Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

september 2012


Tips og inspirasjon til hjemmetJeg vil si tusen takk til Beate bak facebooksiden Tips & Inspirasjon Til Hjemmet for at hun har valgt å gi bloggen min superhyggelig oppmerksomhet for noen dager siden!

Tips & Inspirasjon Til Hjemmet er en inspirasjonsside på facebook som har nesten 65 000 følgere. På siden legges det ut spennende interiørbilder som inspirerer, konkurranser, linker til fine interiørblogger, og linker og informsjon om forhandlere av forskjellig interiør. Å like denne siden på facebook gir deg mulighet til å komme i kontakt med andre interiør interesserte, og dele tips med hverandre. 

På fredag viste Beate bilder av den nye stingray stolen min på facebooksiden, og flere av dere fant veien til bloggen min på grunn av dette. Tusen takk Beate!

Ta gjerne en tur innom facebooksiden eller bloggen til Beate og bli inspirert du også!Jeg håper alle sammen har hatt en like fin helg som meg!

 


Prosjekt gjenbrukHei alle sammen.

Jeg har et kjempespennende lite prosjekt på gang sammen med handyman Tom (mannen til venninna mi) som jeg har lyst til å fortelle dere om. Tom eier nemlig en nydelig liten støl med ei gammel hytte på. Ved siden av hytta stor det tidligere en liten hytte til, men denne var desverre i så dårlig forfatning at den måtte rives.

Så var det det at vi alle sammen storkoste oss på stølen en fin solskinnsdag i august, da Tom fortalte at han skulle brenne materialene fra den gamle hytta som var revet. HVA, tenkte jeg, skal du brenne de flotte materialene??? Jeg mener, se hvor flotte materialene er på den hytta som står igjen. Treverket har blitt værbitt, og fått en farge som bare naturen selv klarer å skape. Man kan da ikke la en slik skatt gå til spille!!!Bak min kjære kan dere skimte haugen av vakre værbitte, nesten sølvfargede planker fra den gamle hytta. 

Så da måtte jeg altså på med mitt fineste smil, og spørre pent om Tom heller kunne tenke seg å lage en sengegavl til meg av noen av materialene. Og jovisst, det kunne han vell (nevnte jeg at vi snakker om en skikkelig handyman her?). Jeg sendte Tom bildet nede til høyre her, og forklarte at en slik sengegavl ville jeg ha. Dette er sengegavlen til Elin bak bloggen Draumesidene.Nå har Tom vært på stølen og hentet hjem materialer, og jeg venter spendt på det jeg er overbevist om at kommer til å bli den fineste sengegavlen i manns minne. 

Glede seg, glede seg, glede seg!

(Og tusen takk til Solveig som lar meg låne mannen).


London babyDa var det lillelørdag allerede, og jeg er i full gang med å pakke kofferten min, for i morgen tidlg drar jeg til LONDON! Hele lørdagen har vi satt av til shopping, og da skal både klær, sko og kanskje litt interiør godis få bli med meg hjem. Jeg har allerede tenkt meg ut noen interiørbutikker jeg har lyst til å ta turen innom. 

Jeg syns nesten ikke det går an å besøke London, uten å dra innom Liberty. Dette er et magasin hvor du finner både mat, mote, og alt annet du måtte ønske deg, men det er først og fremst interiøravdelingen jeg skal prioritere. Lett er den å finne også da den ligger like ved Reagent Street.

En annen butikk jeg har kjempelyst til dra innom er Anthropologie. Det er ikke mer enn et par år siden denne amerikanske butikkkjeden kom til England, men den har allerede blitt superpopulær og en favoritt blandt interiørfrelste. The Cross har lenge vært en favoritt blandt stylister og trendsettere innen interiør. I denne butikken kan man finne en eklektisk miks av mote, interiør og masse smånips. Jeg håper virkelig det bli tid til en liten tur hit også. Jeg gleder meg til tur, og lover å vise bilder når jeg kommer hjem. Enn så lenge får dere tilgi en liten bloggtørke mens jeg er borte :)


Frk EltonDENNE fine bloggen er det en spennende give away på gang.

