Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

februar 2013


Trust in your crazy ideas!Er teksturen myk eller hard....fargen er den sart eller mektig? Jeg vet jammen ikke. Alt jeg vet er at i dette treverket bor masse drømmer og historie, og at jeg elsker synet av det. Drivved bitene er tredd på en grov og røff tråd, og nå henger lenken med dem på det ene lingardinet mitt i stuen. Jeg syns det er så vakkert...Kanskje ikke noe alle ville kommet på å henge opp i stuen...men dagens kloke ord fra meg er:

TRUST IN YOUR CRAZY IDEAS!


OWL CUPCAKESI dag har jeg bakt ugle cupcakes med smak av kokos og ananas. De ble utrolig tøffe, og jeg har gledet meg til å vise dem frem her på bloggen. Dette må være et killer husmortips til alle med barn, og som vil lage til noe spesielt til en barnebursdag for eksempel :) Håper dere liker dem!

Oppskriften diktet jeg underveis, men den er verdt å dele fordi kakene ble veldig luftige og fine, samt at de smakte kjempegodt.

Du trenger: 1 boks kokosmelk, 150 g hvetemel, 150 g sukker (jeg byttet ut sukkeret med sukrin denne gangen), 1 1/2 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, ca 40 g romtemperert smør, 1 egg, 1/2 boks hakket ananas, ca 30 g kokkos. 

Slik gjør du: Reduser først kokosmelken på komfyren til den er nesten halvert (du ser da at den har blitt en del tykkere), og avkjøl i kjøleskapet etterpå. Bland deretter mel, sukker, bakepulver, vanljesukker og smør i en bolle. Miks til smøret er godt blandet og du har en sandlignende konsistens på blandingen. Tilsett så kokosmelken og blandt godt, så tilsetter du egget og blander dette også godt inn. 

Hakk ananasen i små biter, og ha ananas og kokos i røren. Nå blander du dette forsiktig inn med en slikkepott. Fordel røren i formene (ca 2/3 fulle), og stek på 175 grader i 15 - 20 min. 

Til frosting og pynt trenger du 100 g kokesjokolade, ca 50 g smør, litt sitronsaft, en halv boks philadelphia kremost naturell, melis (jeg brukte sukrinmelis), nonstop og oreokjeks.

Smelt smør og sjokolade sammen, og la det avkjøles. Ha kremost og melis i en bolle og bland godt, tilsett så litt sitronsaft og sjokoladeblandingen. Bruk en mikser, og miks til frostingen er glatt. Tilsett mer melis om den blir for bløt. Del oreokjeksene, slik at du sitter igjen med en del med hvitt fyll og en del uten. Du skal bare bruke de delene med hvitt fyll på. Legg en nonstop på hver kjeks. Sprøyt på frosting på kakene, og bruk oreokjeksene som øyne. Legg til slutt på en gul nonstop som nebb. VOILA, du har nå en nydelig ugle cupcake. 

Er den ikke kul? Hihi, den minner meg faktisk like mye om angrybirds som ugler når jeg tenker me og...Nå gleder jeg meg til min kjære kommer hjem i kveld, da skal jeg overraske han med disse godsakene :)


GOD HELGJeg titter bare innom for å ønske dere en superfin helg!

Og for å dele dette herlige bildet med dere :)Bildet kom jeg over for flere år siden, og jeg har hatt det limt inn i interiørbibelen min. Jeg vet desverre ikke hvor jeg har funnet det, så hvis noen drar kjensel på det er det bare å rope ut :)
Jeg elsker i alle fall alt i dette bildet, for noen vakre farger og for en fin ro.  

Måtte denne helgen bli den beste :)


Ut med ull, inn med linENDELIG har vi fått gardiner på soverommet vårt, etter hele 9 måneder i det nye huset! Noen ganger er det virkelig slik at ting tar tid. Frem til nå har vi altså hatt et mørkeblått ullteppe teipet opp forran vinduet og døren, høres stilig ut eller hva? Når vi har hatt venner og familie på besøk og de har fått omvisning i huset, har vi fått mange morsomme reaksjoner på akkurat det. Noen bare ser rart på oss, noen blir litt brydd men sier ingenting og noen kommenterer at DE flotte gardinene må ha vært dyre, hihi. Jeg for min del er strålende fornøyd med å bytte ut ullteppet med hvite lin gardiner, selv om gardinene ikke akkurat er lystette. Jaja, noen ganger må estetikken gå forran det praktiske ;)

Gardinene kjøpte jeg som ferdigsydde lengder, men de måtte legges opp.

Jada folkens, jeg sitter på gulvet og legger dem opp for hånd, selv om jeg har en strålende fin symaskin stående i skapet. Jeg syns den symaskinen er litt skummel jeg, blir liksom bare rot når jeg prøver meg med den. Jeg kunne faktisk godt tenkt meg et symaskinkurs, noen som vet om et sted man kan ta det?

