Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

november 2012


Minner om GIVE AWAYTitter innom bloggen for å minne dere om give awayen jeg har gående :)Frist for å delta er 30. november, og trekning vil skje en av de første dagene i desember!

For å komme til give awayen trykk HER.


Oh deer!Si hallo til mitt nyeste husdyr, hjorten Alfi. Han ønsker deg en fin dag :)


Så enkelt kan det gjøresDa er det søndag igjen, og en litt slapp en som sådan hos oss. I går var det hæla i taket i dobbel 30 årsdag, og sent ble det. Men selv om energien ikke er på topp i dag, tenkte jeg likevell at jeg skulle vise dere en kjempeenkel DIY, som passer perfekt dersom dere har lyst til å sysle med noe ikke krever for mye. Dette passer jo også perfekt til å gjøre sammen med barn :)

Jeg har rett og slett limt dekorativt papir på fyrstikkesker. Det er bare å måle opp og lime på, og fyrstikkeskene blir så mye finere. 

God søndag til dere!


Bare en liten hilsen....God formiddag!

Jeg har vært litt på jakt etter noen fine sorte papirstjerner en stund. Det har jo blitt så populært å pynte med papirstjerner, og "oppskrifter" for å lage stjerner selv er å finne over alt på nettet. Desverre så har ikke jeg fått helt til å lage disse selv, så lykken var stor da jeg kom over nettbutikken til bloggen Keiserens nye trær. Her var det akkurat slike stjerner som jeg har jaktet på, og jeg klikket hjem noen. Også må jeg jo skryte litt da, for stjernene dumpet nemlig ned i postkassen min allerede dagen etter. Og sammen med stjernene lå denne lille hilsenen fra Keiseren :) Det var jo bare så hyggelig, og denne lille hilsenen her gjorde opplevelsen med å handle i nettbutikken veldig bra. Slik får man lyst til handle flere ganger av :) 

Nå er fine sorte stjerner på plass i finstuen min, sammen med litt annen diskre julepynt. Det fine printet bak stjernen er det Mrs. Hardy som har laget, og dette var en gave jeg fikk av henne når vi var å juleverksted. I kveld skal vi dobbel 30 årsdag til bror og svigersøster, og det gleder vi oss veldig til. Mens jeg skriver dette innlegget baker jeg min spesial gulrotkake for anledningen. Håper den blir vellykket!

Hva skal dere i kveld da?


Guess what - DIYEr det noen som kan gjette hva dette skal bli? Tadaaa....en juleløper til betongbordet mitt. Linstoffet er kjøpt hos Kreativ, og julebåndet er fra Søstrene Grene. Hva syns dere?Jeg er veldig inspirert om dagen til å lage ting selv. Jeg har kjøpt inn litt mer av dette linstoffet, og tenkte å sy en pute også som matcher løperen :) Jeg syns det er fint med litt diskre julepynt, og også julepynt som ikke er masseprodusert. Er det flere enn meg som er i DIY-humør om dagen?

Jeg ønsker alle mine lesere en fin fredagskveld, og må også takke dere alle sammen for alle de fine kommentarene dere legger igjen på bloggen min. Jeg blir så glad, og setter pris på dem alle som en :) 
Så denne hilsenen er til dere:Emmas Hvite Borg og juleverksted hos Mrs HardySiden jeg er i sånn give away modus om dagen, tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om en flott give away til :)

Denne er i regi av bloggen EMMAS HVITE BORG, og er i samarbeid med butikken Ruth & Rudolf....hihi, så søtt navn!

Klikk på bildet under for å komme til konkurransen :)

 

Nå står jeg forøvrig og lager risengrynsgrøt som vi skal kose oss med her hjemme nå snart, og ja det er en baktanke... Jeg tenker nemlig at risengrynsgrøt skal få meg i akkurat den riktige julestemningen før jeg skal avgårde på juleverksted hos superflinke MRS HARDY senere i kveld. Jeg er så spendt på hva vi skal lage, og jeg gleder meg masse til å møte andre interiørgale damer :)

Klikk på bildet under dersom du har lyst til å ta en titt på Mrs Hardy-bloggen. Jeg anbefaler dere....

Kanskje jeg til og med viser noe av det vi lager i kveld her på bloggen etterhvert (gitt at jeg klarer å lage noe som ser sånn noenlunde OK ut da).