Du kan vinne:

Chocolate Fondue, Milk Chocolate & Caramel fra Nicolas Vahè og en eske Coffee Stones. 

Nam sier jeg bare!

Jeg er med, er dere?


Høsten er herEt fargerikt teppe kler skogen til fest
En vinter i vente men høsten er best
En tornado av farger gir sjelen min ro
for her vil jeg bygge
ja, her vil jeg bo 

Naturens stier de skal vi gå
men husk at du alltid litt varsomt må trå
Naturen har krefter i vann og i vind
Så gå ut og se den
med åpent sinn.

Høsten er her for fullt, og vi koser oss inne på kveldene med stearinlys og deilig varm te. Med disse bildene ønsker jeg dere også en fin høstkveld.
Pure perfectionI helgen kom verdens mest perfekte møbel til meg i en kjempestor eske (så stor at den nesten ikke gikk inn døren). Jeg har ventet i 4 uker på den, men er strålende fornøyd fordi det skulle faktisk ta 6 uker før den kom :) To tomler opp til DFU som leverer varene før tiden! Dette møbelet er sensuelt, røfft, estetisk, har nydelige linjer, ja jeg kunne fortsatt i en evighet. Jeg snakker selvfølgelig om Stingray stolen som jeg fikk til bursdagen min. Her kommer et lite bilderas av herligheten:Jeg er hodestups forelsket (ja jeg vet at det er veldig materialistisk av meg), men se på den da!

Er det flere enn meg som er begeistret? 


Vis meg din favorittFlinke Camilla bak bloggen Små øyeblikk med cams har utfordret oss til å vise frem vårt favorittmøbel. 

Denne utfordringen tar jeg på strak arm, og jeg viser gjerne frem min favoritt.Min favoritt akkurat nå er altså betongbordet mitt fra Studio Slettvoll. Jeg elsker røffheten i bordet, sjatteringene i fargen på det, og at det er litt utenom det vanlige. Hva er deres favorittmøbel?

Dersom dere har lyst til å delta i utfordringen kan dere gjøre det HER.


SkattejaktDa er fredagen her igjen da dere. Går ikke ukene utrolig fort?
Jeg startet dagen min med et frokostkurs hos Projure advokatfirma om foreldelsesfrister ved overtakelse av ny bolig. Jeg skal innrømme at det var noe heftig så tidlig på en fredag morgen, men det var utrolig interresant også :) Rett etter jobb dro jeg på skattejakt. Jepp, en skikkelig skattejakt! Det er nemlig antikk og samler messe her i nærheten nå i helgen, og den åpnet kl 5 i dag. Jeg var vell så og si først i køen da dørene åpnet, og jeg fikk virkelig med meg noen skatter hjem. Det som var så fint var at de bare slapp inn noen personer om gangen, så det ble ingen trengsel, og man kunne virkelig få tid til å titte på alt i fred og ro. 

Her er noen bilder fra messehallen, og som dere ser var jeg tidlig ute:Jeg vil ikke vise dere alle skattene jeg fant i dag, men noen av dem skal dere få se nå :)Jeg kom over en knall gul mugge fra Stavnger flint som jeg falt helt for, den gleder jeg meg til å servere iste og lemonade i :) Melkespannet er fra en gård i Telemark, og det kan jeg skrive under på at var et røverkjøp! Jeg fant også noen veldig gamle sarte juletrekuler, og noe annet fint til jul som jeg skal vise dere senere. Jeg syns kulene var helt nydelige, og damen som solgte med dem tipset meg om en ny antikkmesse som skal være om en måneds tid, hvor hun skulle ha med mange flere slike gamle kuler. Mon tro om jeg må ta en tur.....Jeg ønsker dere alle en kjempefin fredag.


