Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

juli 2012


Etter jobb nytelseI dag har jeg jobbet overtid, og nå er jeg hjemme alene. Hva er vell da bedre enn dette:

Dette får i allefall meg til å senke skuldrene!

Hva er deres ultimate avslapping og kveldskos etter en lang dag?


Min interiørbibel del 2Tidligere har jeg vist dere litt bilder fra interiørbibelen min. Nå syns jeg det er på tide å vise dere noen fler! Denne gangen fokuserer jeg litt på de sidene i bibelen som er litt mer røffe, og disse er nokk de sidene jeg liker best. Håper dere også liker det dere ser :)

Hmmm, bibelen min har nesten blitt litt glemt den etter at jeg startet denne bloggen. Kanskje det er på tide at jeg setter med med og skribler litt i den igjen snart, det er jo tross alt noe av det kjekkeste jeg gjør :)

Ha en fin dag da dere!


Here I amHei fine bloggvenner.

Jeg kom til å tenke på en ting, jeg har jo vist dere masse fra hjemmet mitt på denne bloggen. Og mye av det jeg liker, og det jeg driver med. Men jeg har ikke vist dere så mange bilder av hvem jeg er. Jeg kommer nok ikke til å gjøre det i fremtiden heller, men flere av dere har spurt om meg ikke i allefall kan vise noen få bilder. Så derfor kommer det noen bilder av meg her :) 

Jeg har også fått spørsmål om hva jeg jobber med og hva jeg liker å gjøre på fritiden osv.

Jeg er utdannet jurist, og har spesialisert meg innen eiendomsrett og petroleumsrett. I dag jobber jeg som eiendomsjurist i et privat firma. På fritiden er jeg glad i å danse, gå tur (spesielt i fjellet), male og tegne, lage mat og selvsagt drive med interiør. Jeg er samboer med verdens beste mann, og har kjempelyst på en liten hund (jeg har hatt det hele livet, så det er liksom noe som mangler nå). 

Her er noen bilder fra i fjor sommer (da jeg var brun og fin).

Sånn, da var det overstått, hehe!


Bilderas fra TV-stuenTV- stuen vår er det rommet hvor vi slapper av, jeg sitter og blogger, vi koser oss med god mat i helgene, ser film og bare koser oss. Vi har blitt veldig glad i dette rommet, og jeg er også veldig fornøyd med hvordan interiøret har blitt her. Her kommer et lite bilderas, så jeg håper dere også liker det!

Hva syns dere?


Soverom inspoJeg er veldig i dekorere soverom modus om dagen, og hva er vell da mer ritkig enn å la helgens inspirasjon handle om nettopp soverom? (Helgens inspo kommer litt seint fordi jeg rett og slett ikke hadde tid til å blogge i går. Da var vi på gladmat festivl i Stavanger hele dagen og kvelden, og kosa oss i hel. Har dere vært på denne festivalen? Hvis ikke anbefaler jeg det på det sterkeste :)

Anyway, det finnes jo så mye fine soverom der ute, og da er det er vanskelig å bestemme seg for hvilken stil man skal ha. Skal man gå for hvitt og dust, skandinavisk design eller røff, enkel og litt maskulin stil?

Det eneste jeg vet er at detaljene er viktige, og at rommet må være gjennomført for at det skal bli bra. 

Her har vi noen lyse fine soverom, hvor sengegavler er laget på litt kreativt vis. På det ene soverommet er sengegavlen laget av en gammel dør, og på det andre er det drivved som har blitt til sengegavl. Jeg liker drivved varianten, og vurderer å stjele denne ideen til mitt soverom. Jeg har forresten arvet en gammel amerikakoffert av morfar, som kanskje skal flytte inn på soverommet. Jeg har ikke fått hentet den hjem enda, men morfar og jeg skal dra ut i det gamle huset hans en dag og hente den. Det gleder jeg meg til. Kanskje den skal få stå i fotenden av sengen slik som kisten på det ene bildet her.

Men så må jeg innrømme at jeg er ganske svak for denne røffe stilen også. Men det er nokk litt for sent å få denne på mitt soverom nå med tanke på fargene jeg har malt med, og skjelluroen. Så jeg får nyte andres soverom med denne stilen i stedet. Fint er det i allefall!

Legg merke til detaljene!Håper dere er like inspirert som meg!


Spicy blåskjellsuppeHei alle sammen. Har dere en fin fredagskveld? 

Jeg var helt utslitt da jeg kom hjem fra jobb i dag, for denne uken har vært hektisk. Så da hadde jeg bare lyst til å være hjemme i kveld, og kose meg med en film og god mat sammen med kjæresten. Det er veldig deilig av og til.  Vi bestemte oss for å bruke litt tid på kjøkkenet og lage noe vi begge syns er utrolig godt, nemlig min spicy blåskjellsuppe. 

Oppskriften har jeg diktet selv, men jeg har lyst å dele den med dere. Så here it goes, og jeg prøver meg på et aldri så lite matblogg-innlegg.

Du trenger:
Ca 1 kg blåskjell
Olivenolje
4 store fedd hvitløk
 1/2 flaske hvitvin
Saften av en sitron
Saften av en lime
1 boks grovhakkede tomater
Finhakket ingefærrot
1 Grovkuttet løk
2 grovkuttede chili
Frisk basilikum
Salt og pepper 

Surr løk, hvitløk, chili og ingefær i en stor gryte med litt olje til det er blankt. Tilsett hvitvin, og la det koke til vinen har redusert med ca 1/3. Tilsett grovhakket tomat, limesaft, sitronsaft, frisk basilikum, salt og pepper. La dette koke litt. Ha i blåskjell, og la dem dampe under lokk til de åpner seg.

