Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

august 2012


Valgets kvalerHei dere, vil dere hjelpe meg med å si deres mening?

I gangen vår har vi et stort speil med sort ramme, også fikk jeg en ide om å ta dette speilet inn i finstua vår, og bytte ut det lille sølv speilet som stod der fra før. Men jeg er jammen ikke sikker på hva jeg syns ble penest. Med det lille sølvfargede speilet og lyse detaljer er rommet lett og luftig, men med det store sorte speilet og mørke detaljer fikk rommer mer dybde. Valgets kvaler....Jeg blir kjempeglad for deres meninger!


BestemorruteHei fininger!
Jeg har sett flere flinke bloggere som hekler nydelige tepper og puter av bestemorruter. Jeg syns disse er så fine, og vurderte faktisk å kjøpe et slik teppe av en annen blogger. Men så tenkte jeg, hvis andre klarer å lage slike, hvorfor skulle ikke jeg også klare det? Ikke det at jeg trenger flere hobbyer, for den har jeg mildt sagt nokk av... Men det er jo så gøy å lære seg nye ting, ikke sant? Så da bar det hjem etter jobb i dag, og inn på youtube. Her fant jeg en video som viser hvordan man hekler slike ruter. Det skal sies at jeg aldri har heklet før, så jeg hadde ikke store forventningene til meg selv. Men jeg syns egentlig ikke dette  var så vanskelig jeg...

Slik ser altså min aller første heklede ting ut:

Den ble vell ikke så verst? 

Jeg måtte forresten smile litt her i går, da jeg fikk en melding av samboeren min hvor det stod: 
"Er super stolt av jenta mi som jobber, strikker, beiser, innreder, pusser opp møbler, maler og finner på nye retter på kjøkkenet...imponert". Dette var jo ganske beskrivende da, da jeg må ha noe å holde på med heeeele tiden, hehe. 

Uansett, jeg gleder meg til heklingen min resulterer i noe ala dette:


ColorsplashDa jeg våknet i dag tidlig hørte jeg regnet tromme på soveromsvinduet mitt. Kaldt er det også, og jeg føler nesten at høsten er her allerede. Hva passer vell bedre da enn ett inspirasjonsinlegg som får sommerfølelsen til å vare litt lenger? I mitt hjem er det ikke så mange farger, men jammen sysn jeg disse fargeklattene er flotte likevell. Og hvem vet, kanskje det kommer til å flytte inn en knallgul tolix hos meg også når høsten og vinteren setter inn for fullt...

Anyway, enjoy the colosplash!


To lapper ble til en puteHusker dere lappene jeg viste dere, som jeg strikker til lappeteppe? Vell, i går ble skapertrangen litt for stor, og plutselig hadde to av lappene blitt til en pute gitt... Hva syns dere?

En side er grå, og en side er hvit :)

Nå må jeg løpe, for jeg får besøk av bestekompisen min :)  Jeg ønsker alle dere har en fortsatt strålende fin mandag!


Jeg fant, jeg fant......en marokkansk lampe, akkurat en slik jeg ønsket meg! Jeg trodde jo jeg måtte til å bestille på nettet, da jeg har letet og letet, men ikke funnet en slik lampe i noen butikk. Så her om dagen skulle jeg kjøpe tapet til amerikakofferten min, og der hang den! En nyyydelig marokkansk lampe til halv pris!!! Gjett om jeg ble gira! Stor og fin var den også :) Nå venter jeg bare på at en flink elektriker skal komme å henge den opp i taket i gangen vår, og da er gangen helt ferdig. LYKKE!

Her er lampen:

Jeg ønsker dere en fin søndagskveld!


Amerikakoffert del 2God helg fine dere.
Husker dere amerkakofferten som jeg arvet fra morfar? Nå er jeg i gang med restaureringen av den! Kofferten er ca 100 år gammel, og har stått i en kjeller i maaange år. Dere kan kanskje tenke dere til lukten inni kofferten? Jeg prøvde å vaske den godt med grønnsåpe, men det var til ingen nytte. Jeg måtte bare innse at en lukt som det har tatt 100 år å opparbeide, ikke hadde tenkt å forsvinne i løpet av en ettermiddag. Jeg måtte gå mer drastisk til verks. Første steg i veien mot amerikakoffertens nye liv, var en real oppussing innvendig. Som dere ser var den gamle tapeten inni kofferten veldig slitt og falmet. Jeg skrapte bort all den gamle tapeten, og ca 4 mm tykk papp bak den. Slik så det ut underveis:

Denne skrapen brukte jeg inni kofferten. Og dere, dette var tungt så her snakker vi skikkelig god trening for biseps og triseps altså. Jeg måtte fukte kofferten innvendig for i det hele tatt å ha sjangs til å skrape bort pappen.