Fargepalett soverommetGod torsdag dere!
Både på forrige innlegg og på tidligere innlegg har jeg fått spørsmål om fargen på kontrastveggen vår på soverommet vårt. Fargen er hentet fra et fargekart hos Fargeriket, som heter Halvars favoritter. Kontrastveggen vår er i en farge som heter "Longyearbyen", og de hvite veggene er malt i en farge som heter "Avia", fra samme fargekart. Denne har fargekode FR 1051. Jeg syns alle disse fargene er så nydelige :)


Soverom del 2Hei dere.
Jeg har vært i gang med malerkosten igjen og vært en liten fikser up :) For en tid tilbake viste jeg dere bilder fra soverommet vårt som er under arbeid. Soverommet er fortsatt ikke ferdig, men vi er nokk et steg videre. Jeg har malt nattbordene våre i en fin og litt kald hvitfarge. Nye knotter har jeg også satt på, eller det vil si nye for meg. Knottene er faktisk fra et gammelt kjøkken, og jeg kom over dem på et loppemarked for mange år siden. Jeg syns de var så søte at jeg kjøpte dem alle sammen (og det var ganske så mange). Knottene har ligget i en pose, og vært med meg gjennom ikke mindre enn 3 flyttinger. Endelig har noen av dem kommet til sin rett på soverommet :) Jeg har vell egentlig gått for en litt moderne factorystyle på interiøret i huset, men en liten dæsj romantikk må til likevell. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd selv. 

Slik så nattbordene ut før makeoveren, brunt tungt tre.Jeg har foresten et annet spennede prosjekt på gang på soverommet, det skal jeg fortelle dere mer om senere :)


Fototapet, tommel opp eller ned?I dag tenkte jeg at jeg skulle spørre dere om hva dere egentlig syns om fototapet. Jeg er litt usikker selv, men noen steder passer det jo. Jeg har funnet frem et knippe bilder som jeg syns er stilige, og hvor jeg syns fototapet er helt riktig. Men så har jeg jammen sett mange eksempler på at det ikke er særlig stilig også.

Disse fototapetene er fra Mr Perswall

Disse tepetene er fra EjiffingerHva sier dere til fototapet, tommel opp eller ned?


Drivved inspoDet hender at drivved som ligger å flyter i vannkanten får nytt liv når de havner i hendene på kreative sjeler. De blir til unike møbler, og bare fantasien setter grenser for hva disse vakre værbitte naturmaterialene kan brukes til. Det handler vell bare om å se mulighter, gjør det ikke? 
Jeg har satt sammen et lite inspirasjonsinnlegg, og håper at du lar deg inspirere og fasinere.

Bildet er lånt fra www.hjemmekjr.blogspot.no

Bildene er lånt fra www.sivssanser.blogspot.no og regineskreativiteter

Bildet er lånt fra www.nettiii.blogspot.noJeg syns denne siste kisten her er så søt, og jeg kunne godt tenkt meg denne. Og jeg er helt enig også, man kan virkelig gjøre alt bare man har riktige sko :)


Jeg vil presentere din blogg!Hei dere.
Jeg er imponert over alle de flotte interiørbloggene som finnes der ute. På min facebook side 
http://www.facebook.com/Statementsblogg kan dere nå legge igjen adressen til deres interiørblogg. Den vil da bli lagt i et eget album som heter "deres blogger". På denne måten vil mine lesere bli tipset om deres blogger, og vi får spre det glade  interiørbudskapet til enda flere. Er dere med? 

Kommenter bloggadressen deres HER da vell :) Dersom dere liker facebooksiden i tilegg vil alle som dere har som venner på facebook også kunne se dette, og dermed er jungeltelegrafen i gang. 
Heia NorgeJeg har vært på loppemarked, endelig! Jeg trenger liksom en liten dose loppemarked med gjevne mellomrom. Loppisen var på grendehuset i bygda jeg har vokst opp, så jeg møtte på både den ene og den andre av gamle kjente. Desverre fant jeg ikke så mange skatter denne gangen, men noen store Norgesglass fikk bli med meg hjem. Disse har flyttet inn på kjøkkenbenken min, og inneholder nå pasta, ris og mel. 

