Hjem Om meg Hverdagsliv Huset Interiør DIY Mat

desember 2012


Sweet as can be...Hei dere.
Har dere hatt en fin julefeiring så langt? Det har i alle fall jeg! Julaften ble kjempevellykket, og jeg fikk mye skryt for maten jeg hadde laget. Vi hadde det faktisk så hyggelig at gjestene ikke dro før klokken var nesten to på natten, hehe.  Etter at vi hadde hatt utdeling av julegaver var det tid for kaffe og kaker. Jeg hadde laget et lite kake-tårn, som jeg syns ble riktig så søtt. Her serverte jeg både sjokolade, makroner og hjemmelagede julekaker :)Nam,nam,nam!


Selveste julaftenDa er pinnekjøttet i ovnen, bordet er dekket og huset pyntet. Riskremen er ferdig og vi venter spendt på at familien skal komme for å feire den aller første julaften i vårt nye hus. Åh som jeg gleder meg :) Jeg håper alle der også koser dere på selveste julaften, og at kvelden blir fylt med glede og kjærlighet!

RIKTIG GOD JUL ALLE SAMMEN!


May your holidays be the bestLitt rød juleinspirasjon fra pinterest, samt noen små julehilsener til de fine leserne mine!


Cherry red christmas wishes from me....


Juletre kompromisI julen skal man være snille mot hverandre, og det innebærer også å inngå noen kopromier. Da jeg for en tid tilbake sa til min kjære at i år ville jeg ha et cedertre som juletre, var han ikke helt med på den tanken. Ville jeg virkelig ha et lite, spinkelt og kanskje litt skjevt cedertre? Jeg var ganske så bestemt på at det ville jeg. Men etter hvert som julen har nærmet seg, og jeg har kommet mer om mer i julestemning, så har jeg faktisk snudd litt om. Gleden var derfor stor da jeg sa at vi kunne ha en tradisjonell edelgran som juletre likevell. Vi ble enige om at vi skulle finne et som ikke var så stort og tykt da i alle fall, og at jeg kunne sette det i en potte i stedet for en juletrefot. Dette var jo finfint. Vi dro til juletreselgeren og plukket oss ut et nydelig lite tre (trodde vi). For det treet som så så lite ut ved siden av de andre trærne juletreselgeren hadde, var slett ikke så lite da det kom i hus, hehe.

I dag pyntet jeg juletreet vårt før kjæresten min kom hjem fra jobb, og dere kan tro han ble fornøyd. Han syns det var det flotteste treet han hadde sett, og jeg må faktisk innrømme selv også at dette var enda flottere enn et lite cedertre. 

Da jeg vokste opp var det alltid tradisjon å pynte juletreet på lille julaften, og jeg har egentlig følt litt at det var slik jeg måtte gjøre det nå også. Men så sa kjæresten min noe i går som jeg syns var så fint. Han sa det at nå er jo vi voksne, og har skapt oss vårt eget hjem der det kanskje også skal komme barn etter hvert, og nå er det jo vi som skal skape de nye tradisjonene. Så i dag er det 7 dager igjen til julaften, og vi har bestemt at det skal bli vår tradisjon. Akkurat èn uke før jul skal vi pynte juletreet vårt :) På juletreet henger en blanding av vintage juletrepynt, papirstjerner og "englehår". Alt i hvitt og sølv.Juletreet har jeg satt på jultrefot oppi en stor rund sølvfarget potte (ikke så lett å se på bildet men), jeg syns det ble kjempelekkert. Mye finere en den kjedelige sorte juletrefoten :) "Englehåret" som jeg har drysset over hele treet har jeg hatt i flere år. Hvert år plukker jeg det nøysommelig ned fra treet, tråd for tråd. Jeg syns det er så fint å ta vare på fordi det skaper en helt egen stemning på treet. Det ser nesten ut som vanndråper på grenene der det glitrer i lyset.For de av dere som nå tror at cedertreet jeg hadde i tankene ikke ble noe av i det hele tatt, kan jeg si at dere tar feil. For et jempefint lite cedertre har jeg fått meg, og det står nå på trappen vår sammen med en koselig lykt. Cedertreet skal pyntes med de fine tøy stjernene og hjertene dere ser nedenfor (og den lille grisen også da).

Så nå er vi strålende fornøyde, både min kjære og jeg!  

 

PS: det er noe eget med lukten av edelgran i stuen....


JulabygdspeletEndelig helg dere!

Nå skal jeg snart avgårde til flyplassen, for denne helgen skal vi tilbringe med svigerfamilien! Det blir kos. Men før jeg drar vil jeg vise dere noen flotte bilder som jeg tok på torsdag da vi dro til Malmheim (hjembygda mi)for å se på Julebygdspelet. Det var fantastisk flott, og vi storkoset oss i snøen. Vi fikk varm gløgg, teppe til å tulle oss inn i, og stemningen var fantastisk med snøen som lavet ned. Julebygda kapell var nydelig lyssatt, og skapte en fin ramme bak kulissene. Er den ikke flott?