Jeg har forresten laget min egen kokebok, som stort sett består av hjemmelagede oppskrifter :)

Bon apetite!


Uro på soverommet......ja, det er akkurat det vi har hengt opp. En stor uro laget av skjell.
Jeg hadde denne på soverommet i leiligheten min i Oslo da jeg bodde der, og jeg er så glad i den. I Oslo hadde jeg lys inni den også, men det tror jeg ikke at jeg vil ha nå. 

Bitene faller sakte men sikkert på plass på soverommet, og det gjør meg glad. Mye hyggeligere her nå :)

Uroen var egentlig enda større, men jeg har tatt bort det ytterste "laget", da jeg syns den ble litt for stor. 


SjokoladepikeneÉn ting som er viktig er å kose seg! Vi hadde besøk i dag, og besøket hadde med seg nydelig sjokolade fra Sjokoladpikene. Så da fikk vi jammen kosa oss litt i dag også :)

Ønsker dere en dag fylt med kos!


Walk-in closetEt hvert hus med respekt for seg selv må ha et skikkelig walk-in closet, er dere ikke enige?

Vi har selvsagt skaffet oss et slikt, om enn ikke så stort.

Kommoden skal males hvit, og et speil skal opp på veggen, men det får bli om litt. Slik ser det ut der nå:

Her har vi 6 kvm med plass, DET er deilig!

Skoene er veldig fornøyde med sitt nye hjem...Det er nesten litt utrolig hvor lykkelig et skap kan gjøre en jente :)


Tripp trapp"En trapp er en samling trinn som fører enten opp eller ned i høyde"

Nå har jeg vist dere en god del bilder fra huset vårt, men jeg har ikke vist dere det som kanskje er det viktigste møbelet av alt, nemlig trappen. Vi brukte lang tid på å velge ut trapp til huset, og jeg ville ha en trapp som ikke alle andre har. Det var også viktig at trappen ikke stengte for lys, at den var moderne og stilren, og at den ga et inntrykk av å sveve litt. Valget falt til slutt på en trapp fra Hagen trappestudio, modellen er italiensk design, og heter Escalia Bolbao. 

På denne trappen ligger bæringen i vangen på veggen, samt i rekkverket. Dette gjør at vi slapp å ha en vange ut i rommet, og vi fikk dermed et mye mer svevende og åpent preg. 

Jeg elsker vikrelig trappen vår!


Inspirerende uteromHuset vårt begynner å bli ferdig innvendig, men utvendig er det fortsatt litt en byggeplass. Vi har mange planer da, og har begynt å hente inn litt tilbud fra anleggsgartnere. Slik ser det ut i dag:I gårdsrommet har jeg lyst å legge belegningsstein, og kanskje mure opp et bed på denne måten. Jeg syns det er veldig fint med bark i bedene, og kun noen enkle planter og små tre.

Litt terrasse inspirasjon:

I hagen på baksiden av huset kunne jeg tenkt med en levegg noe ala denne, og en liten terasse. Vi har utgang til denne hagen fra soverommet, og jeg tror det ville vært koselig å sitte her med en kopp te på morgenen :)

Jeg syns det er fint når man styler og legger litt innsats i uterommet også. Jeg liker denne typen hagemøbler, selv om stylingen på dette bildet er litt for sommerhytte til å passe hos oss. Men slike møbler med sorte, grå og hvite puter ville passet fint. Kanskje med et halvtak eller et seil over. 

Hvordan ser deres drømmeuterom ut?


DIY- From white to blackDa har jeg vært i gang igjen med et lite DIY prosjekt. I dag var det et speil med hvit treramme i shabby chic stil som måtte til pers. Jeg syns egentlig den var fin som hvit, men jeg har blitt litt lei den (pluss at jeg strengt tatt ikke er noen storfan av shabby chic). I tilegg tenkte jeg å ha den på gjestebadet vårt, og da tror jeg den blir finere i sort. Litt mer edgy liksom.... Så da var det frem med sort spraymaling, og spray,spray, så var rammen helt forvandlet. Og jeg har selvsagt dokumentert prosessen til ære for dere :)

Slik så rammen ut før:

Underveis:

Og tadaaaaa, speilet ferdig og på plass på gjestebadet:

Hva syns dere? Tommel opp eller ned?


Favoritter blandt høstnyheteneDet har allerede i flere sesonger nå vært trendy å ta naturen med inn i stua, og denne stilen holder stand.  Denne høsten er trenden blandt annet innslag av treverk, gjerne lyst, lin og andre naturmaterialer og strikking. Mange har tro på en ren, skandinavisk og nordisk stil på interiøret i høst. Denne stilen tar utgangspunkt i en hvit base med innslag andre duse toner. I tillegg er den grafiske trenden fortsatt populær, og vi ser mye sort/hvitt og grafiske print i interiøret.
Årets høstnyheter begynner å komme både i butikkene og på nett. Dette syns jeg er morsomt, og jeg har derfor laget noen collager med mine høstfavoritter fra forskjellige nett butikker. Kanskje dere finner noen favoritter også :)
Disse favorittene er fra H&M Home:
Disse favorittene er fra Hviit:
Disse favorittene er fra Lexington:Stein inn i stuenFar har vært på tur til Stavern, og plukket stein til meg. Fine rullestein. Og steinen, den havnet her:

Hva syns dere om å bringe naturen inn i huset på denne måten?