Jeg fant også denne fine lille flasken, med proselenskork. Jeg vet ikke helt hva jeg ska bruke den til enda, men ser for meg at den blir søt med litt rød saft oppi og et sugerøer :) Eller så kan jeg bruke den til å ha melk i, eller en blomst. Vi får se.

Regner med at det blir flere loppemarkeder i tiden fremover, for høsten er jo loppetid :) 


Forening med fine jenterHei dere.
I går kveld hadde jeg forening hjemme, og det var stas. Jeg lurer litt på om forening er et litt sånn rogalandsfenomen, for her er det slik at alle damer er med i en forening. Har jeg rett? For dere som ikke vet hva forening er, så er det rett og slett at man samles en damegjeng, også spiser man, prater, og gjerne holder på med litt håndarbeid. Det skal sies at vi har lagt foreningene til fredager, så da koser vi oss gjerne med litt god vin og sitter ved bordet lenge. I går ble vi faktisk sittende der hele kvelden, så hobbytingene kom aldri frem. 

Her er bordet dekket før jentene ankom.

Jeg er veldig glad i å lære meg å lage nye matretter, og i foreningen serverte jeg general Tso chicken. Oppskriften har jeg lært meg gjennom youtube. Vell og merke var videoen der på kinesisk, så det er mulig at jeg har bommet litt på noen av ingrediensene da jeg prøvde å lage en norsk tolkning av retten. Men den ble i alle fall veldig god, og smakte slik som jeg husker at den skal smake. Dersom dere har lyst til å prøve dere på denne retten er oppskriften slik (til to personer):

Du trenger: 2 kylling fileer som er skjæresi biter, 1 egg, hvetemel, olje til frityr, vårløk, hvitløk, chili, ingefærrot og sesamfrø. Til sausen trenger du: 1 stor kopp kyllingkraft, 2 ss riseddik, 3 ts sukker, 1 ss hoisin saus, 1 ss sesamolje, 2 ss soyasaus og 2 ts maizenamel.

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene til sausen, og sett dette til siden. Knekk egget over kyllingen, og bland godt. Snu hver kyllingbit i hvetemel. Varm ojlen i en gryte, og når det bobler rundt en tresleiv er ojlen varm nokk til å fritere kyllingen. Friter kyllingbitene til de er gyllenbrune, og legg dem på et kjøkkenpapir til tørk. Skjær opp vårløk, hvitløk, ingefær og chili, og stek dette i olje i noen minutter. Tilsett sausen og kok til sausen tykner. Ha i kyllingen og bland godt. Strø over litt sesamfrø og rå vårløk før servering. 

Jeg pleier å servere denne retten med ris til :)

Til dessert laget jeg gulrot muffins. Dette prosjektet var egentlig ikke helt vellykket, da røren hevet så mye i ovnen at den rant ut av formene, og det ble kakedeig i hele stekeovnen min... Ja,ja, noen av dem så i alle fall noenlunde ok ut, og smaken var helt fortreffelig. Det er forresten utrolig hvor mye skade man kan skjule med litt krem også :)

Den fine kjæresten min hadde kjøpt nydelige hvite roser til meg til å pynte bordet med. *Elsker roser*

En utrolig hyggelig kveld ble det,og jeg gleder meg allerede til neste forening :) Håper dere også hadde en fin fredag. Hva skal dere i kveld forresten?

 


JobbfinDet er viktig å føle seg fin på jobb, og i mitt yrke er det klassiske antrekk som fungerer. Jeg har invistert i noen fine sko og en veske for å gjøre mine jobbantrekk komplette. Sort fungerer til stort sett alt, og ved å legge litt ekstra penger i ekte skinn med god kvalitet, har du sko og veske som varer lenge! Jeg er kjempefornøyd.

Har dere jobber hvor dere må kle dere på en spesiell måte?