Jeg anbefaler Julebygdspelet på det varmeste :)

Jeg ønsker dere alle en nydelig helg! Og til dere som bor på Jæren og som ikke kommer dere ut, nyt innekosen :)


Det snør, det snør, tidelibom....De siste dagene har det virkelig vært unntakstilstad her i Sandnes, snøen har bokstavelig talt lavet ned. Det er jammen ikke ofte vi ser slikt her! Jeg syns det er superkoselig, og jeg får julestemning til tusen :) I dag tidlig var det ikke mulig for meg å komme ut med bilen nå jeg skulle på jobb, så da måtte jeg ta beina fatt. Heldigvis er ikke jobben min så langt unna, så jeg brukte vell ca 30 min på å gå. Det var faktisk en utrolig fin start på dagen :) Haha, jeg må også fortelle dere at jeg gikk skikkelig på trynet ca halvveis på veien, og en eldre mann som stod og måkte oppkjørselen sin lo seg nesten i hel. Jeg så vell morsom ut da der jobbvesken min fløy gjennom luften og jeg landet langflat i brøytekanten...hihi.

Jeg liker vinteren, og snø er topp, men som "gressenke" (med samboer som er mye på jobbreise), er det ingen som måker hjemme hos oss akkurat nå. Så i dag måtte jeg ta ansvar når jeg kom hjem fra jobb, og måke hele gårdsrommet vårt selv. Her var det ca 50cm med snø. Jeg brukte vell ca 2 timer på dette, og er rimelig stolt av meg selv! Snømåke var jeg innom på felleskjøpet å kjøpte på vei hjem fra jobben, så den dro jeg med meg der jeg trasket hjem. Følte meg virkeig som et syn.

Uansett, jeg må jo vise dere noen skrytebilder av hvor flink jeg har vært til å måke!Ganske bra dette vell til å være gjort for hånd med en liten håndmåke?Til slutt laget jeg til litt koselig stemning på trappen. En fin lyslykt og et Cedertre i en kurv skapte kjempefin stemning syns jeg. Kanskje Cedertreet får noen små tøyhjerter på seg til julaften også :)Hvordan er det med dere da, er det snø hos dere?


Winter wonderland....just wanted to wish you a happy saturday....Bildene er funnet på pinterest

....in winter wonderland.....


JULEROSE OG PEPPERKAKE-KOSNår en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin
Oppi grya smelter smøret
og det neste han må gjøre
er å røre sammen smøret med en kilo med farin!

Og mens smør og sukker skummer tar han åtte eggeplommer
som han rører ut i gryta med en kilo hvetemel
Og til slutt i gryta slipper
han en liten teskje pepper
også rører han omkring og tømmer deigen på ei fjøl! 

I dag har jeg pyntet litt og laget julestemning på kjøkkenet. Jeg syns juleroser er så nydelige, og oppi den sorte papirposen min fra Uashmama, som jeg kjøpte i Haugesund syns at den virkelig kom til sin rett. Søtt og røft på samme tid, akkurat slik som jeg liker det. Jeg fant for øvrig også ut at jeg ikke har en eneste nøtteknekker i hus, da jeg skulle sette frem julenøttene. Det er jo litt rart siden jeg vitterlig hadde en i fjor.... Vell, vell, den har vell blitt borte i flyttingen da. Jeg ble uansett kjempefornøyd med det lille julehjørnet på kjøkkenbenken min :) Er det forresten noen som vet om einerbusker som denne tåler å stå inne en liten periode? Jeg tenkte å ha den inne nå i julen, for så å sette den ut i garasjen. Til våren vil jeg plante den i ett av bedene våre. Jeg krysser fingrene for at denne planen fungerer!Så har jeg også bakt pepperkaker i dag, og kost meg med å pynte dem med melisglasur. Ble dem ikke fine?Hihi, jeg kom forresten til å tenke på den reklamefilmen som 1881 hadde for et par år siden, med en liten harepus som skal bake pepperkaker. Jeg må bare le av den, den er så fin. Legger ved linken jeg i tilfelle dere også har lyst til å få dere en koselig pepperkakebake-latter :)

Trykk HER

 


VINNER AV GIVE AWAYDa er det endelig tid for å avsløre hvem den heldige vinneren av hovedpremien i min november give away er.
Er dere spendte?

Med hjelp fra random.org er vinnerloddet trukket ut, og det ble lodd nr 8, som er ett av loddene til Mari Johanne med bloggen Vimså. Gratulerer så mye til deg. 
Mail er sent, og så fort jeg får din adresse er denne flotte vinnerpakken levert av KULL på vei i posten. Så har vi en liten trøstepremie, og vinnerloddet ble:


Lodd nr. 42 som er ett av loddene til Animartine. Gratulerer! 
Du er kontaktet via bloggen din, og så fort jeg får din adresse er denne lille krabaten på vei i posten til deg.

GRATULERER TIL BEGGE DE HELDIGE VINNERNE!

 


Jul i vårt husJeg deltar i NIBs desemberutfordring med å vise dere julen slik den ser ut i vårt hus....Jeg sender ønsker om en fin første søndag i advent til alle mine fine lesere!