Hva syns dere om gardinene? Jeg gleder meg til det blir varmt nokk til å nye en kopp morgen-te på terrassen utenfor soverommet :)

Fin torsdag til dere fra meg :)


VÅRYRÅh, som jeg lengter etter vår, sol, varme og blomster...
Bildene er lånt fra pinterest og That inspirational girl

SMIL fra meg :)


3 SPROUTSHar dere hørt om 3 sprouts?

Jeg hadde ikke hørt om dette merket før for en liten ukes tid siden, da flinke May Helen bak bloggen KRONPRINSESSENE la ut et tips om det på bloggen sin. Dette er et merke som lager herlige kurver, nett og andre småting med søte dyremotiver på. Kanskje best egent til barnerom, men jeg syns at noen av produktene fint kan gå an å ha for oss uten barn også. 

Bare se på denne fine oppbevaringskurven:

Ganske søt ikke sant?

Jeg tror jeg skal la meg inspirere av motivene fra 3 sprouts, og kanskje dekorere noen puter med dyr i denne stilen. Det er jo slett ikke vanskelig dersom man klipper ut filt og syr på :)
Det var altså helgens tips fra meg, og jeg viser selvfølgelig frem resultatet når putene mine er ferdige!
 


Color CoordinatedGod helg alle sammen!
I dag er jeg i full gang med å rydde og vaske huset. Det var egentlg på tide, siden det ikke er gjort noe her siden før vi dro på ferie. Kjjip jobb, men superdeilig etterpå! 

Kontoret vårt er et rom jeg liksom syns er rotete uansett hvor mye jeg enn rydder der inne. Har dere hatt det slik med et rom noen gang? Jeg fant ut at grunnen kanskje kunne være at vi har en kjempestor bokhylle på kontoret, med bøker i alle regnbuens farger. Så i dag satte jeg i gang å rydde i bokhyllen, og sortere bøkene slik at fargene ble mer rolige der. For de bøkene med veldig fargerike papircover tok jeg av papircoveret, slik at bare den sorte bokpermen er igjen. Nå er det bare sorte, hvite og blå bøker i bokhyllen, og jeg syns dette ble mye bedre. Kanskje jeg til og med skal gå ned til bare sorte og hvite bøker ved neste rydderunde.
Ellers har kontoret vært studieplass for min kjære i det siste, og papir og bøker har ligget over alt. Men nå skal kontoret bli litt mer hobbyrom for meg, for jeg skal lage ferdig alle invitasjonene til bryllupet vårt :) Og dere, jeg gleder, gleder, gleder meg til å vise dem til dere om litt. De blir så fine!

Sinkbøtten jeg brukte som juletrefot fikk også en ny funksjon i dag, nå fungerer den som oppbevaring for utstyr til mine små hobbyprosjekter. Smart eller hva?Jeg ønsker dere en fortsatt riktig god lørdag, måtte den bli fin!

PS: i morgen skal jeg gi dere et lite shoppingtips for en utrolig søt ting jeg kom over her om dagen :)


Glimt fra en annen verdenAllerede torsdag dere! Og første arbeidsuke etter ferien er snart over, puh! Hvordan har uken deres vært så langt?

Jeg tenkte jeg skulle vise dere det nydelige stedet vi bodde på mesteparten av ferien vår i Thailand, og den superfine suiten vår. Kan tro vi koste oss her, med eget boblebad på terassen. 

Landsbyen vi bodde i heter AoNang, og ligger i Krabi provinsen. Her var det stille og rolig, mye god mat, og superhyggelige mennesker. Jeg anbefaler en tur hit! På slutten av ferien hadde vi fire dager i Bangkok. Her kommer noen små glimt jeg knipset av dette vakre, spennende landet :)Ble dere fristet til ferie? Jeg lengter i alle fall tilbake! 


Don´t worry, be happyKjære trofaste bloggvenner.
Her på bloggen har det som dere nok har merket vært stille i noen uker. Jeg og min kjære har nemlig vært på ferie i Thailand uten PC, uten telefon, ja rett og slett uten annet enn hverandre. Det er superdeilig å koble slik av noen ganger, men så er det også SÅ koselig å komme hjem å se at fine dere fortsatt titter innom bloggen min og legger igjen hyggelige kommentarer til meg. Dere gjør meg så glad!

I Thailand var det farger over alt, også i interiøret. Noe som er helt anderledes en hjemme (i alle fall hos meg) hvor det meste er i hvitt, sort og naturtoner. Jeg er ikke helt ute av feriemodus enda, og har derfor lyst til å dele noen vakre fargerike bilder med dere, av interiør i etnic chic-stil. Og jeg må bare si, I LIKEY!!Og til slutt.........så det så :)