Jeg har forresten lagt til en liker knapp under innlegget og øverst i bloggmenyen min, og blir kjempeglad om akkurat du har lyst til å like  innlegget eller bloggen min :)


Bord dekk deg!Hei dere.
Jeg har lekt meg litt med borddekking i dag, og latt meg inspirere av høst og vinter. Materialene og kontrastene mellom dem spiller hovedrollen i borddekkingen, sart mot røfft, industielt mot natur, mykt mot hardt....

Likte dere det?


Det lille gjesterommetHei godtfolk!
Da begynner det å bli lenge siden jeg har vist dere ett nytt rom fra huset vårt. I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere noen bilder fra det minste gjesterommet vårt. Her har jeg valgt å ha en litt maritim stil, og grunnen til det er at jeg fant et fint stoff som jeg ville sy gardiner av. Tilfeldigvis var det båter på dette stoffet, og da var det jo bare å fullføre stilen da :) Den hvite kommoden fant jeg på et bruktmarked på Birkelunden i Oslo, og den ble min for den nette sum av 300 kr. Kommoden var opprinnelig i mørkt tre, og jeg har pusset og malt den selv. Dette rommet er så luftig å fint, for det har et stort vindu, og det er veldig høyt under taket.Så får vi se da, om dette rommet kanskje blir et barnerom en vakker dag :)


"Nøtteblanding"....eller Tarzan-miks som far i huset har valgt å kalle den....

 

 

 

 


If you chase two rabbits you will catch none...Jeg koser meg med smak av lakris....håper dere har en fin kveld også!


HedersplassenI TV stuen vår i andre etasje har strikketøyet mitt fått hedersplassen. Skjenken er viet til farmors gamle syskrin, trådsneller og en stoooor kurv med garn og små prosjekter. Og jeg syns det har blitt så koselig! Også er det så lett å ta frem, og jobbe med prosjektene mine når dem er så lett tilgjengelige :) 

Tusen takk til mor som ga meg den fine kurven i innflyttingsgave!


Frøken heldig har vært heldig igjen!Ja, det er vell ikke annet å si enn at jeg er heldig. For se hva jeg har fått av far. Denne te-kannen og sukkerskålen har han arvet fra sin farmor, altså min oldemor. Og nå har han gitt dem videre til meg. Er de ikke utrolig søte? Jeg er veldig glad i å ta slike gamle ting i bruk, i stedet for at de bare skal stå å støve ned i skapet. Nå gleder jeg meg til å servere te til mine kjære. Kanskje allerede til fredagen, da jeg skal ha jentene over på forening :) 

Hvordan er deres lørdag formiddag? Og har dere noen hyggelige planer for kvelden?


Something blueJeg vil male dagen blå, 
med en solskinnsstråle på.
Velge lyset fremfor skyggen,
gi meg selv et dytt i ryggen,
tro på lykken og på hyggen.
Jeg vil male dagen blå. 

Jeg har atså invitert noen blå detaljer inn i TV stuen min, og finfint ble det. For meg er blått en beroligende og stille farge som får meg til å slappe av. Kanskje en av mine favorittfarger faktisk! 

Hva er deres favorittfarge?


Typographic printsSom jeg har vist dere før ønsker jeg meg veldig en plakat fra Andy Warhol med teksten "I like boring things". Jeg har satt en designbutikk her i Sandnes på saken, og de har lovet meg å trylle frem (skaffe) en slik plakat til meg. I mellomtiden nyter jeg litt annen grafisk inspirasjon. Disse grafiske printene er laget av blandt annet Therese Sennerholdt.

Jeg har forresten prøvd meg på å lage mine egne hjemmelagede prints, viser dere når de er ferdige :)Wallstickers derimot er en trend jeg ikke er glad i! Den trenden kommer i alle fall aldri inn i mitt hjem....hehe. Ønsker dere en finfin dag!


JærstrendeneAlle som har besøkt Jærstrendene vet at disse strendene er intet mindre enn fantastiske. Og i strendenes ånd har jeg laget et lite inspirasjonsinnlegg om nytelse på stranden. På grunn av flytting, maling, besøk, ny jobb og mye praktisk som måtte gjøres har vi desverre ikke fått til en eneste deilig dag på stranden i sommer. Det syns jeg er litt trist. Men jeg satser på mange gode muligheter fremover og til neste sommer, hvor vi kan ta med oss lykter, minigrill, tepper og puter og lage en deilig piknik på stranden.