Ha en fin kveld alle sammen....


GIVE AWAYHar dere hørt om KULL

KULL er en nydelig interiørbutikk dere finner du på Tvedtsenteret på Forus i Rogaland. Her finner du alt hva et kvinnehjerte kan begjære, og enda litt til. Høyprofilerte merkevarenavn kjennetegner butikken, de blide damene som jobber der brenner for det de jobber med, og ikke nok med det....de har til og med kaffen varm når du kommer! 
I samarbeid med KULL har jeg gleden av å sette i gang en spennende give away her på bloggen. 

En heldig vinner vil få en flott premie som består av kjøkkenhåndkle og to serviettring-stjerner som også fungerer som bordkort fra by nord, og en kjempestilig Geometry Cup fra ferm living. KULL jentene legger også med en liten personlig hilsen til den heldige vinneren.

Her er noen av de flotte juleproduktene KULL har fått inn i butikken nå. Er ikke de små dyrene fra by nord til å henge på juletreet bare helt herlige? 

Jeg skal gi bort den lille krabaten dere ser under til høyre til en heldig trøstepremie-vinner :)  Da lurer dere sikkert på hva dere må gjøre for å delta i konkurransen? Det dere må gjøre er å tjene lodd for å være med i trekningen. Lodd tjener du på følgende måte:

1. Lik KULL på facebook = 1 lodd

2. Lik STATEMENTS på facebook = 1 lodd

3. Del give awayen på din facebookside (med link til konkurransen) = 2 lodd

4. Del give awayen på egen blogg (bruk det første bildet) = 2 lodd

Det er altså mulig å tjene 6 lodd totalt. Husk å skrive i kommentarfeltet på denne konkurransen hvor mange lodd du har tatt, og for hva. Skriv også mail adressen din slik at jeg kan kontake deg hvis du vinner. Fortell gjerne hvorfor nettopp du ønsker deg denne gaven :)

Fristen for å delta er 30. november 2012. 

 

LYKKE TIL ALLE SAMMEN!


Mens vi venterVenter, det gjør vi!
Og det er selvsagt julen vi venter på. 

Mens vi venter koser vi oss med lange helge-morgener med kako, håndarbeid, lyng og deilig sengetøy. Inspirasjonssiden Tips & Inspirasjon til hjemmer har utfordert oss til å vise hva vi finner på for å få tiden til å gå mens vi venter på den herlige julen som står forran oss. Jeg viser med glede fram førjuls soverommet mitt, og helgens herlige vente-kos :)

Med dette bildet deltar jeg i konkurransen "Mens vi venter" i regi av:


For å besøke Tips & Inspirasjon til hjemmet trykk HER.

Også slenger jeg med litt mer inspirasjon også, siden jeg syns det er så innmari koselig på soverommet vårt akkurat nå...

Dersom jeg skulle være så heldig å vinne denne flotte konkurransen er førstepremien levert av Perfect Home, og har en verdi på hele 3096kr.


For å besøke hjemmesiden til Perfect Home trykk HER.

Andrepremien er levert av Dofta, og er et gavekort til en verdi av 3000kr.


For å besøke hjemmesiden til Dofta, trykk HER.

Wish me luck!


COLA KAKERI dag har jeg bakt årets første julekaker, og nå lukter det nydelig i hele huset her. Kakene jeg har bakt er for meg julekakene med stor J, for de er en sort som jeg husker at farmor alltid pleide å lage til jul. *Ah minner*.  Farmor kalte kakene for cola kaker (selv om de absolutt ikke inneholder Cola). Jeg er ikke sikker på om det faktisk er det disse kakene heter, men for meg vil det i alle fall altid være cola kaker :) Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere, da jeg anbefaler disse kakene på det varmeste, dem er helt gudommelig gode!

300 gr smør
300 gr sukker 
450 gr hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts natron
6 ts mørk sirup

Til å pynte kakene trenger du perlesukker, kanel og hakkede mandler.

