og er en gave fra far og kjæresten hans. Det finnes ikke bedre sofa å sitte i, eller rettere sagt ligge henslengt i, for de er SÅ myke :) Det deilige ullpleddet er fra BERGER. Elsk på norsk design!Kanskje jeg viser dere mer fra finstuen vår senere hvis dere er intresserte?

Hugs and kisses!


 


Men hvordan skal vi henge dem opp?Dette er iallefall et spørsmål jeg stiller megselv hver gang jeg skal henge opp bilder på veggene mine. Jeg syns at måten bilder er hengt opp på kan gjøre utrolig mye med ett rom, men det er ofte vanskelig å vite hva som blir pent. Er det flere enn meg som syns dette er vanskelig?

Jeg har samlet noen gode tips i dette innlegget, så er det kanskje litt enklere neste gang?

Når man skal henge opp bilder bør man bygge opp en komposisjon som harmonerer og er i balanse. Da blir bildeveggen god å se på. For å få harmoni kan det være lurt å samle bilder som kler hverandre, enten ved at motivene har noe med hverandre å gjøre, fargene passer sammen osv.  

Når jeg har valgt ut bildene jeg skal henge opp starter jeg alltid med å legge bildene ut på gulvet, så stiller jeg meg på en stol og betrakter komposisjonen ovenfra. Som regel er jeg ikke helt fornøyd med første utkast, og jeg prver meg derfor frem med å flytte på bildene helt til jeg finner en koposisjon jeg syns ser bra ut, Dette tar ofte litt tid :) Når jeg så skal flytte bildene over til veggen bruker jeg alltid et laservater for å sikre at bildene henger rett. Jeg syns også at det alltid er penest hvis bildene ikke henger for høyt på veggen. Jeg går som regel ut fra øyehøyde (at jeg kan se på bildene uten å bøye hodet for mye opp eller ned). 

Her er noen eksempler på bildeoppheng som jeg syns er vellykkede:

Rett underkant:
Her er komposisjonen arrangert etter bildenes underkant (som om de står på en usynlig list). Penest blir det om det største bildet står mot midten av komposisjonen, og med de mindre bildene på hver side. I TV-stuen min har jeg hengt opp bilder etter dette prinsippet. Man kan også ta dette et steg videre å henge bilder opp både over og under den usynlige listen, som vist i bildet under.

Rette ytterkanter: Her arrangeres bildegruppen som et kvadrat. I interiør bibelen min har jeg et bilde som jeg klippet ut fra et interiørblad for noen år siden, hvor dette prinsippet er brukt. Jeg syns denne bildeveggen er utrolig flott, og jeg liker hvordan de 11 bildene til sammen danner et slags bilde. Legg merke til hvor godt bildene passer sammen. Et siste tips er at dersom du skal henge opp bilder over sofaen, bør det nederste bildet starte ca 30 cm over kanten på sofaen.

Håper disse tipsene kommer til nytte :)


En skjenk har flyttet innFamiliebesøket vårt er over for denne gang, og i det besøket flyttet ut, flyttet ett nytt møbel inn hos oss. En nydelig skjenk i hvitoljet heltre eik. Kan nesten ikke vente med å flytte kopper og kar inn i denne, og ikke minst å "dresse" den med et speil, bilder og lys. Oh, interiørlykke!

I think I`m in love!

Hva syns dere?


Tolix har fått nye klærJeg er veldig glad i stål og stramme linjer i interiøret, kombinert med myke materialer og natur. Når jeg skulle kjøpe møbler til spisestuen var jeg ikke i tvil om hvilke stoler jeg ville ha: TOLIX! Disse hadde jeg hatt på ønskelisten min i årevis, og jeg syns de er så vakre. For de som ikke kjenner disse stolene er de designet av franske Xavier Pauchard på 1930- tallet, og de har virkeli blitt en designklassiker. Stolene er laget av stål og produseres fortsatt etter gamle tradisjoner i Autun i Frankrike på en liten fabrikk. Jeg syns det er litt koselig at produsenten har holdt fast ved dette selv om etterspørselen er stor. 

Nå er jeg så heldig å være lykkelig eier av hele 8 slike stoler, og jeg gleder meg til å invitere middagsgjester for å sitte på dem :) Men siden stolene er laget av stål er de naturlig nokk litt kalde å sitte på. Det finnes en slags pute i sort skinn som kan kjøpes med stolene, og disse er fine de, men jeg ville gjøre noe annet for å gjøre stolene gode og varme å sitte på. Så da laget jeg meg sitteputer av reinsdyrskinn til stolene. Jeg syns kombinasjonen av stål og natur ble fin, pluss at reinsdyrskinnet er SÅ godt å sitte på :)

 Mine stoler er laget av galvanisert stål, slik at de tåler å brukes både inne og ute. Galvaniseringen gjør at stolene ikke ruster dersom de står ute i vær og vind. Dette er kjekt dersom jeg plutselig finner ut at de blir fine utemøbler av dem (de som kjenner meg vet at jeg er glad i å ha utemøbler inne og motsatt).

Ha en strålende dag dere! 


Dagens prosjektGod kveld dere! I dag har vi virkelig stått på her i hjemmet, for i morgen får vi besøk av hele svigerfamilien for første gang i det nye huset. Åh, som vi gleder oss! Men det er mye som må ordnes når 5 personer skal komme på besøk i hele 4 dager. I tilegg til å gjøre klar gjesterom, handle inn masse gode matvarer, rydde og vaske fikk vi endelig hentet gardinstengene vi har bestillt for en stund siden, og hengt opp gardiner i finstuen i første etasje :) Det ble så fint! Gardinene er spesiallaget etter mål, og er i tung lin. Vi plukket ut stoffet hos Nysted, og det tok ca 4 uker å få laget gardinene. Å få spesiallaget gardiner på denne måten er selvsagt litt dyrere enn å kjøpe ferdigesydde lengder, men for meg var det veldig viktig at gardinene var i 100% lin og at fargen på dem var helt lik som fargene på listene rundt vinduene. Jeg er i utgangspinktet ikke så glad i gardiner, og på denne måten syns dem liksom litt mindre. Også ble jeg så fornøyd nå, at jeg kommer til å beholde disse gardinene i mange år :)
SLETTVOLLÅ finne det perfekte salongbord til TV-stuen viste seg å være lettere sagt enn gjort. Jeg trålte samtlige interiør og møbelbutikker  på Vestlandet (nesten), til ingen nytte. Det var først da jeg var nær ved å gi opp at drømmebordet dukket opp hos Studio Slettvoll. Oh lykke! Det var bare et lite problem, bordet var egetlig et utemøbel.... i betong.....! TV-stuen vår ligger i andre etasje, og trappen opp er ikke veldig bred. Men etter mange telefoner frem og tilbake med de dyktige ansatte hos Slettvoll, veiing av bordet, og demontering av sokkel og topplate klarte vi å få bordet på plass i TV- stuen, og jeg er SÅ fornøyd. 

Og hvem har vell sagt at utemøbler ikke kan brukes inne?

Her er et bilde fra sesongens utemøbel koleksjon hos Slettvoll med det samme bordet som vi kjøpte, bare i en annen fasong:

Slettvoll har utrolig mye fint, og jeg anbefaler dere å ta en tur innom hjemmesiden deres http://www.slettvoll.no/ for inspirasjon.

Slik ble TV-stuen vår med nytt bord:
Røff romantikk