Bildene er hentet fra potterybarn, Impressionen og West Elm.Kanskje det er Thailandsturen vi akkurat har bestillt oss som gjør at jeg er i strand-inspirasjon-modus i dag :) Ha en fin dag da dere!


Give away hos DraumesideneDet finnes utrolig mange flotte interiør blogger, og jeg har mine klare favoritter. En av dem er bloggen til dyktige Elin som du finner HER. I disse dager har Elin en liten give away gående på bloggen sin, hvor man kan vinne nydelig sengetøy fra BeachHouseCompany. For å bli med på give awayen må du legge igjen en kommentar på konkurransen på bloggen hennes, hvor du svarer på to spørsmål:

1. Hvor henter BeachHouseCompany inspirasjonen sin fra?

2. Hva er din favoritt interiørbutikk?Meld dere på da vell! Det har i alle fall jeg gjort :)


Flor og fjæreDet har seg slik at jeg har verdens beste kjæreste, og på bursdagen min hadde han virkelig gått all in for å lage en fantastisk dag for meg. Etter at jeg var ferdig på jobb tok han meg med til en liten tropisk øy utenfor Stavanger som heter Flor og fjære. Og jeg skal fortelle dere at jeg virkelig elsker blomster, så dette var helt perfekt. Denne øya er dekket av blomster og planter fra hele verden, og det er som å komme til et fantasisted. Etter en liten omvisning på øya nøt vi en deilig tre retters middag, før vi fikk tid til å utforske øya på egenhånd. Vi ble faktisk værende her helt til sola hadde gått ned. 

Her kommer et lite bilderas fra min fantastiske dag:

Tusen takk kjære, jeg elsker deg!


The luckiest girl in the worldPå fredag hadde jeg bursdag, og da ble jeg vekket tiiidlig, tidlig av samboeren min. Han stod der med en stor innpakket flyttekasse som var bursdagsgaven min. Dette var selvsagt en lurepakke, for inni esken lå et innpakket kort som så slik ut, og med en tekst på baksiden:Oh yes folkens, gaven min var en Stingraystol! Jeg tror jeg glemte å puste et lite øyeblikk der da dette gikk opp for meg. Tenk at jeg skal bli eier av dette vidunderlige, elegante, sensuelle og rå møbelet. Jeg har allerede begynt å planlegge hvor den skal stå, men for å si det slik, passer den ikke inn skal jeg med glede ommøblere stuen for å tilpasse stuen til stolen...hehe. Nå teller jeg bare ned dagene til stolen kommer (den har 6 ukers leveringstid).

Er jeg verdens heldigste eller?


Det er på tide, på tide, på tide.........å gjøre huset i stand til gjester og bursdagsfeiring! Vi skal feire bursdag, og får besøk av familie både i dag og i morgen kveld. Jeg gleder meg! I tilegg til å rydde og vaske, har jeg dekket et fint bord til kveldens selskap. Jeg må forresten fortelle om dette fantastiske lyset fra Tine K, med duft av fiken. Dette lyset lukter helt fantastisk, og jeg anbefaler alle å ha et slikt hjemme!


Jeg tenkte jeg skulle vise dere hva vi skal ha til dessert i kveld også. Jeg har laget hjemmelaget panacotta, og se de søte glassene panacottaen skal serveres i! Disse fant jeg på kremmerhuset, og de bare måtte bli med meg hjem. Jeg har gledet meg til en anledning til å bruke dem :) Panacottaen serveres med bringebærsaus...nam,nam.Til middag blir det viltgryte, dessert blir som sagt panacotta, og til kaffen etterpå blir d nybakt gulrotkake. Nå gleder jeg meg bare til gjestene kommer!

Håper kvelden deres er fin!