Interiør inspirasjon Da er tiden inne for litt påfyll med interiør inspirasjon. I dag er det inspirerende stuer som står på tapetet. 

ENJOY!

De to bildene under er hentet fra www.bo-laget.se

Bildet under er hentet fra www.slettvoll.no

Bildene under er hentet fra www.bonytt.no 


Munthe plus Simonsen & Karl LagerfeldJeg vil vise dere min nye haremsbukse fra Munthe plus Sinonsen. Den er deilig å ha på den, også syns jeg den er utrolig stilig. Med denne kan jeg skille meg ut litt, uten at det blir for mye. 

Det morsomste da jeg kjøpte denne var at jeg fikk med en flaske cola, som Karl Lagerfeld har designet :) Dette er vist et samleobjekt, da cola lar forskjellige designere lage limited editions av sånne små colaflasker iblandt. Er den ikke bare supersøt?

Ønsker dere alle en strålende dag!


In the spotlight......eller ikke helt spotlight da, men dette innlegget handler i alle fall om noen nydelige lamper. Jeg viste dere noen bilder fra gangen vår for ikke så lenge siden, og spurte om noen av dere hadde noen gode tips til hvor jeg kunne få tak i en marrokanskinspirert lampe til taket. Og jeg fikk et veldig bra tips fra søte Linea om en dansk nettbutikk (www.somo-art.dk). Her var det fine lamper, og jeg har allerede funnet meg en favoritt.

Denne tror jeg blir fin i taket i gangen (det er veldig høyt under taket i gangen vår). Så er det bare å krysse fingrene for at butikken sender varer til norge da. Det må jeg finne ut av.

Siden vi først ser på fine lamper i denne stilen, vil jeg vise dere en annen også som jeg har falt veldig for. Denne kunne man tidligere kjøpe på Hviit sin nettbutikk, men det ser ut som de er utsolgt. Om noen vet om andre steder lampen kan kjøpes, blir jeg kjempeglad om dere vil gi meg et tips.

KjøkkenetGod lørdag fine lesere!

Her kommer ett lite bilderas fra kjøkkenet vårt. Kjøkkenet er en blanding fra flere levarngører, da stammer og fronter er fra HTH og benkeplaten er fra Designa. I tilegg er det egne leverandører på lys, hvitevarer og blandebatteri og vask. Til sammen måtte vi koordinere 5 forskjellige leverandører samtidig, for å få kjøkkenet akkurat slik vi ville. Jeg er utrolig fornøyd med resultatet, og kjøkkener et uten tvil hjertet i huset vårt. Håper dere liker det!
Jeg ønsker dere en fortsatt fin lørdag :)


Male, male, male.....Ja, slik er det med nytt hus. Man må male! Nå har ikke været akkurat vært på vår side, og hver gang vi har tatt på oss maleklær og funnet frem utstyret, har det kommet regndråper. Men nå er vi altså i gang.

Vi valgte å gå for oljedekkbeis fra Flugger i fargen NCS S 0502-Y, så huset skal altså bli hvitt. 

Som dere ser har vi mye hus igjen å male.... 

Feltene mellom vinduene som har en annen type kledning enn resten av veggen, skal beises med transperang brun. Da kommer disse feltene til å få samme farge som terassen. Jeg tror det kommer til å bli fint, og skulle det ikke bli det maler vi bare over med hvitt der også :)

Noen som har lyst å komme å hjelpe oss?


Feeling blueFeeling Blue er navnet på et maleri som har fått en helt egen vegg i det nye huset vårt. Jeg elsker dette maleriet, og historien om hvordan det ble mitt har jeg lyst å dele med dere. 

Maleriet er malt av kunstneren Svanhild Rohdin, og første gang jeg så dette bildet hang det på en utstilling, det er flere år siden nå. Jeg ble helt betatt av maleriet, men den gang var jeg student, og å kjøpe et slikt maleri kunne ikke lommeboken tillate. Så jeg tok et bilde av maleriet med kamera mitt og tenkte at da hadde jeg i allefall et lite minne om det. Fotografiet er fremkalt og bevart i fotoalbummet mitt.

Like etterpå var maleriet borte fra utstillingen, men jeg glemte det aldri!

Så skjedde det noe utrolig, i fjor var jeg på en interiørbutikk i Drammen som heter Hus og Hage, og der på veggen i butikken hang maleriet. Hjertet mitt hoppet bokstavelig talt over noen slag. Jeg fikk kontaktinfo til kunstneren, og kontaktet henne for å høre om maleriet var til salgs. Jeg fortalte henne historien min med bildet, og vi fikk god kontakt. Svanhild er en kunstner som legger sjel i maleriene hun lager, og for henne betyr det mye at maleriene kommer til noen som virkelig vil sette pris på dem, og som ser noe mer i dem enn "bare et bilde". Til slutt ble vi enige om at bildet var meant to be for meg, og jeg fikk til min store glede kjøpe det av henne.

Nå henger bildet på en egen vegg i finstuen vår, og jeg nyter det hver eneste dag. Og vet dere, jeg blir bare mer og mer glad i det :)Da jeg spurte Svanhild om jeg kunne få lov til å lage et innlegg om maleriet, fikk jeg et utrolig nydelig og rørende svar fra henne. Jeg vil dele det med dere, for Svanhild er virkelig et vakkert menneske. Jeg spurte henne også om hun vil fortelle litt om bakgrunnen for at hun laget bildet, og hvorfor hun driver med nettopp kunst.