Slik så kofferten ut da jeg hadde skrapt bort alt helt inn til tre finéren. På bilde to ser dere tapetet jeg valgte å bruke. Jeg var lenge i tvil på hvilken type tapet jeg skulle ha. Skulle jeg lete å finne en som var mest mulig lik den originale, eller skulle jeg kjøpe en eksklusiv stoff tapet i stedet. Valget falt til slutt på denne tykke stoff tapeten. 

Jeg kjøpte nye plater med tykk bokpapp som jeg tapetserte. Så limte jeg platene inni kofferten med sterk trelim. Dette var en pirkejobb (jeg var veldig nøye), men jeg ble utrolig fornøyd med resultatet. Jeg tror det lønner seg å feste ny bokpapp i kofferten, slik at den blir som den var før jeg gikk løs på den. 

Her er resultatet etter ca 15 timers jobb på kofferten (kanskje enda litt mer når jeg tenker meg om). Ble den ikke fin vell? 

Åh, som jeg gleder meg til å vise den frem til morfar når han kommer på besøk neste lørdag :)

Utenpå er det fortsatt mye jobb som gjenstår på kofferten, så det får jeg vise dere senere! Ha en fin kveld da dere!


StrikkedillaJepp, med jevne mellomrom får jeg strikkedilla. Og nå har jeg altså fått den igjen. Jeg syns det er utrolig avslappende å sitte i sofaen forran TVen og strikke noe fint. Også er det jo bra å være litt produktiv selv om man slapper av :) Det har vært en periode nå med flytting og dete hele hvor jeg ikke har strikket noe, så det er gøy å være i gang igjen.

Jeg strikker tøffler....

.... i alle mulige farger....

....jeg har startet på et lappeteppe i ull med stooore lapper....og en liten barnekjole (kjære mor, svigermor og venninner, det er ingen grunn til å ta av for nei, jeg er ikke gravid...)

Jeg vet at mange av dere også strikker. Tips meg gjerne om deres strikkeprosjekter, for jeg har veldig lyst å se :)


Snart bursdag ønskelisteJeg har snart bursdag, og da er det vell lov å drømme litt er det ikke? 
Her er i alle fall hva som står øverst på min ønskeliste om dagen: Drømme, drømme, drømme....

 


Rolled up curtainsGod kveld dere!

Vi har endelig fått opp gardiner på kontoret, og jeg er strålende fornøyd. Jeg ble spesielt fornøyd med rull-opp gardinene i det høye smale vinduet. Jeg var litt usikker først på om det ville bli fint med to forskjellige gardier på et så lite rom, men siden de er samme farge og stoff syns jeg det ble riktig så bra :) 

Nå skal jeg slenge beina i sofaen, og finne frem strikketøyet. Håper kvelden deres er fin!


Fine folk og god matVi har hatt to besøk av to fine folk i helgen, Vegard og Kjersti. Og kost oss, det har vi jammen!

Da de kom med fly fredag kveld, hadde jeg stelt i stand litt god mat. Jeg bakte focaccia brød, som jeg syns er utrolig godt. Og det er jo lite som slår nybakt varmt brød til maten. 

Oppskriften er som følge:

Du trenger: 60 g gjær (eller nesten to poser tørrgjær), 6 dl lunket vann, 2 ts sukker, 2 ts salt , 2 ss olivenolje, 9 dl hvetemel, Frisk rosmarin og havsalt.

Slik gjør du:
Smuldre opp gjæren i det lunkne vannet. Ha oppi sukker, salt og olivenolje. Bland inn melet litt etter litt, til deigen klumper seg og slipper veggen i bakebollen. Kna deigen, og hev den over vannbad i ca 30 min. Finn frem en langpanne, og kjevle deigen ut i denne. Deigen skal være ca 2 cm tykk i langpannen. Lag små fordypninger i deigen med fingeren, pensle den med olje, strø over frisk rosmarin og havsalt. Stekes midt i ovnen i 20 min på 250 grader. 

Bordet er dekket og jeg venter bare på gjestene. Litt godis er satt frem i en liten arvet fløtemugge :)

Sammen med focaccia brødet serverte jeg en thai inspirert kyllingsuppe som jeg har diktet oppskrift på selv.

Denne lager du slik:

Du trenger: 2 løk, 1/2 hvitløk, 2 chili, 1/4 hodekål, Ingefærrot , 2 ts gurkemeie, 2 ts spisskummen, 1 l hønsekraft, 2 bokser kokosmelk, 2 ss soyasaus, 1 lime, 4 kyllingfileter, 2 gulrøtter, 1/2 purreløk og frisk koriander.

