Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

oktober 2012


Sweedish delightJeg er fullstendig bergtatt!
Bergtatt av en liten leilighet på bare 50 kvm som er til salgs i gamlebyen i svenske Malmø. Jeg elsker alt med den, fra fargekombinasjonen hvitt / rå brun, røffheten, lyset, ja jeg kunne fortsatt og fortsatt. Leiligheten fremstår som åpen og romslig til tross for den faktiske størrelsen, og grunnen til det er den ekstra takhøyden, og at mye naturlig lys strømmer inn fra flere kanter. Dette er virkelig en drømmeleilighet i byen spør du meg! 
Da gjenstår det bare å si: NYT BILDENE! 

Do you love it to?


MISSONI HOME

Jeg må innrømme at jeg har falt litt for denne serien fra Missoni. Det er kanskje på grunn av den høstlige fargekombinasjonen at jeg liker den så godt, jeg vet ikke. Prisene er selvfølgelig litt stive, og jeg vet ikke helt om dette hadde passet inn i mitt hjem, men jeg får dem liksom ikke ut av hodet likevell. Det hjelper vell ikke at jeg går forbi en butikk som har puff og pute fra netopp denne serien i utstillingsvinduet, hver dag når jeg går fra jobben og bort til der hvor jeg parkerer bilen. Men det er vell lov til å drømme, er det ikke?

Hva sier dere da, tommel opp eller ned til denne Missoni Home kolleksjonen?


Hallways that I loveHva med litt torsdags-inspirasjon hvor gangen står i fokus? Disse flotte bildene får i alle fall meg til å drømme...

Det første bildet er tatt av Maria Reme for BoligPluss og det andre er tatt av Jonas Lundberg for BoligPluss.De to neste bildene her er jeg ikke sikker på hvem som har tatt, men jeg lar meg inspirere av begge de to stilene.God torsdagskveld da dere!


Norges vakreste hjemHer er det altså, hjemmet som er kåret til Norges vakreste hjem 2012. Magasinet Bolig Pluss kårer dette hvert år, og jeg må si vi har en verdig vinner her. Dette hjemmet som tilhører Monica fra Lillestrøm oser av personlig sjarm, kreative løsninger og varme. Selv om det selvfølgelig er noen ting jeg ikke ville hatt selv, må jeg innrømme at alt i alt er kanskje dette virkelig Norges vakreste hjem. Huset er totalrenovert av familein som eier det, men de har likevell klart å bevare sjelen til det gamle huset. Så hva sier dere, er dere enige i at dette er Norges vakreste hjem?

Bildene er tatt av Sveinung Bråten for Bolig Pluss:

Dersom du har lyst til å se flere bilder av dette flotte hjemmet, kan du gjøre det HER.


Work in progressGod søndag kveld tl dere. Her på bloggen har det vært litt stille i det siste, men det betyr ikke at det ikke skjer ting. Tvert i mot skjer det store ting på Storasteinen. Vi er nemlig i full gang med å fikse tomta vår, slik at den blir like fin som huset. Det første som er gjort er å legge beleggningsstein i gården, og i garasjen, samt å bygge opp noen bed ved inngangspartiet. Jeg gleder meg allerede til å plante noen små trær eller busker her. Vi har ikke helt bestemt oss for hva vil ha, men siden jeg har en tante som er gartner, kan kanskje hun gi meg noen gode tips :) Dersom noen av dere også har tips om fine små trær, pyntegress ol. så tar jeg imot dem med takk!

Her er noen bilder av hvordan det så ut hos oss før vi begynte å jobbe med tomten, og inngangspartiet:Slik ser det ut i dag:Det kommer flere bilder fra resten av toten etter hvert som ting tar form. Stay tuned :)


FREAULEIN-KLEINJeg har kommet over en helt fantastisk inspirerende blogg som jeg har lyst å tipse dere om. Desverre er denne bloggen på tysk, noe som betyr at jeg som ikke kan tysk kun kan la meg inspirere av bildene damen bak bloggen legger ut. Men til gjengjeld er bildene noe for seg selv. Her snakker vi sukkertøy for øyet! Dette er vell egentlig en matblogg, men bildene er et hvert desigblad verdig spør du meg. 