Rør sammen alt det tørre i en stor bakebolle. Ha deretter oppi smør, og smuldre dette godt. Her er rene og pene hender det beste verktøyet syns jeg. Tilsett til slutt sirup, og elt godt til du får en fast deig. Jeg bruker indusjonstoppen min som underlag når jeg elter, da det er så enkelt å greit å vaske den etterpå :) Lag en tykk pølse av deigen, og del den deretter i fire like store deler. Rull så fire tynne pølser av bitene (pølsene skal være like lange som stekebrettet ditt). Klem deretter ut deigen med fingrene slik at du får to rektangler som vist nedenfor. Strø på perlesukker, kanel og hakkede mandler. Nå er kakene klare for å steke. De skal stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Når kakene er ferdig stekt, tar du dem ut og setter dem til avkjøling. Etter ca 1 min kan du dele dem opp i passe tykke staver. Avkjøl videre på rist. Kakene er myke rett etter at du tar dem ut av ovnen, men etter hvert som de avkjøles stivner de.Da gjenstår det bare å nyte ferske kaker sammen med et deilig glass melk :) Jeg har nesten kommet i julestemning jeg nå, og det lukter liksom jul i hele huset. Håper jeg har klart å friste dere også til å prøve å lage farmors cola kaker :)

Jeg ønsker dere alle en fin lørdagskveld i høstregnet!


SWEET NOVEMBERJeg ønsker mine fine lesere den skjønneste november kvelden med disse inspirasjonsbildene...Bildene er lånt fra OiSoiOi.


It´s a wooden dreamHusker dere at jeg fortale dere om det spennende prosjektet vi hadde på gang på soverommet vårt? Det med den hjemmelagde sengegavlen fra stølen som måtte rives? Du kan lese om prosjektet HER.
Nå er altså sengegavlen vår ferdig og på plass på soverommet, og den er bare helt rååååååå! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd for å si det slik! Tom som har laget den har virkelig gjort et nydelig stykke arbeid, og det er kjempestas å ha noe som er så unikt. Også er jeg sikker på at gavlen bringer med seg en hel masse fine drømmer til meg, siden treet er så gammelt og spekket med historie. 

Her kommer et lite bilderas av den flotteste sengegavlen jeg vet om....Flott, eller hva?


Speil, speil, på veggen derHar dere en fin søndag?

Jeg måtte bare innom for å vise dere overraskelsen jeg kom hjem til i går (etter at jeg hadde vært på en samling med jobben på dagen). Mens jeg var borte hadde kjæresten min vært ute å handlet noe han viste at jeg ønsket meg. Så da jeg kom inn døren til stuen stod et stort flott industrielt speil på den lille skjenken vår ved peisen. Rammen er i sort jern, og med antydning til rust noen steder. Jeg har ikke vært helt fornøyd med speilet vi har hatt på skjenken før, fordi det har vært ganske lite, og med sølvramme. Så har jeg prøvd meg frem med å flytte det kjempestore speilet vi har i gangen inn i stuen., men det ble litt for dominerende. Bilder kan dere se HER. Men nå er jeg altså strålende fornøyd med resultatet. Tuuusen takk min kjære, for at du er så snill mot meg!Jeg må nesten skryte litt ekstra av kjæresten min, for han er egentlig ganske så tolmodig med meg når det kommer til huset vårt og interiør. For når jeg finner ut at jeg har lyst til å lage sengegavl av gammelt værbitt materiale fra en revet hytte, ja så gjør vi det, og når jeg vil legge reisntyrskinn på alle stolene våre, så skryter han av at det ble godt og varmt, og når jeg har lyst på et speil med rusten ramme, ja så er jammen det også greit :) Jeg er heldig sånn sett, syns dere ikke?

Nå går jeg å kribler i magen og gleder meg til kvelden, for da skal vi på konsert med favorittartisten min, Brad Paisley. Først kommer et vennepar på middag til oss, før vi drar sammen på konsert. Dette blir tredje gang jeg ser Brad Pailsey live, og jeg gleder meg bare mer og mer for hver gang. Er det flere som skal på konsert?

Jeg ønsker dere alle en nydelig kveld, måtte deres bli like fin som min :)

 


SÅ STOLT

I dag har jeg altså blitt medlem av Norske interiørblogger, endelig! Jeg er så stolt og glad, og gleder meg til utfordringer, nye bekjentskap og alt som følger med :)

Nå er det hjemmelaget tapas og vin som står på tapetet, kanskje jeg viser dere noen fristende bilder etterhvert :)
Jeg ønsker dere alle en kjempefin fredagskveld så lenge!