Dette er hva hun skrev til meg:
"Du vet at det er dette som gjør det verd å gjøre det jeg gjør :) At maleriene mine betyr noe spesielt for de som har dem og at de knytter dem til sine egne liv!!! De tilbakemeldingene betyr såååå utrolig mye. TAKK, det varmer meg veldig det du skriver. Jeg kan gjerne fortelle litt om min bakenforliggende historie også, men jeg synes kanskje at din historie er viktigst på bloggen :) Som kunstner gir jeg mye av meg selv og mine prosesser inn i maleriene, og det er akkurat fordi jeg ønsker å møte andre i deres liv, fra menneske til menneske. Hvis vi er ærlige mot oss selv har vi så mange grunnlag å kommunisere med andre på. Alle mennesker går gjennom grunnleggende følelsesmessige prosesser, så gjennom disse kan vi virkelig forstå hverandre.

Jeg er så glad for å få denne mailen, og for at maleriet betyr noe for deg i hverdagen.
Du gir meg en til god grunn til å fortsette min prosess."
 
Dersom dere har lyst å se på flere fine malerier laget av denne kunstneren kan dere gå inn på hennes hjemmeside: www.srkunst.no
 
Tusen takk Svanhild for at du har laget noe som gjør meg glad, hver eneste gang jeg ser på det!

Ukens blogg, anbefalingen og topplisteSom ny blogger er det utrolig hyggelig at bloggen min har blitt tatt så godt imot. Jeg er overveldet, stolt og glad.

Tusen takk til redaksjonen hos Blogg.no som valgte netopp min blogg å fronte som helgens blogg.

Jeg vil også takke Annelin Stangeland bak bloggen annsta.blogg.no, og Mia Merethe bak bloggen mijo1.blogg.no for at de begge har anbefalt min blogg for sine lesere.

Til slutt må jeg jo tilføye at jeg syns det er veldig morsomt at jeg ligger på topplisten i Sandnes :)

Om dere har ønsker om ting dere vil at jeg skal lage innlegg om, gi meg et vink, så skal jeg se hva jeg får til :)

 

 


Helgens inspirasjonInteriørinspirasjon får jeg aldri nokk av, og i dag kom jeg over en leilighet jeg virkelig syns var flott. Sånn vil jeg ha det hjemme!
Leiligheten ligger ute for salg, og jeg kom over den på den svenske nettsiden www.bo-laget.se. 

Jeg er veldig fan av sort/hvitt stilen, og har lyst å bringe litt mer av den inn i hjemmet mitt også. 

Håper dere også ble inspirert :)

 


Soverom del 1Det nye soverommet er et rom som jeg liksom ikke har fått helt til. Det har ikke blitt koslig der, og jeg har ikke klart å bestemme meg for hva jeg vil gjøre med det. Men nå tror jeg at jeg begynner å lande noen ideer. Jeg vil vise dere bilde av hvordan soverommet ser ut nå, men husk at det ikke er ferdig!

Tre av veggene har jeg malt hvite, her har jeg brukt en hvitfarge som heter "Avia" og har fargekode FR 1051. Den blå kontrastveggen har en farge som heter "Longyearbyen" og har fargekose FR 104. Begge fargene er henter fra fargekartet Halvards favoritter på Fargeriket. Jeg liker den litt støvete blåfargen veldig godt. Nattbordene er kjøpt på Bohus, men disse har jeg tenkt  å male hvite. Jeg viser dere bilder av dette når de er ferdige :)

Jeg er så glad i dette sengetøyet fra Lexington, det gir en deilig følelse av myk kvalitet!

Her ser dere inngangen til badet som hører til hovedsoverommet. Det er deilig med et helt privat bad, som ingen andre får bruke....he,he. I hjørnet ved døra skal jeg henge opp en stor nydelig skjell uro som jeg har. Det gleder jeg meg til. Også gleder jeg meg til å lage et innlegg som heter soverommet del 2, for da skal alt være ferdig. Håper dere har lyst å se.

 


Nye te-kopper fra Tine KJeg har hatt så veldig lyst på et service fra Tine K Home som jeg viste dere i ett tidligere innlegg. På vei hjem fra jobb i dag gikk jeg forbi en butikk hvor de hadde koppene som hører til dette servicet PÅ SALG! Jeg ble såklart gira og kjøpte meg nye fine te-kopper. Desverre hadde de ingen andre deler til servicet, så det får jeg fortsette å jakte på. Jeg syns de er så stilige. Har dere forresten smakt på den nydelige teen fra Pukka? Det er masse gode smaker å velge mellom, og te som passe både til sommer og vinter. 

Kanskje jeg skal bestille skåler til på nettet :)


Interiør for farDet er vell ikke så stor tvil om at det er jeg som styrer interiør-showet her i hjemmet. Men så har samboeren min sagt flere ganger at han har så lyst på en god lesestol i skinn. Og det bør han vell få, syns dere ikke? Jeg har funnet litt inspirasjon på skinnstoler jeg syns er fine (ingen stressless skal inn i dette hjemmet, hehe....). Hva syns dere om disse?

Jeg tror jeg liker stolen med emblem best, men syns også den øverst til høyre er fin. Den er fra Studio Slettvoll.


Sneak peak fra gangenI dag har jeg lyst å gi dere en liten sneak fra gangen vår. Den er ike så stor, men den er veldig koselig :) Vi mangler lampe i taket, og jeg ser for meg en stor litt rund marrokansk-inspirert lampe som er sølvfarget. Er det noen som har et godt tips til hvor man kan få ta i en slik?

Vi skrives!


Glimt fra sommerdager på HellesyltDet var solnedgang
det var latter det var sang
det var sommerfri
det var sjø og magi
Det var deg og det var meg
det var minner som aldri vil dø
det var evighet
og en sol som farga himmelen rød....