Dersom dere har lyst til å ta en titt, klikk på denne linken og nyt!

http://fraeulein-klein.blogspot.no/For en herlig høststemning disse bildene gir meg...


Home & Cottage candyGod søndag formiddag, har dere hatt en bra helg så langt?
Jeg har hatt en kjempefin og avslappende helg, med bare kos og gøy og ingen arbeid og plikter. Det er jammen deilig av og til. Jeg har vært i jentefest med damene i gaten her vi bor "Lyckliga gatan" som vi kaller det, jeg har vært på kafé med ei venninne, og hatt middag på god restaurant. Nå står jeg over grøtgryten og koker risengrynsgrøt, som vi skal kose oss med om en liten time når mor og Kalle kommer på besøk :) Jeg har vokst opp med tradisjonen risengrynsgrøt kl 12 hver lørdag hjemme på gården, og syns det er så koselig. Det er egentlig en tradisjon jeg har lyst til å ta opp igjen her i huset, bare at da skal det være søndag i stedet :) 

Anyway, det jeg egentlig ville dele med dere i dag (før jeg pratet meg bort), er at Home & Cottage kommer med ny høstkatalog til neste uke. Jeg regner med at det er flere enn meg som er spendte på den? Jeg har lagt med en liten smakebit fra den nye katalogen, og jeg må si at fargepaletten faller veldig i smak hos meg i alle fall. For mer informasjon om den nye katalogen, klikk HER.


Høst-stemning på StorasteinenSkarp høstluft, blå himmel og sol, slik har dagen i dag vært på Storasteinen. Med disse bildene av huset som soler seg ønsker jeg dere en fin lørdagskveld :)
MugtailHei dere!
Jeg har funnet frem Mugtailsa mine som jeg liker så godt. Jeg syns liksom ikke at disse passer så bra inn i sommerinteriøret, men nå som høst og vinter står for dør passer dem perfekt. Jeg bruker dem til å tenne lys i, og syns det er så fint å se hvordan motivene kommer frem. Jeg har elger på begge mine Mugtails, men skulle gjerne hatt noen flere med andre dyr på også :)Hva syns dere, liker dere Mugtails?


Groenenberg KlaaswaalGod ettermiddag, har dere kommet dere hjem fra jobb? 

Det surt og kaldt ute, og jeg skal i alle fall fyre i peisen i dag. I den anledning tenkte jeg at jeg skulle vise dere den flotte vedkurven min. Den er en gammel eplekasse fra Nederland fra 1959. Er den ikke bare superfin som vedkurv? Jeg elsker grovheten den bringer med seg. Kanskje dere også får lyst til å fyre i pesen når dere ser disse bildene :)Knitre, knitre i peisen hilsen meg....


TOLIX LOVEHei, og riktg god søndag!

Dagens inspirasjon skal handle om en stol som ligger mitt hjerte nær, nemlig Tolix-stolen. Tolix-stolene er både tidløse, pene og praktiske, og det enkle designet på dem gjør at de passer inn i et landlig hjem like godt som et minimalistisk hjem. Eller som hos meg, et hjem med et hint av factorystyle. Det som er så flott med disse stolene er at de kan fås i utrolig mange forskjellige farger, og de finnes også i forskjellige utførelser. Både med og uten armlener, som stol og som taburett. 