Den lille sorteVi kjenner vell alle til hvordan Audrey Hepburn gjorde Chanels lille sorte kjole til et must have verden over?Vell, jeg har latt den lille sorte spille hovedrollen i interiøret også i dag jeg. Ja, hvorfor ikke? Det er jo så lekkert med skinnende sorte detaljer som fokuspunkt. Her er noen av mine absolutte favoritter, som mer en gjerne kan få lov til å flytte inn hos meg :) 1. Skygarden pendel fra Marcel Wanders  2. Eams House Bird  3. Stingray gyngestol  4. Vannkaraffler Eva Solo  5. Eames gyngestol  6. Kitchen Aid 

 

"IN ORDER TO BE IRREPLACEABLE, ONE MUST ALWAYS BE DIFFERENT"   
Coco Chanel 

 


Hva slags tre skal man ha da?Hei alle dere fininger. I Sandnes er det skikkelig rufse-høst-vær om dagen. Det blåser og regner og løv ligger opp etter veggene ute. Men så er det desto hyggeligere å være inne da. Nå er det jo ikke så lenge til høsten er over heller, og da er det vinter og julesesong som står for tur. Jeg er egentlig ikke så glad i julen (jeg har faktisk reist til utlandet like før jul, og kommet hjem etter jul flere år). Men i år gleder jeg meg faktisk, for vi skal feire jul i det nye huset vårt for første aller gang. Familien kommer på besøk for en skikkelig tradisjons-julaften, og jeg skal være kokk og lage pinnekjøtt.

Jeg har allerede begynt å tenke på hvordan jeg skal stelle og pynte huset til jul, og en ting jeg har tenkt på er juletreet. Vanlig tradisjonell edelgran er selvfølgelig veldig fint, men jeg har lyst til å ha et litt anderledes tre i år. Jeg har snekret sammen litt juletre-inspirasjon under her, så kanskje noen av dere også blir inspirert til å tenke litt nytt på den fronten?

Først et bilde for å sette dere i den riktige julestemningen...Så har vi bilder av tre juletrær som jeg syns er aldeles nydelige alle sammen. Det første treet er jo så dekorativt i seg selv at man ikke trenger å ha pynt på engang. Jeg liker tanken om å ha et lite juletre som for eksempel nordmansgran, også sette det i en potte av et eller annet slag i stedet for i en juletrefot. Lekkert og dekorativt! Nordmannsgranen på bildet under er fra bloggen Lisettes perler.For de mest vågale kan kanskje noen av disse supermoderne juletrærne friste? Dette blir nokk litt i snaueste laget for meg, men stilig er det jo. Treet med de sorte stjernene er treet til damen bak bloggen Bohemian Sense.Aller mest har jeg falt for dette juletreet her. Dette er fjordårets juletre i hjemmet til bloggeren Elisabeth Heier, og det er et sedertre. Jeg elsker enkeltheten, at sedertreet nesten er litt blåaktig i barnålene, og at Elisabeth har laget vinpelrekken hun har pyntet treet med selv. Legg også merke til den fine sink potten treet står oppi. Ja, et slik tre i en slik potte har jeg lyst på i år. Da gjenstår det bare å finne ut hvor man får tak i det da, jammen godt det er en liten stund til jul enda... :)Da gjenstår bare det store spørsmålet, hva slags tre skal dere ha da? Eller jeg altfor tidlig ute med å tenke på dette? Kanksje jeg bare overkompenserer for flere år med tapt juleglede (selvvalgt som sådan, men dog)... 


Vipp mannens kjøkkenHer er kjøkkenet til sjefsdesigneren for Vipp, Morten Bo Jensen. Dette kjøkkenet er skarpt, moderne og har kontraster i fokus. Legg merke til benkeplaten i stål, med innebygde gassbrenere. Dette må da være et kjøkken selv den beste kokk vil bli inspirert av å være i? Leiligheten er skapt i det som er en gammel nedlagt blyantfabrikk, og jeg falt også veldig for vinduene i stuen bak kjøkkenet, med de sorte sprossene. Dette ble liksom prikken over i-en. *Drømme seg bort til dette fine kjøkkenet...*