Slik gjør du:
Hakk hvitløk, løk, chili og ingefær, og fres det blankt i bunnen av en stor gryte. Tilsett krydder, hønsekraft, kokosmelk, soyasaus og saft + revet skall fra limen.  Ha også oppi kål, gulrøtter og purreløk som er delt i skiver/biter. La det koke lett i noen minutter. Skjær kyllingen i biter, og stek i panne. Ha dette i suppen når de er ferdig stekt. La suppen småkoke i noen minutter til. Tilsett frisk koriander like før servering.

Da gjenstår bare å helle noe godt i glassene, og nyte det hele :)

Håper dere også har hatt en fin helg!


DrømmekontorDa har jeg tatt første steg på veien mot mitt eget lille drømme-hjemmekontor/ hobbyrom :)

Jeg har brukt kontorpult og stol som vi hadde fra før i den forrige leiligheten. Den lille kommoden oppå pulten er et loppisfunn til 20 kr, som jeg har malt sort for å matche pulten. Den stilige bladhyllen har jeg kjøpt på IKEA, og her har både interiørbladene mine og surfemagasinet til kjæresten fått plass. Gardiner er kjøpt inn, men de har jeg ikke fått tid til å henge opp enda. Jeg viser dere dem når de er oppe :)

Enn så lenge er den store bilderammen tom, men heg har en plan for hva som skal inn der...
Jeg syns stolen ble SÅ mye stiligere med denne grafiske puten fra IKEA oppi.  

Jeg liker at kontoret får et litt maskulint preg. Hva syns dere?


Kontor inspoArbeidskrok, hjemmekontor, hobbyrom....ja, vi har tenkt å bruke det ene lille soverommet til dette. Enn så lenge er det bare plassert litt random gamle kontormøbler der inne, men planene, de er på plass. Jeg kunne tenkt meg et kontor/hobbyrom som ligner bildene under. Gleder meg til å sitte her å være kreativ når rommet er ferdig :)

Håper tirsdagen deres er fin!


BeisHei dere, da er jeg tilbake etter en liten bloggpause i helgen. Vi har vært på hytta, og det var deilig. Vi hadde strålende sol hele helgen, og fikk både badet, fisket og dratt på stølen til venninna mi for å grille pølser på bål. Så kos! Men nå er det hverdag igjen, med jobb og arbeid med huset.

I dag har jeg prøvd meg på noe nytt. Jeg har begynt å beise huset. Og vet dere, det er en skikkelig drittjobb! Jeg trodde at å beise og å male var så og si likt, men der tok jeg smertelig feil gitt. Det har jo gått så fint med malingen av huset, og vi har fått ferdig hele garasjen, og den ene siden av huset. Riktig fint blir det, og jeg syns ikke jobben er så ille egentlig. Men denne beisingen er anderledes. 

Vi har altså noen felter mellom vinduene og slikt, som skal beises, for å skape litt liv og blikkfang på huset. Men beisen er så flytende, og uansett hvor godt jeg dekker til lister med plast og teip, sniker den seg liksom inn under likevell. Noe kliss er det, rett og slett. Jeg føler nesten at jeg står å smører flytende sjokolade utover veggen, hehe. Men, det skal sies at jeg syns det blir veldig fint da. Så jeg får nokk bare bite tennene sammen, og gjøre ferdig prosjektet. 

Her er noen bilder av det jeg har beiset i dag:

Hva syns dere? Blir det fint, eller ville dere hatt alt hvitt?


GarnkulerPå jenterommet mitt har jeg hatt noen fine garnkuler i glass (som brukes til fiskegarn). Jeg syns de er så fine, at jeg bestemte meg for å pynte opp i TV-stuen i det nye huset med dem. TV-stuen vår har jo blå innslag i bilder og slikt, så kanskje dette rommet skal få et litt maritimt preg etter hvert? Jeg syns det ble fint, og gleder meg til å se hvordan det blir når jeg tenner stearinlys i lykten ved siden av :)I dag etter jobb drar jeg om min kjære til fjellet og hytta vår, for en langhelg der. Det gleder jeg meg til! Mulig det blir en lite bloggpause i helgen da...

Vi skrives!


Kreativt interiørHva om man kunne ta en helt vanlig gjenstand som alle vet hvordan skal brukes, og bruke den til noe heeeelt annet. Hadde ikke det vært gøy? Vell, det er noen som har gjort akkurat dette, og skapt et helt eget kreativt interiør på denne måten. Bare se på disse bildene her!