Det var idyll!Jeg har funnet en skatt!Oppi farmors gamle strikkekurv lå den, skatten. Jeg har hatt strikkekurven i flere år, men det var først i dag jeg bestemte meg for å gå gjennom innholdet i den og rydde litt. Og der, helt i bunnen og sammenkrøllet lå skatten. To nydelige små hekleduker som farmor har laget. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Det begynner å bli noen år siden min kjære farmor døde, hun var min beste venn! Alt som minner meg om henne betyr derfor utrolig mye for meg, så disse små dukene er virkelig verdagsskatter som ikke kan kjøpes for penger. Se så nydelige de er!

Hva er deres hverdagsskatter?


GANT har blitt en del av putefamilienJeg har investert i den mykeste puten noensinne, og jeg må bare vise dere den. Puten har jeg kjøpt hos Riviera Maison og den er fra GANT. Tipper denne blir deilig å snugle inntil med en varm kopp te i høst.

Liker dere den?


Black and white - gjestebadGjestebadet vårt er ikke helt ferdig enda, men jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra det likevell :) Badet er holdt i black and white, noe som jeg syns er veldig stilrent. Jeg har også prøvd å holde mest mulig rette linjer på badet, og prøvd å få til et litt "sømløst" preg. Jeg er nesten blitt mer glad i dette badet enn hovedbadet vårt, men det er kanskje fordi det er så deilig å synke ned i badekaret her og bare slappe av. 

 


InteriørdrømmerI dag har vært en utfordrende og tøff dag på jobb. Føler meg helt tømt, hehe. Da er det lite som er bedre enn å drømme seg litt bort i interiørverden :når man kommer hjem )

Her er noe av det jeg går å sikler på om dagen:1. Stingray gyngestol

2. Kitchen Aid kjøkkenmaskin 

3. Skygarden pendellampe

4. Service fra Tine K Home

5. Puter og sengesett fra Gant Home

 

Hva er deres interiørdrømmer?

 


Detaljer fra hjemmet mittI dag tenkte jeg at jeg skulle gi dere en liten sneak peak av noen detaljer i finstuen vår :)

Den lille "skjenken" er skapet "Bestå" fra IKEA, som jeg har montert på bittesmå ben. Denne bruker jeg til å oppbevare stearinlys og servietter og slikt inni. Jeg er glad i duftlys og disse ligger inni her, og det lukter så godt av vanilje, kanel og lavendel hver gang jeg åpner skapet. God følelse :)Tegningen er et selvprotrett jeg tegnet i 2005. Bordet er laget av resirkulert tre og kan kjøpes hos Home & Cottage og Living.Designsofaene våre er fra Italia og er en gave fra far og kjæresten hans. Det finnes ikke bedre sofa å sitte i, eller rettere sagt ligge henslengt i, for de er SÅ myke :) Det deilige ullpleddet er fra BERGER. Elsk på norsk design!Kanskje jeg viser dere mer fra finstuen vår senere hvis dere er intresserte?

Hugs and kisses!


 


Oppskrift på tøffler DIYEtter å ha lest flere blogger ser jeg at utrolig mange av dere er kreative og lager ting selv. Derfor tenkte jeg at jeg skulle vise dere noen tøffler som jeg har laget. De er strikket etter en oppskrift jeg har fått av en venninne som er utrolig flink til å strikke. Jeg er ikke så flink, og dette er så og si det eneste jeg får til, men de er i allefall utrolig deilige og varme. Jeg har laget flere par i forskjellige farger og fasonger, men jeg har desverre ikke bilde av dem da jeg har gitt dem bort som gaver. Men her er  iallefall bilder av de tøflene jeg har laget til megselv :)

Hvis dere har lyst å prøve dere på å lage disse tøfflene er oppskriften slik:

  • Kjøp ullstråd som kan toves i vaskemaskin. Min favoritt er fritidsgarn fra Sandnesgarn, men det finnes mange andre gode typer også. Det viktigste er at tråden er litt tykk og kan toves. 
  • Legg deretter opp 44 masker på en vanlig rundpinne (en som er litt sånn mellomtykk). Så strikker du 24 riller, strikk bare med rette masker, frem og tilbake. 
  • Etter 24 riller har du et strikket rektangel, som skal bli ryggen på tøfflene. For å lage sole  feller vi nå av 17 masker, strikker 10 og feller av 17 nye. Vi står nå igjen med 10 masker på midten av rektangelet. 
  • Så strikker vi 17 riller med rette masker.
  • For å lage tådelen av tøffelen skal vi ta opp igjen masker fra kortsiden på rektangelet vårt. Legg soledelen inntil rektangelet, slik at hjørnet på solen kommer inntil hjørnet på kortsiden av rektangelet. Vi tar opp 14 masker på hver side, slik at vi ender opp med 38 masker som skal strikkes. Nå strikker vi frem og tilbake til vi har strikket 14 riller, før vi begynner med å felle av for å avrunde tåspissen. 
  • For å felle av her strikker vi 5 masker, og strikk deretter to masker sammen,  strikk 5 nye masker på vanlig måte, og to nye sammen osv helt til du kommer til enden. Når du skal strikke tilbake strikker du alle maskene på vanlig måte. Neste runde strikker vi 4 masker på vanlig måte, og deretter to sammen, fire vanlig og to sammen osv. Tilbake strikkes alle på vanlig måte. Neste runde er det tre på vanlig måte og to sammen osv. Dere forstår gangen i det :)
  • Til slutt står vi igjen med kun noen få masker på strikkepinnen vår. Vi ryker nå stråden og trer den gjennom de maskene vi har igjen for å feste. 
  • Nå kan dere se at dere har fått en tøffel. Da gjentsår bare monteringen og å feste alle løse tråder.

