Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

januar 2013


HOOOKED ZPAGETTIGod onsdag bloggvenner.
Jeg har akkurat gjort ferdig et lite DIY prosjekt som jeg har lyst til å vise dere. Dette er noe jeg har jobbet med en stund, litt nå og litt da. De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg liker å ha noe å henge fingrene i når jeg sitter forran TVen for eksempel, så dette prosjektt har vært perfekt sånn sett. 

Jeg har altså heklet meg en puff *LITT STOLT*. Jeg har ikke brukt noen oppskrift da jeg laget denne, men bare prøvd meg frem. Jeg har brukt et stoffgarn som heter hoooked zpagetti, og som er fra Kreativ. Det gikk med akkurat to ruller til denne puffen. Heklenålen jeg har brukt er er en trenål i str. 12mm. Når puffen var nesten ferdig heklet (jeg hadde bare en liten åpning igjen), fylte jeg den med tre billige dyner i Mysa Gras serien fra IKEA (19kr pr stk). Jeg puttet alle tre dynene i hulter og bulter inni ett dynetrekk i samme farge som puffen (dette fant jeg også på IKEA), også var det bare å stappe det hele inn i puffen. Til slutt heklet jeg igjen hullet, og klemte og moste puffen litt til den fikk en fin og rund fasong. 

Her ser dere det endelige resultatet. Puffen er akkurat passe hard, og akkurat passe stor, slik at den passer perket sammen med Stingray stolen min. Kan tro det er herlig å sitte her nå med bena på puffen og nyte en god bok!

*Koooose seg*

Jeg sender alle de herlige leserne mine at stort smil, og ønsker dere alle en nydelig onsdagskveld. 


Gyllent av vintersolFor en herlig dag!
Minus 5 grader og strålende vær gjør at kjøkkenet mitt bader i den lave vintersolen i dag. Det er så fint hvordan lyset flommer av og til å skaper spennende og nye kontraster. Jeg benyttet selvfølgelig anledningen til knipse noen bilder :)Om litt drar vi ut til stranden for å gå tur, og for å knipe enda flere bilder av denne flotte dagen. Kanskje vi er heldige å få med oss en vakker rosa solnedgang også *krysser fingrene*!

Dagens tips: Nyt dagen og de små øyeblikkene :)


BANANA CUPCAKESGod helg herlige lesere!

I dag har vi bakt cupcakes her i huset, banan og kanel cupcakes med kremost frosting med sitron og vanilje i. NAM sier jeg bare, de ble gode! I kveld er vi invitert på middag hos mor, så da meldte jeg meg frivillig til å ta med dessert, hehe :) 

Endelig fikk jeg brukt de stilige kakeformene mine fra Miss Etoile også. De er kjøpt hos Bohemia på Sola. Er dere ikke enige at dette ble enda stiligere enn de "vanlige" formene man vanligvis bruker til cupcakes? Bare så synd at de er engangs disse her...

Vi moret oss mens vi bakte, og drakk iste fra barte-sugerør...

Oppskrift: 5 dl hvetemel, 2 dl sukker, 3 ts bakepulver, 1 egg, 3/4 dl olivenolje, 2 dl melk, 1 dl creme fraishe, 2 ts kanel og 2 moste bananer. Rør alt sammen i en bolle til røren er glatt. Fyll opp formene til litt over halvveis. Stekes midt i ovenen på 220 grader i ca 17 min :)

Frostingen laget jeg litt på slump, hehe. Men det er sånn ca slik: 100g philadelphiaost naturell, 50 g smør, saft fra en halv sitron, frøene fra en vaniljestang, også puttet jeg oppi melis til jeg syns den ble tykk nokk. Kjøres i en mikser til frostingen er glatt. Til slutt tilsatte jeg en bitteliten dråpe konditorfarge i frostingen for at den skulle bli gul og fin. Den er faktisk litt gulere i virkeligheten enn den ser ut til på bildet. Nesten litt banangul :)

Så va er dommen da dere? Er jeg en godkjent cupcake-baker?


From withinInteriør som er personlig, mitt eget, ekte og som berører...within. Dette bildet viser hvem jeg er. Dette er mine farger, dette er natur sammen med industri, dette er et selvprotrett som jeg selv har tegnet, sammen med mitt yndlingsmaleri av Svanhild Rhodin. Dette er den rosemalte keramikkgrisen som har gått i arv i familien, og glassvsene som jeg har spraymalt selv.

Da NIB ga oss januarutfordringe "vis oss ditt interiør, from within", var det klart at det var dette jeg måtte ta bilde av. For dette er meg, helt enkelt! 

Her er noen flere bilder av min herlige krok i penstuen...Jeg utfordrer dere alle til å vise frem deres interiør from within!


Nytt år, nye muligheterJulen er over for denne gang, og like før helgen ble alt som har med jul å gjøre ryddet bort her i huset. Jeg syns faktisk det var utrolig deilig, og enda bedre ble det da min kjære kom hjem med en stor bukett med hele 20 hvite roser til meg. Ingen sak å rydde bort julepynt når den erstattes av friske blomster. Og hvite roser, det er mine favoritt-roser :)

I tilegg har jeg inviet det nye året med nytt design her på bloggen. Har dere sett det? Jeg drømmer, forklarer og illustrerer hva jeg ønsker, også tryller min utrolig dyktige svigersøster og webdesigner Sharin (Linea Støyl) drømmene til virkelighet. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, og det er sant som man sier: Foradring fryder!
Tusen takk til alle dere som følger bloggen min, og som legger igjen hyggelige kommentarer til meg. Det betyr uendelig mye for meg. Jeg håper dere liker det nye designet mitt, og at dere har lyst til å følge meg i 2013 også!


Marokko møter skandinaviaHvordan blir det hvis marokkansk interiør møter skandinavisk stil? Jo, da blir det slik som i gangen vår, for endelig er den Marokkanske lampen som jeg kjøpte for en tid tilbake på plass i taket. Lampen skaper nydelig dramatisk lys som leker seg på de hvite veggene. SÅ LEKKERT! Nå er gangen vår helt ferdig, og jeg virkelig elsker den! Skiferflisene på gulver et det samboeren min som har valgt ut, og det store sorte speilet hadde han i den forrige leilighetn sin. Veggene er malt i fargen AVIA, med fargekode FR1051.Jeg ønsker dere alle en superfin lørdagskveld! 


Inspirasjon og kloke ordGodt nytt år alle sammen!
Jeg starter 2013 (som jeg tror kommer til å bli et fantastisk år) med litt vakker inspirasjon og noen kloke velvalgt ord. Bildene er funnet hos That Inspirational girl, en side jeg anbefaler dere å besøke. Man vær advart, timene flyr når man sitter å titter på bilder, det ene vakrere enn det andre :) 

Hvordan har første hverdag etter ferien vært for dere da? Flere enn meg som syns det var tungt å stå opp i dag kanskje? ;)