Hva med å bruke en gammel skolebenk som bord et sted hvor det er litt trangt...

...eller bruke en gammel dør som bord eller sengegavl....

...en sliten stige som har sett sine beste dager kan bli en meget fin pyntehylle for dine yndlings gjenstander...

...en hvitmalt gammel terassetrapp blir fin som stuebord, og tenk så praktisk for barn å sitte her....eller hva med å bruke en hesjestaur som lampe....

Ja, det er vell bare kreativiteten som setter grenser.

Har dere noen slike morsomme, anderledes og kreative ting i deres interiør? Jeg har lyst å høre om dem!


Til loppe elskereEr det flere enn meg som er glad i dra på loppis? Tenkte meg det ja.
Jeg har lyst å dele en facebookside jeg ble tipset om med dere. På denne siden kan du lese om alle loppemarkeder som kommer i Stavanger området. Er ikke det genialt? 

For å komme til facebooksiden, trykk HER

 


DIY - peace puteGod kveld dere!

Da vi fikk sydd gardiner til stuen, ble det litt stoff til overs. Nå har jeg tatt dette restestoffet og sydd min egen peace-pute i lin. Jeg har brukt gamle knapper fra farmors syskrin til å lage peace tegnet.
Jeg ble kjempefornøyd med resultatet, og syns det ble SÅ fint med en pute som matcher gardinene :) 

Hva syns dere?


BlackballoonHar dere vært inne på den svenske nettbutikken www.blackballoon.se? Her er det SÅ mye fint, og jeg har satt sammen noen inspirasjonscollager til dere. Er dere like fristet som meg?

Ta en titt da vell :)


Pakke i postenI dag har jeg fått pakke i posten fra Hviit, og timingen kunne ikke vært bedre. Jeg har nemlig begynt å bli syk, også er jeg hjemme alene så det er ingen her til å pleie meg (jeg syns litt synd på meg selv i dag). Da var det som bestilt at det kom en pakke til meg som en liten oppmuntring. Pakken inneholdt skåler til det nydelige servicet fra Tine K Home som jeg har ønsket meg. 

Nå skal jeg krype under ullteppet på sofaen, og spise lakrisis i ny skål. Det er god medisin det.

Nam, nam!


Høst betyr innekos og stearinlysDet er syns å si det, men snart går vi høsten i møte. Da er innekos og stearinlys en sikker vinner, og jeg har allerede laget klar noen lysfat på bordene mine. Den hvite rosen har jeg hentet ute på trappen min, hvor jeg har en nydelig liten rosebusk som jeg fikk av kolegaene mine på den gamle jobbe da jeg sluttet der. Etter hvert som høsten kommer blir nokk denne bytet ut med lyng som jeg tar med meg hjem fra hytta.

Det første fatet her er forøvrig et loppefunn, og det samme er de små lysholderne/bordbrikkene i sølv. Da jeg bodde i Oslo syns jeg det var loppemarkeder hele tiden, men her i Rogaland finner jeg ingen. Har noen av dere tips til loppemarkeder i dette området?

Håper dagen deres blir fin!


FotokonkurranseHer er mitt bidrag til fotokonkurransen som Tips og inspirasjon til hjemmet har i disse dager. Temaet er inspirasjon.

For å delta i konkurransen du også kan du gå inn på Tips og inspirasjon til hjemmet sin facebookside, eller www.tipsoginspirasjontilhjemmet.blogspot.no. Lykke til :)


Dette er mitt hjem - fotogalleriHåper alle har en fin søndag!


AmerikakoffertHei alle dere fine!

Husker dere at jeg nevnte at jeg skulle arve en gammel amerikakoffert av morfaren min? Vell, nå har morfar og jeg vært på skattejakt i kjelleren i det gamle huset hans, og hentet frem kofferten. Den er stor og fin :) Men, den trenger helt klart en liten (eller stor) restaurering. I tilegg til kofferten fant vi også noen gamle bilder, og en fikenvin som morfar hadde lagret i 20 år... 

Jeg syns det er utrolig gøy at jeg har fått arve denne kofferten, for den er gammel og kommer med masse historie. Kofferten tilhørte opprinnelig min oldefar, og han og familien kjøpte den da de utvandret/dro til amerika på begynnelsen av 1900-tallet. Kofferten kommer fra New York, og på skiltet fra produsenten står det at den er "unbreakable". 

Jeg gleder meg til å sette i gang med restaurering, og vise dere bilder av kofferten når jeg har gitt den nytt liv. 