 

Voila, en tøffel er ferdig! 

 


Men hvordan skal vi henge dem opp?Dette er iallefall et spørsmål jeg stiller megselv hver gang jeg skal henge opp bilder på veggene mine. Jeg syns at måten bilder er hengt opp på kan gjøre utrolig mye med ett rom, men det er ofte vanskelig å vite hva som blir pent. Er det flere enn meg som syns dette er vanskelig?

Jeg har samlet noen gode tips i dette innlegget, så er det kanskje litt enklere neste gang?

Når man skal henge opp bilder bør man bygge opp en komposisjon som harmonerer og er i balanse. Da blir bildeveggen god å se på. For å få harmoni kan det være lurt å samle bilder som kler hverandre, enten ved at motivene har noe med hverandre å gjøre, fargene passer sammen osv.  

Når jeg har valgt ut bildene jeg skal henge opp starter jeg alltid med å legge bildene ut på gulvet, så stiller jeg meg på en stol og betrakter komposisjonen ovenfra. Som regel er jeg ikke helt fornøyd med første utkast, og jeg prver meg derfor frem med å flytte på bildene helt til jeg finner en koposisjon jeg syns ser bra ut, Dette tar ofte litt tid :) Når jeg så skal flytte bildene over til veggen bruker jeg alltid et laservater for å sikre at bildene henger rett. Jeg syns også at det alltid er penest hvis bildene ikke henger for høyt på veggen. Jeg går som regel ut fra øyehøyde (at jeg kan se på bildene uten å bøye hodet for mye opp eller ned). 

Her er noen eksempler på bildeoppheng som jeg syns er vellykkede:

Rett underkant:
Her er komposisjonen arrangert etter bildenes underkant (som om de står på en usynlig list). Penest blir det om det største bildet står mot midten av komposisjonen, og med de mindre bildene på hver side. I TV-stuen min har jeg hengt opp bilder etter dette prinsippet. Man kan også ta dette et steg videre å henge bilder opp både over og under den usynlige listen, som vist i bildet under.

Rette ytterkanter: Her arrangeres bildegruppen som et kvadrat. I interiør bibelen min har jeg et bilde som jeg klippet ut fra et interiørblad for noen år siden, hvor dette prinsippet er brukt. Jeg syns denne bildeveggen er utrolig flott, og jeg liker hvordan de 11 bildene til sammen danner et slags bilde. Legg merke til hvor godt bildene passer sammen. Et siste tips er at dersom du skal henge opp bilder over sofaen, bør det nederste bildet starte ca 30 cm over kanten på sofaen.

Håper disse tipsene kommer til nytte :)


Mørk dampende lykke i søt pastellJeg står på kjøkkenet og lager en kopp mørk dampende kaffelykke til min kjære samboer. Det lukter SÅ godt, men det beste med dette er faktisk koppen den skal oppi. En pastellfarget drøm av en mokkakopp fra Figgjo Flint. Disse koppene fikk mormor og morfar da de giftet seg i begynnelsen av 1950- tallet, og porselensfabrikken de er laget på er for lengst lagt ned. Nå har mor og jeg arvet koppene, 12 stk hver, og jeg bare elsker dem. Koppene finnes i seks forskjellige farger, og jeg har to av hver. Er de ikke bare helt herlige?

Jeg tror den gule er min favoritt :)


En skjenk har flyttet innFamiliebesøket vårt er over for denne gang, og i det besøket flyttet ut, flyttet ett nytt møbel inn hos oss. En nydelig skjenk i hvitoljet heltre eik. Kan nesten ikke vente med å flytte kopper og kar inn i denne, og ikke minst å "dresse" den med et speil, bilder og lys. Oh, interiørlykke!

I think I`m in love!

Hva syns dere?


Innflyttningsgaver til en heldig frøkenDet er mange som har lyst å komme på besøk å se hvordan vi har fått det i det nye huset vårt. Spesielt nå som det meste av møbler er på plass og huset begynner å se ut som et hjem. Selv om jeg har sagt til HELE familien at innflyttningsgaver ikke er nødvendig, er det selvfølgelig ingen som hører på meg. For jeg har fått superfine innflyttningsgaver fra både mor og svigermor.  

I dag har jeg lyst til å vise dem til dere :) 

Jeg samler på vinglass fra Hadeland glassverk i en serie som heter Sentimento. Disse er designet av Cecilie Moi Sindum, og serien skal representere sanselighet. Glassene er utviklet av glassverket i samarbeid med fagfolk fra vinbransjen for å tilfredstille krav til funksjon, og for å få frem vinens aroma på best mulig måte. Det er også litt morsomt at glassene er oppkalt etter øyene rundt Sicilia, hvor det er mye god vin å smake på. Fra svigermor Nina fikk jeg fire rødvinsglass i denne serien. Vi hadde planer om å innvie dem i går kveld, men det glemte vi helt bort da vi skulle dekke bordet. Jaja, vi får innvie dem en annen kveld :) Slik ser de i allefall ut:

Er de ikke fine?