Se for eksempel på disse spreke fargene:Her er en oversikt over alle fargene Tolix kan levers i:Så må vi selvfølgelig ha litt Tolix inspirasjon (disse bildene er hentet fra forskjellige nettsteder som selger Tolix-stoler):

Den rådyktige dama bak bloggen Tyrifryd har noen prakteksemplarer av Tolix i sitt hjem (se det første bildet under) som i alle fall får meg til å smelte...Og til slutt må jeg jo vise dere noen av mine Tolixer. Hos oss har Tolix flyttet inn både i spisestuen, på soverommet og på det ene gjesterommet (man må vell ha en designstol i hvert rom, må man ikke?.....) Stolene som dere ser her er galvaniserte og er i fargen Brut Vernis Brilliant. Jeg må også fortelle dere at jeg i all hemmelighet går å drømmer om en knall gul Tolix til å ha på enden av spisebordet vårt, for det ville jo matchet så bra med den knall gule muggen jeg kjøpte på en antikkmesse nylig. Og tenk så deilig å friske opp med noe knall gult nå når de mørke årstidene står for tur :)
Jeg håper dere har en deilig søndag, og at været er bedre hos dere enn hos meg. Vi har så lyst å dra ut på tur til et sted som heter Månafossen ser dere, men det slutter jo bare ikke å regne. Jaja, jeg får vell vaske bad i stedet da... 


Min spa-soneHar jeg drømmebadet? Vell, kanskje ikke drømmebadet akkurat, men i alle fall et bad jeg er fornøyd med, og hvor jeg kan senke skuldrene og bare nyte litt meg-tid. Tidligere har jeg bare vist dere bilder fra gjestebadet vårt, men i dag vil jeg vise dere hovedbadet som hører til soverommet vårt. Min egen lille spa-sone. I den romslige dusj-nisjen flyr minuttene alt for fort, myke håndklær omfavner meg når jeg kommer ut og skuffene inneholder kremer som lukter godt.

NIB har valgt netopp bad som tema for sin oktoberutfordring, og jeg tenkte som så: Dette var jo et godt påskudd for å vaske badet, og igjen minne meg selv på hvor heldig jeg er som har det så godt der jeg bor. Derfor deltar jeg i utfordringen med disse bildene:

Dersom du har lyst til å delta i utfordringen kan du gjøre det her.


HøststemningDance like nobody`s watching, love like you`ve never been hurt. Sing like nobody`s listening, and live like it`s heaven om earth......

Høsten er her, og naturen har skiftet til sin fineste festdrakt i farger av rødt, gult og orange. Man kan jo velge å mislike denne årstiden, da det blir mørkere ute, luften er skarpere og vind og regn gjør sin ankomst. Eller så kan man omfavne den. Nyte alle de vakre fargene, kjenne friheten som skarpe vindkast har med seg, kose seg med te og stearinlys på kveldene og fyre i peisen for første gang på lenge. Jeg liker høsten jeg, så hos meg er den hjertelig velkommen! Jeg har til og med invitert litt av høsten inn i huset vårt, med epler som far har plukket til meg på gården, lyng og kvister. Med disse høstbildene deltar jeg i bloggutfordringen som Tips og Inspirasjon Til Hjemmet har gående i samarbeid med Multitrend. Dersom jeg skulle være så heldig å vinne ønsker jeg med denne flotte kjøkkenmaskinen fra Assistent i komplett hvitt eller basic sort som premie (krysse fingrene) :)Nå skal TVen nytes sammen med min kjære. God kveld til dere :)


PyntefuglerI år skal vi feire julaften for første gang i det nye huset vårt, og det gleder jeg meg stort til. Vi får besøk av verdens beste familie, og da må huset selvsagt pyntes. Jeg har falt helt for å bruke slike gammeldagse små fugler som julepynt. Desverre er de ofte dyre, dersom man skulle være så heldig å komme over dem på et bruktmarked. Jeg har to slike gamle fugler, som jeg har kjøpt på en antikkmesse, også har jeg fått tak i noen nye slike, som er laget for å ligne på de originale gamle fuglene. Jeg vet også om en liten bruktbutikk her i Sandnes hvor jeg skal prøve lykken når julen nærmer seg. Damen som driver butikken har lovet meg å holde dem av dersom hun skulle finne noen fugler (butikken er som et skattekammer, så hun som eier den vet ikke helt hva hun har...hehe). Jeg viser dere bilder når jeg får fuglene mine på plass :)