PS: jeg kom over en amerikansk hjemmeside som handlet om å restaurere akkurat slike kofferter. Her var det masse gode tips :)


Mine malerierHele mitt liv har jeg tegnet og malt, og jeg er helt og fullt selvlært. I dag tenkte jeg å vise dere noen av mine malerier og tegninger. 

Maleriet "Den blå mannen" fikk jeg inspirasjon til da jeg var på en kunstutstilling i Tyskland for mange år siden. Her så jeg et maleri av en slik blå mann, men jeg syns ikke anatomien var riktig, og det var noe som ikke stemte for meg på dette maleriet. Da jeg kom hjem ville jeg male den blå mannen slik jeg mener at den burde se ut, hehe. Malerier er laget med akryl på lerret. Bildet ved siden av er nå døpt "In a bubbles mind", takk til Linea for navnetips! Dette bildet er laget med akrylmaling, gips og blekkpenn. Jeg har også forseglet bildet med å decopagelakk utenpå.

Dette er to selvprotrett tegninger. Eller jeg har brukt megselv som modell.

Det første maleriet her heter naturlig nokk "My secrets are", og er laget av gips og akrylmaling. Også her har jeg forseglet bildet med decopagelakk. Det neste heter "Isfiske i nord", og er en blanding av akryl og akvarell på tre-lerret.

Det siste bildet her har egentlig ikke noe navn enda, men er laget med akrylmaling på lerret. Har noen av dere navnetips tar jeg imot dem med takk :)

Jeg setter ekstra stor pris på kommentarer og tilbakemeldinger på dette innlegget, da maleriene mine er noe av det mest personlige jeg kan vise frem. Jeg hadde en liten skal, skal ikke med meg selv, men tenkte at jeg bare hopper i det. Kanskje jeg viser dere flere av maleriene mine dersom dere liker disse.

Ønsker dere en fin lørdag!


Bring naturen inn!Ved å trekke elementer fra naturen inn i huset skaper du et lunt, varmt og innbydende interiør, i tilegg til at interiøret og eksteriøret harmonerer. Jeg er veldig glad i denne stilen, og har selv trukket flere naturelementer inn i hjemmet. 

Slik innreder du med inspirasjon fra naturen:

Her er litt inspirasjon hentet fra bloggen til dyktige Elin (http://draumesider.blogspot.no). Dette er en av mine yndlingsblogger, og jeg anbefaler dere å ta en titt!

Jeg har lyst å høre om deres tips til hvordan man kan bringe naturen inn. Tar dere utfordringen?

 


Nytt spraymalingsprosjektJeg har hatt en tanke om hvordan jeg skulle style den nye skjenken min, og en del av planen var å ha noen svarte vaser der med trollhassel oppi. Jeg fant liksom aldri noen vaser som jeg syns passet helt eller som var slik jeg så for meg. Så en dag fant to stk i lilla glass. De passet jo liksom ikke helt inn hos meg da, så jeg var nær ved å gå fra dem i butikken da jeg plutselig kom på boksen min med svart spraymaling. Mon tro om man kunne spraye disse svarte? Jeg tok sjangsen, og før jeg viste ordet av det var jeg i gang med spraymalingsboksen igjen. Og vet dere, jeg syns det ble riktig så bra.

Nå har skjenken fått litt stasj på seg, og det mangler kun noen fine familiebilder i sort/hvitt så er den komplett.

Lurer på hva neste ting som blir sprayet er....


Da fuglen flyttet innVi har fått et kjæledyr...i alle fall nesten. 
Jeg klarte ikke dy meg da jeg var ute å handlet her om dagen og kom over denne lille fuglen på salg. Jeg tenkte at jeg har jo et fuglebur stående på soverommet, og det ville vell vært litt koselig om noen bodde i det. Og slik ble det, fuglen flyttet inn hos oss. Fin ikke sant?

Jeg håper dere har en fin kveld!
 


PutedillaHar du putedilla?

Vell, jeg også! I dag har jeg har lyst å vise dere noen av de putene som bor hos oss, men jeg ser ikke bort fra at flere vil flytte inn etter hvert :)

Disse to putene og teppet er fra GANT, og dem kjøpte jeg til kjæresten min til jul før vi var blitt samboere. Han hadde dem på soverommet sitt da, og nå har han tatt dem med seg til vårt felles hjem.

Dette er puten min i ekte kaninpels. SÅ myk! Denne bor i penstuen.

Her er en pute i flettestrikk som jeg kjøpte på interiørbutikken Hus og Hage i Drammen, og det siste puteinnkjøpet mitt, en "teppepute" fra GANT.

De to første putene her er kjøpt på Kid interiør (ta to, betal for en, det kan vi like), de andre putene er diverse lin puter.

Lurer på hvordan min neste pute ser ut :)