Fra mor har jeg fått noen nydelige kurver i forskjellig størrelse. Jeg bruker den største som aviskurv, og den minste som lyskurv. Denne har jeg planer om å fylle med hvite små rullesteiner, også sette kubbelysene oppi, men enn så lenge er det bare lysene som bor her :)

Og som om ikke dette var nokk har jeg også fått bestikk fra Hardangerbestikk som jeg samler på. Serien jeg har heter Kristin, og jeg liker den litt bonderomantiske stilen på dem. Slik ser disse ut:

Hva syns dere forresten om tøyposene jeg har til å ha bestikket oppi? Jeg syns de er superpraktiske, og det beste er at bestikket ikke blir ripete.

Jeg er en heldig frøken eller hva?  


Besøk av verdens besteI tre dager nå har vi hatt besøk av den fine familien til samboeren min, og det er utrolig hyggelig. Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra dagene vi har hatt sammen :)

Vi har besøkt Stavanger by, fineste byen ever på sommeren :)Morgan og Nina "svigermor". Så gode da :)Vi besøkte Borestanda. Vi var litt uheldige med været her, men naturen er mektig likevell. Rogaland strendene er mil på min med hvit sand.Vi har kost oss med masse god mat. Her er balsamikomarinerte jordbær og kako. NAM!Det har også blitt tid til omvisning på gården jeg har vokst opp på, og gjestene fikk til og med prøve seg på litt fjøsstell. Nå må jeg løpe, for nå er det snart tid for kveldsmat: hjemmelaget risengrynsgrøt laget på melk rett fra kuene på gården. Det blir ikke bedre enn det :)

Vi skrives!

 


Et maleri uten navnHei fine lesere. I dag behøver jeg deres hjelp! 

Jeg er en liten hobbykunstner om jeg kan kalle meg det, og har både tegnet og malt helt siden jeg var liten jente. Da jeg skulle begynne på videregående startet jeg faktisk på grunnkurs tegning, form og farge fordi jeg elsket dette så høyt. Desverre viste det seg at dette ikke var noe for meg, da det å måtte tegne "på komando" passet meg dårlig. Jeg droppet derfor tegnelinjen, men har likevell fortsatt med hobbyen min. Nylig ble jeg ferdig med et maleri som nå henger i TV-stuen vår. Problemet er bare at jeg ikke finner på en god tittel til bildet.... Og det er her jeg trenger deres hjelp.

Vil dere hjelpe meg å finne tittel?

 

Maleriet er laget på lerret, og jeg har brukt gips for å lage struktur, samt akrylmaling og sort penn. Maleriet er "forseglet" med decopagelakk. Bildet ser litt rødere ut på bilde enn i virkeligheten (det er ganske kaldt i fargene i virkeligheten).

Tusen takk for alle innspill jeg får på tittel til bildet!


Tolix har fått nye klærJeg er veldig glad i stål og stramme linjer i interiøret, kombinert med myke materialer og natur. Når jeg skulle kjøpe møbler til spisestuen var jeg ikke i tvil om hvilke stoler jeg ville ha: TOLIX! Disse hadde jeg hatt på ønskelisten min i årevis, og jeg syns de er så vakre. For de som ikke kjenner disse stolene er de designet av franske Xavier Pauchard på 1930- tallet, og de har virkeli blitt en designklassiker. Stolene er laget av stål og produseres fortsatt etter gamle tradisjoner i Autun i Frankrike på en liten fabrikk. Jeg syns det er litt koselig at produsenten har holdt fast ved dette selv om etterspørselen er stor. 

Nå er jeg så heldig å være lykkelig eier av hele 8 slike stoler, og jeg gleder meg til å invitere middagsgjester for å sitte på dem :) Men siden stolene er laget av stål er de naturlig nokk litt kalde å sitte på. Det finnes en slags pute i sort skinn som kan kjøpes med stolene, og disse er fine de, men jeg ville gjøre noe annet for å gjøre stolene gode og varme å sitte på. Så da laget jeg meg sitteputer av reinsdyrskinn til stolene. Jeg syns kombinasjonen av stål og natur ble fin, pluss at reinsdyrskinnet er SÅ godt å sitte på :)

 Mine stoler er laget av galvanisert stål, slik at de tåler å brukes både inne og ute. Galvaniseringen gjør at stolene ikke ruster dersom de står ute i vær og vind. Dette er kjekt dersom jeg plutselig finner ut at de blir fine utemøbler av dem (de som kjenner meg vet at jeg er glad i å ha utemøbler inne og motsatt).

Ha en strålende dag dere! 


Dagens prosjektGod kveld dere! I dag har vi virkelig stått på her i hjemmet, for i morgen får vi besøk av hele svigerfamilien for første gang i det nye huset. Åh, som vi gleder oss! Men det er mye som må ordnes når 5 personer skal komme på besøk i hele 4 dager. I tilegg til å gjøre klar gjesterom, handle inn masse gode matvarer, rydde og vaske fikk vi endelig hentet gardinstengene vi har bestillt for en stund siden, og hengt opp gardiner i finstuen i første etasje :) Det ble så fint! Gardinene er spesiallaget etter mål, og er i tung lin. Vi plukket ut stoffet hos Nysted, og det tok ca 4 uker å få laget gardinene. Å få spesiallaget gardiner på denne måten er selvsagt litt dyrere enn å kjøpe ferdigesydde lengder, men for meg var det veldig viktig at gardinene var i 100% lin og at fargen på dem var helt lik som fargene på listene rundt vinduene. Jeg er i utgangspinktet ikke så glad i gardiner, og på denne måten syns dem liksom litt mindre. Også ble jeg så fornøyd nå, at jeg kommer til å beholde disse gardinene i mange år :)
Favoritt interiør tingI dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere en av mine favoritt ting som jeg har i huset. Det er et gammelt syskrin som jeg har arvet etter farmor. Syskrinet er håndlaget av fanger (trolig russiske) under andre verdenskrig. Etter krigen kjøpte farfar syskrinet, som etter hvert ble farmors oppbevaringssted for alle slags knapper ol. Inne i skrinet kan man se at det er laget av gamle leveringskasser for matvarer, da rester av tekst som "produksjonslageret" og "samhold" står på plankene.

Jeg syns syskrinet er så urtrolig vakkert samtidig som det både har affeksjonsverdi og historie. En absolutt favoritt hos meg :)Hva er deres favoritt interiør ting?


DIY nattbordÅ dra på loppis er noe av det morsomste jeg vet, og lite er bedre enn følelsen av å gjøre et skikkelig kupp. Sist jeg var på loppis fant jeg et slitent lite nattbord, som jeg betalte 30 kr for. DET er et kupp! 

I går satte jeg i gang et lite DIY prosjekt for å pusse opp nattbordet. 

Det førtse jeg gjorde var å pusse hele nattbordet med grovt sandpapir, jeg brukte sandpapir med koring 80 til dette. Poenget med denne pussingen er å gjøre overflaten ru slik at heftegrunnen skal sitte skikkelig. Deretter malte jeg ett strøk med heftegrunn på nattbordet, og lot dette tørke. Slik så nattbordet ut da:Etter at heftegrunnen hadde tørket malte jeg første strøk med interiørmaling. Jeg brukte Lady supreme finish i fargen bomull (fargekode S0502-Y 1453). Jeg brukte en matt variant, med matthet 15. Jeg malte to strøk med interiørmaling på dette nattbordet, og pusset forsiktig med et fint sandpapir mellom strøkene. Dette sandpapiret hadde koring 240. 

Til slutt skrudde jeg på søte små håndtak. Slik ble resultatet:Nå skal nattbordet stå på det ene gjesterommet vårt, dette viser jeg dere bilder av senere.

Ha en fin dag dere!


SLETTVOLLÅ finne det perfekte salongbord til TV-stuen viste seg å være lettere sagt enn gjort. Jeg trålte samtlige interiør og møbelbutikker  på Vestlandet (nesten), til ingen nytte. Det var først da jeg var nær ved å gi opp at drømmebordet dukket opp hos Studio Slettvoll. Oh lykke! Det var bare et lite problem, bordet var egetlig et utemøbel.... i betong.....! TV-stuen vår ligger i andre etasje, og trappen opp er ikke veldig bred. Men etter mange telefoner frem og tilbake med de dyktige ansatte hos Slettvoll, veiing av bordet, og demontering av sokkel og topplate klarte vi å få bordet på plass i TV- stuen, og jeg er SÅ fornøyd. 

Og hvem har vell sagt at utemøbler ikke kan brukes inne?

Her er et bilde fra sesongens utemøbel koleksjon hos Slettvoll med det samme bordet som vi kjøpte, bare i en annen fasong:

Slettvoll har utrolig mye fint, og jeg anbefaler dere å ta en tur innom hjemmesiden deres http://www.slettvoll.no/ for inspirasjon.

Slik ble TV-stuen vår med nytt bord:
Et hus blir tilSommeren 2010 ble første spadetak tatt på Storasteinen, dette var det første steget mot vårt nye hus! Her kommer et lite bildeinnlegg fra byggingen av huset vårt, steg for steg :) 

ENJOY!Beklager den varierende bildekvaliteten!

 


Røff romantikk
Min interiørbibelJeg er lidenskapelig opptatt av interiør, og for et par år siden bestemte jeg meg for å lage min egen lille interiørbibel. Dette skulle være en bok hvor jeg samlet bilder, beskrev og satte sammen interiør og inspirasjon akkurat slik jeg liker det. Boka er fortsatt et ongoing prosjekt, som er mest ment til glede og inspirasjon for megselv, men etter hvert som jeg har vist den frem til andre har jeg alltid fått samme tilbakemelding: denne bør du vise til flere! Så, nå som jeg har tatt steget og startet en blogg, tenkte jeg at jeg skulle gi dere en sneakpeak fra interiørbibelen. So here it goes:Kanskje jeg skal vise dere mer en annen gang?


StorasteinenDe som kjenner meg vil kanskje karakterisere meg som en bondejente fra byen (eller en byjente fra landet). Grunnen til dette er at familiegården jeg har vokst opp på grenser til Sandnes by, dette både på godt og vondt. Det er flott å vokse opp på landet, og likvell være sentrumsnær, men dette betyr også at gården ligger utsatt til i forhold til byutviklingen. 

For en del år siden ble en liten del av familiegården fraskilt fra gården og omregulert til et nytt boligfelt. I den forbindelse var jeg så heldig å få arve en tomt i dette feltet, og dermed var veien mot mitt første drømmehus i gang. I dag står huset ferdig, og fra TV stuen i andre etasje kan jeg se bort på gården og mimre om mine barneår. Det er litt rart å tenke på at det som i dag er moderne boliger kun for få år siden var utmark, hvor jeg og farmor ruslet rundt sammen med dyra og plukket ville bringebær og fant firkjøvere for lykke. 

Så hvorfor heter så det nye huset Storasteinen? Jo, det er fordi at det ligger ved siden av nettopp dette -en kjempestor stein. Denne steinen var fra gammelt av grensen mellom byen på den ene siden, og bydga på den andre. I dag er den lekeplass for små og store barn i feltet vårt. 

Det er fint å endelig ha flyttet hjem igjen. Og hvor heldig er ikke jeg, som hver eneste dag kan bli minnet om en slik herlig oppvekst?